خودروسازان چین به یکی از تامین‌کنندگان دنیا تبدیل شده است. اما برخی از خودروسازان قصد قطع همکاری با چین را دارند.

 خودروسازان به دنبال قطع همکاری با چین/  این اقدام چه تاثیری بر خودروسازی ایران دارد؟

به گزارش سلام نو به نقل از تجارت‌نیوز، این روزها چین به یکی از غول‌های بزرگ خودروسازی دنیا تبدیل شده است. خودروسازان این کشور به میزانی رشد کردند که خودروسازان اروپایی، ساخت برخی از قطعات خود را برعهده چین گذاشتند. اما حال برخی از خودروسازان بزرگ جهان، از جمله فورد اعلام کردند که قصد قطع همکاری با چین را دارند. گرچه گمان می‌رود که این خودروسازان نتوانند رابطه خود را با چین به صورت کامل قطع کنند، اما به نظر می‌رسد خودروسازان در پی کاهش روابط تجاری با چین هستند.

در این میان، این سوال مطرح می‌شود که چرا خودروسازان اروپایی دست به چنین کاری زده‌اند؟

امیرحسن کاکایی، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با تجارت‌نیوز گفت: حدودا چهار سال است که یک جنگ تجاری بین چین و آمریکا آغاز شده است. آمریکایی‌ها پیش‌بینی می‌کردند که می‌توانند چین را تحت سلطه خود نگه دارند. اما چین طی سال‌ها قوی شد و دیگر به کمک غربی‌ها نیازی ندارد.

او افزود: آمریکا در سال 2018 تصمیم گرفت که تجدیدنظری در رابطه با کاهش رابطه با چین داشته باشند که اکنون به صنعت خودروسازی این دو کشور رسیده است. حال شرکت‌های خودروساز آمریکایی تصمیم گرفته‌اند که باوجود اینکه هزینه ساخت این قطعات در آمریکا بیشتر می‌شود، اما رابطه خود را با چین کاهش دهد. این اقدام آمریکا می‌تواند به عنوان دست‌آور برای مسئولان کشور معرفی کرد.

این کارشناس صنعت خودرو توضیح داد: در این میان باید یادآور شد که کاهش روابط با آمریکا به چین قرار نیست تا مدت‌ها صنعت خودروسازی این کشور را تحت تاثیر قرار دهد. چراکه این کشور جمعیت زیادی دارد و باتوجه به رشدی که چین در جهان داشته است، مردم ثروتمندی دارد و به همین دلیل قرار نیست تقاضای محصولات خودروسازان چینی با کاهش مواجه شود.

قطع همکاری با چین برای ایران جای نگرانی دارد!

او ادامه داد: اتفاقی که بین خودروسازان چین و آمریکایی درحال رخ دادن است، برای ایران جای نگرانی دارد! دولتمردان در چنین موقعیتی به جان صنعت خودروسازی کشور افتاده‌اند. مسئولان از طرفی، اصرار بر واردات خودرو دارند و از طرفی دیگر نیز، اصرار بر واردات قطعه دارند تا به هر شکلی تیراژ خودرو را در کشور افزایش دهند.

کاکایی تاکید کرد: درحالی که چین یکی از بازارهای خود را از دست داده است، محصولات خود را با قیمتی باورنکردی به ایران می‌فروشد. شاید این اقدام در ظاهر مفید باشد، اما در حقیقت، با این کار صنعت خودروسازی کشور تحت چالش بزرگی قرار خواهد گرفت.

ایران هوشمندانه عمل می‌کند؟

اما ایران چگونه این اقدامات چین را پاسخ می‌دهد؟

این کارشناس صنعت خودرو در پاسخ به این سوال مطرح کرد: در این مساله شکی نیست که اگر خودروسازان چین محصولات بیشتری به ایران دهند، مسئولان این اجازه را صادر می‌کنند که کل بازار ایران به دست چینی‌ها بیفتد.

او تاکید کرد: با این اقدامات، نه تنها صنعت خودروسازی ایران آسیب می‌بیند، بلکه صنعت قطعه‌سازی کشور نیز به دست چینی‌ها خواهد افتاد و دیگر شاهد رشدی در هیچ زمینه‌ای نخواهیم بود.

کد خبرنگار: ۱۳
۱۱دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 10
  • IR ۱۴:۰۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۸
    0 0
    خوب و بد پژو‌ مطرح نیست پژو و سمند و پارس ایران معایب ز یادی دارد ولی بحث این نیست دو مشکل هست اول ایران کمبود ارز دارد ودوم‌ فرانسه در تحریم اقتصادی ایران نقش و همکاری به سزایی دارد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید