از لحـاظ جنسـیت نیـز مردان و زنان مهاجر سـهم بیشـتری در برخی از بخشها نسـبت بـه همتایان آمریکایـی (متولدان بومـی) خـود در سیسـتم بهداشـتی ایاالت متحـده داشـته اند. به عنـوان مثـال در سـال ۲۰۲۱ میلادی ۲۳ درصـد از مردان و ۵ درصـد از زنـان متولـد خـارج در حرفـه پزشـکی و پرسـتاری مشـغول بـه فعالیت بودنـد، در حالی کـه این رقـم در مردان بومـی متولدشـده در ایـاالت متحـده آمریکا بـه ترتیـب ۱۷ درصد ۳ درصد بوده اسـت.
در بخـش مراقبتهـای بهداشـتی نیـز مهاجران سـهم بیشـتری نسـبت به همتایـان بومی متولدشـده در ایـالات متحده آمریـکا ایفـا کرده انـد. در میـان متولدیـن خارجـی، ۴۹ درصـد از زنـان و ۲۷ درصـد از مـردان در ایـن مشـاغل کار میکردند، در حالـی کـه ایـن رقـم در زنـان متولد ایـالات متحـده ۳۴ درصد و در مـردان متولـد ایالات متحـده ۲۳ درصد بوده اسـت.
کشـورهای فیلیپیـن، مکزیـک و هنـد هماننـد سـال ۲۰۱۸ بـه ترتیـب دارای بیشـترین تعـداد کادر بهداشـت و درمـان در ایالات متحـده آمریـکا هسـتند. کشـور ایـران بـا مجموع ۳۶ هـزار کادر بهداشـت و درمان و بـا افزایش ۷ هزار نفری نسـبت به سـال ۲۰۱۸ در رتبه شـانزدهم در میان کشـورهایی با بیشـترین نیروی انسـانی شـاغل در بخش بهداشـت و درمان ایالات متحده آمریـکا قـرار گرفتـه اسـت. ایران در سـال ۲۰۱۸ در رده ی بیسـت و یکم قرار داشـته اسـت.
از ۳۶ هـزار ایرانـی شـاغل در بخـش بهداشـت و درمـان ایـالات متحـده آمریـکا، ۲۷ هـزار نفـر در مشـاغل تخصصـی و حرفـه ای پزشـکی مشـغول بـه کار هسـتند و ۹ هـزار نفـر نیـز در مشـاغل مربـوط بـه مراقبتهـای بهداشـتی کار میکننـد.
کشـورهای هنـد )۵۴ هـزار(، چیـن )۱۷ هـزار(، پاکسـتان )۱۳ هزار(، کانـادا )۱۲ هـزار( و فیلیپین )۱۱ هزار( بـه ترتیب پنج کشـور اصلـی ارسـال کننـده پزشـک و جـراح به ایـالات متحـده آمریکا هسـتند. ایران نیـز با ۸ هزار پزشـک و جـراح مهاجر در ایـالات متحـده در رتبـه هفتـم قـرار گرفتـه اسـت. مکزیک، ویتنـام و مصر نیـز در جایگاههـای بعدی قـرار گرفته اند.
نظر شما