به گزارش سلام نو به نقل از رکنا؛ هر ساله کشورمان ایران، حوادث تلخ و شیرینی را پشت سر می گذارد که معمولا تلخی های آن به شیرینی هایش می چربد؛ اصلا به همین دلیل است که وقتی بهار و نوروز فرا می رسد، گوشه به گوشه این شهر حاجی فیروزهایی را می بینیم که رقص کنان با خواندن شعری، نوید سالی نو را می دهند. شعری که نه تنها تکراری نمی شود بلکه از اعماق وجود و از خاکسترهای بجای مانده از حوادث تلخ و غمناک مردم این سرزمین واگویه می شود.
همان شعر « حاجی فیروزم بله؛ سالی یه روزم بله، سالی که گذشت سال بد بود… سالی بدو بد؛ ز بد و بدتر بود! ای سال برنگردی! بری دیگه برنگردی… دلا رو شکسته کردی، همه رو خسته کردی؛ بری دیگه برنگردی، دکون ها رو تخته کردی هرچی کار سخته کردی؛ بری دیگه برنگردی»
اما متاسفانه چرخه حوادث تلخ در ایران، گویا هیچ زمان از بین نخواهد رفت و مردم ما، هر ساله آتش سوزی، سیل، زلزله، قتل، خودکشی و بسیاری از اتفاقات و حوادث مترقبه و غیر مترقبه را پشت سر می گذارند که بعضی از آنها نه تنها تاثیری در سطح یک استان بلکه تاثیری بلند مدت در سطح ملی و اذهان عمومی دارد که در اینگزارش ۱۰ حوادث برتر سال۱۴۰۱ را مرور خواهیم کرد.
سو قصد به جان ۳ طلبه در حرم مطهر رضوی
روز ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ همزمان با سومین روز ماه مبارک رمضان، خبر حمله فردی ناشناس با چاقو به سه روحانی در صحن پیامبر اعظم حرم مطهر رضوی در مشهد سر خط خبرهای آن روز قرار گرفت. ضارب فردی به نام عبدالطیف مرادی بود که ۲۱ساله و اصالتی ازبکتبار داشت. دو نفر از روحانیون به نام های شهید اصلانی و دارایی نیز به دلیل شدت جراحات به شهادت رسیدند. طبق اعلام مسئولان مربوطه نیز این فرد تحتتاثیر عوامل تند و افراطی سنی و شیعی دست به این جنایت زده که درنهایت حکم اعدام این تروریست صادر و ۳۰ خرداد ماه به مرحله اجرا درآمد.
سیلاب در ۲۶ استان کشور
سیلاب مرداد ماه ۱۴۰۱ که ۲۶ استان کشور را دچار آبگرفتگی کرد، خسارات متعددی در بخش های مختلف زیربنایی به همراه داشت. و عملا به یک هزار و ۴۳۳ روستا، ۱۳۳ شهر و ۲۵۸ بخش خسارت وارد کرد. ارزیابی صورت گرفته توسط مرکز پژوهش های مجلس در مناطق درگیر سیلاب نشان دادند که زیرساخت های شهری، جاده ها و ابنیه فنی، شبکه و تأسیسات آب رسانی، توزیع برق و واحدهای مسکونی شهری و روستایی دچار خسارت شده اند. استان ها ی مازندران، تهران و سیستان و بلوچستان در صدر خسارات وارده به تأسیسات آب شرب و کاهش ظرفیت تصفیه خانه ها قرار داشته اند.
ما در این حوادث سیل مرداد در سراسر کشور ۸۲ نفر از هموطنانمان را از دست دادیم ، پنج هزار و ۶۶۰ واحد شهری و روستایی نیازمند بازسازی کامل تشخیص داده شد و حدود ۱۱ هزار واحد نیازمند تعمیر و ۱۶هزار و ۸۲۰ خانوار آسیب دیده نیز نیازمند لوازم معیشتی شدند.
سرقت صندوق امانات بانک ملی شعبه انقلاب
ساعت هشت صبح دوشنبه شانزدهم خرداد امسال وقتی فاش شد که مسئول بانک ملی شعبه دانشگاه تهران و همکارانش به محل کارشان آمده و متوجه سرقت از بخش صندوق امانات شدند. با دستور علیرضا بهشتی، بازپرس شعبه دوم دادسرای ناحیه ۳۴ تهران، تحقیقات ماموران آغاز و معلوم شد محتویات ۱۶۸ صندوق امانات شامل طلا، سکه و دلار سرقت شده است. دوربینها و دزدگیر بانک از کار افتاده بود. . متهمان از ساختمان کناری بانک به رمپ خودرویی شعبه رفته، بعد وارد طبقه منفی یک شده و مرحله به مرحله، درهای آهنی را با هوابرش باز کردهبودند. آنها ۱۲ ساعت داخل بخش صندوق امانات بودند و قفل چسبی صندوقها را با ضربه چکش باز کردند. رد سارقانی سابقهدار در این پرونده به دست آمد که در کمتر از یک هفته ۱۴ نفر در این رابطه بازداشت شدند اما دو پسرخاله که طراحان اصلی بودند به ترکیه گریختند.
سرانجام با گذشت ۷.۵ ماه از فرار دو پسرخاله، با پیگیری دادستانی تهران، دو روز پیش پلیس ترکیه متهمان را تحویل پلیس ایران داد
تخریب متروپل آبادان
سیل امامزاده داوود
یکی دیگر از فجایع رخ داده در سال ۱۴۰۱ را می توان سیل ویرانگر امامزاده داوود دانست که ۶ مرداد ماه در ساعت یک بامداد رخ داد و در کم تر از ۱۰ دقیقه، چنان شرایطی را به وجود آورد که چند روزی هر یک از مسئولان لشگری و کشوری برای اثبات توانایی در جمع کردن آن خود را به گل و لای می مالیدند که همین مسئله باعث شد تا انتقادات بسیاری در فضای مجازی به انها صورت بگیرد.
متاسفانه این حادثه تلخ موجب مرگ ۲۲نفر از هموطنانمان شد. همچنین خسارت مادی زیادی هم به مسافران و ساکنان منطقه وارد کرد. برخی اجساد زیرگل ولای پنهان شده یا سیل آنها را به درههای اطراف امامزاده داوود رانده بود. مسئولان ابتدا مسدود شدن مسیر سیلاب توسط یک پراید را علت این حادثه عنوان کردند اما به گفته برخیکارشناسان، آسفالت، سدسازی، ساختوسازهای غیرمجاز در حریم رودخانه و از بین رفتن پوشش گیاهی، علت جاری شدن سیل ویرانگر در امامزاده داوود بود.
حمله به شاهچراغ
به آتش و خون کشیده شدن زندان اوین
زلزله خوی و مشکلات پس از آن
حمله به سفارت آذربایجان
صبح جمعه هفتم بهمن ماه یک مرد ایرانی با یک قبضه کلاشینکف به سفارت کشور آذربایجان در تهران حمله کرد. مرد میانسال در حالیکه دو فرزند نوجوانش در خودرو بودند، با سلاح به سمت سفارت رفت. افراد حاضر در سفارت که متوجه مرد مسلح شدهبودند، سعی کردند از تیررس او فرارکنند، اما فرار برخی از آنها ناموفق بود و یکی از کارمندان سفارت آذربایجان هدف شلیک گلوله قرارگرفت و در دم کشته شد. ضارب همچنان به شلیک کور ادامه میداد و حتی با یکی از عوامل حراست سفارت درگیر شد و سپس پا به فرار گذاشت که ساعتی بعد از آن توسط پلیس دستگیر شد.. او در اعترافات خود گفت همسرش از فروردین ماه امسال به سفارت آذربایجان رفته و دیگر به خانه برنگشته است بنابراین با این تصورکه همسرش همچنان در سفارت است، برای برگرداندن او به خانه، به سفارت حمله کرده و آن فاجعه را رقم زد. این درحالی است که همسر او پیش از آن جمله به صورت غیر قانونی از مرز کشور خارج و به کشور آذربایجان رفته بوده است.
نظر شما