اصفهان یکی از شهرهای زیبا و تاریخی ایران است که جاذبه‌های فراوانی را در دل دارد. یکی از زیبایی‌های بی‌نظیر این استان پل تاریخی سی و سه پل است که از پل‌های درجه یک دنیا به شمار می‌رود.

شاهکار معماری جهانی در اصفهان

سلام نو - سرویس گردشگری: اصفهان را با آثار تاریخی ارزشمند، زاینده‌رود باصفا، صنایع‌دستی متنوع و گزهای خوشمزه آن می‌شناسند. این شهر دوست‌داشتنی همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بوده است. یکی از مهم‌ترین و مشهورترین دیدنی‌های اصفهان، سی و سه پل به شمار می‌آید. این پل همیشه مورد تحسین بسیاری از صاحب‌نظران در دنیا بوده است، تا جایی که پرسی سایکس سی و سه پل را یکی از پل‌های درجه اول دنیا و شاردن آن را شاهکار معماری می‌داند.

شاهکار معماری جهانی در اصفهان

سی و سه پل از جاهای دیدنی اصفهان با ۲۹۵ متر طول، ۱۴ متر عرض و ۳۳ دهانه، طولانی‌ترین پل زاینده رود و نماد شاخص اصفهان است که در گذشته محلی برای برگزاری مراسم‌هایی مثل خاج‌شویان، جشن نوروز و یا جشن آب‌پاشان بوده. درست است که گذر زمان باعث شده این پل تخریب شود اما هنوز هم زیبا است و برای جهانگردان جذابیت دارد.

اگر به اصفهان سفر کردید، روی سی و سه پل کمی توقف کنید و از چشم انداز زاینده رود لذت ببرید. البته که سی و سه پل در طول شب هم با آن نورپردازی جذاب، حرفی برای گفتن به همه دارد.

شاهکار معماری جهانی در اصفهان

سرگذشت سی و سه پل

پل سی و سه پل یا پل الله‌وردی خان با قدمتی که به دوران حکومت شاه عباس اول صفوی بازمی‌گردد، با نظارت و هزینه‌ سردار معروف صفوی، الله‌وردی خان، روی زاینده‌رود ساخته شد. ساخت بنای سی و سه پل در سال ۱۰۰۸ هجری و در دوازدهمین سال سلطنت شاه عباس اول مطرح شد و در سال ۱۰۱۱، الله‌وردی خان اوندیلادزه گرجی مامور اتمام آن شد. معمار سی‌ و سه‌ پل نیز استاد حسین بنا اصفهانی بود که پسر او شاهکارهایی نظیر مسجد شیخ لطف‌الله را ساخته است.

شاعر زمان شاه عباس به نام شیخ علی‌نقی کمره‌ای هم در یکی از اشعار خود زمان ساخت پل را ۱۰۰۵ هجری عنوان کرده است.

شاهکار معماری جهانی در اصفهان

مناسب‌ترین زمان بازدید از سی و سه پل

سی و سه پل بدون زاینده رود لطف سابق را ندارد؛ بنابراین بهترین زمان برای بازدید از سی و سه پل اوقاتی است که زاینده رود پرآب است و به شکوه همیشگی خود بازگشته است. در ساعات روشنایی روز امکان دیدن جزئیات بیشتری وجود دارد و شب‌های سی و سه پل با نورپردازی صفایی دیگر دارد. با این همه اگر قصد عکاسی دارید، در روز عکس‌هایی متنوع‌تر و کیفیت بهتر می‌توانید تهیه کنید.

در دوران حکومت شاه‌عباس، پلان اصلی شهر اصفهان، چهارباغ بود که از دو محور عمود به هم‌شکل می‌گرفت. سی‌ و سه‌ پل در امتداد یکی از این محورهای اصلی قرار داشت تا چهارباغ عباسی را به چهارباغ بالا، باغ هزارجریب، عباس‌آباد و محله جلفا متصل کند. این پل در آن دوران ۴۰ دهانه داشت و به‌مرور زمان با کشت درختان و انحراف آب بعضی از دهانه‌ها متروک شد. در سال ۱۳۳۰ مصطفی خان مستوفی «شهردار اصفهان»، زمین‌های اطراف پل را آزاد کرد و بعد از باز کردن مجرای عبور آب، دیواری سنگی در سمت شمال پل ساخت که هنوز هم بقایای آن دیده می‌شود.

شاهکار معماری جهانی در اصفهان

نحوه د سترسی به سی و سه پل

آدرس: اصفهان، میدان انقلاب، خیابان چهارباغ عباسی

دسترسی به سه و سه پل با ماشین شخصی، تاکسی، مترو و اتوبوس امکان‌پذیر است. در صورت استفاده از مترو در ایستگاه سی و سه پل پیاده شوید.

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید