علاالدین بروجردی مساله انرژی را برای چینی‌ها مهم دانست و گفت: چین به دنبال روابط اقتصادی با ایران، عربستان و کل منطقه است.

نقش چین در آغاز مجدد روابط ایران و عربستان کار بسیار مهمی بود
علاءالدین بروجردی، رئیس انجمن دوستی ایران و چین در تحلیل خود از پیام های میانجی‌گری چین در احیای روابط ایران و عربستان گفت: همان طور که مطلع هستید بازنگری در روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان مسبوق به سابقه دو ساله است که ۵ دور مذاکره در عراق داشتیم و حتی عمانی‌ها در این قضیه نقش میانجی گری را ایفا کردند، اما سرانجام کار را چین رقم زد و ادامه کار با چین انجام شد.

به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، بخش هایی از گفت و گوی بروجردی را در ادامه می خوانید:

  • با توجه به این که چین امروز ابر قدرت بالقوه و قدرت دوم اقتصادی جهان است، سیاستش تقویت روابط با همه کشورهاست و در نتیجه عملا از سیاست محافظه کارانه فاصله گرفته و وارد عرض اندام همه جانبه سیاسی، نظامی و راهبردی در مقابل آمریکایی ها شده است.
  • نمونه این موضوع را می توانیم درباره تایوان ببینیم که حرکت نظامی بعد از سفر سطح بالای تایوان به آمریکا صورت گرفت، متقابلا آن ها قبل از این سفر در سطح رئیس مجلس به تایوان آمده بودند، چین همواره در این باره اعلام کرده که این موضوع را بر نمی تابد و آن را دخالت آمریکا در امور چین می داند.
  • نقش چین در آغاز مجدد روابط ایران و عربستان کار بسیار مهمی بود، آمریکایی ها علیرغم ارتباطات گسترده با عربستان و عدم رابطه با ایران چنین کاری را نمی توانستند انجام دهند اما چین در مقابل آمریکا قرار گرفت و این یک پیام روشن برای آن هاست.
  • اقدام چین در احیای روابط ایران و عربستان، نمونه دیگری از عدم موفقیت آمریکا در منطقه بود، آمریکایی ها در طول چند سال گذشته در عرصه نظامی در سوریه، لبنان، افغانستان و یمن شکست خوردند این هم نمونه دیگری از افول قدرت آمریکا در منطقه و رشد قدرت چین به عنوان رقیب آمریکا در غرب آسیا است.
  • بُعد دیگر کار چینی ها اقتصادی است به ویژه در منطقه خلیج فارس و طبیعتا این سیاست را با جدیت دنبال می کنند، چین به دنبال روابط اقتصادی با ایران، عربستان و کل منطقه است.مساله انرژی برای چینی ها مهم است.
  • ایران در شرایط تحریمی هم کار می کند، چین و روسیه هر دو برای انجام مبادلات اقتصادی، با ارز ملی کشورها به معنی دور زدن تحریم آمریکا کار می کنند و این مساله نشان دهنده افول قدرت حاکمیت دلار در جهان است و این سیاستی است که چینی ها دنبال می کنند، اخیرا نیز با فرانسه قراردادی منعقد کردند که با یوآن کار کنند.
کد خبرنگار: ۲۰
۱دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید