منظور از نماز تحیت آن است که حرمت مسجد به واسطه نشستن بدون نماز هتک نشود. نماز تحیت، دو رکعت است که خواندن آن کیفیت خاصی ندارد. با خواندن این نماز مکروه بودن عبور از مسجد برداشته می شود؛ از نظر فقیهان شیعه مسجد را محل عبور قراردادن مکروه است.

با نماز تحیت و چگونگی خواندن آن آشنا شوید

 فرهنگ و هنر: نماز تحیت یکی از نماز های مستحبی است که جهت احترام به مساجد خاص پس از وارد شدن به آن خوانده می شود.

نمازهای مستحبی برای کسب ثواب بیشتر، تقرب به خداوند و دوری از شیطان خوانده می شود. نماز تحیت یکی از نمازهای مستحبی است که جهت احترام به مسجد پس از وارد شدن به آن، خوانده می شود. خواندن نماز تحیت، در روایات مختلف سفارش شده است.

منظور از نماز تحیت آن است که حرمت مسجد به واسطه نشستن بدون نماز هتک نشود. ( الروضة البهیة فی شرح اللمعة الدمشقیة، ج۱، ص۶۴)

نماز تحیت نمازی است که برای احترام به مسجد خوانده می شود. ( شریفی اشکوری، فقرات فقهیه، ۱۳۸۱ش، ج۱، ص۴۹۸)

کسی که به قصد به جا آوردن نماز واجب یا نماز مستحب در مسجد حاضر می شود، همین قدر که بعد از ورود به مسجد و قبل از آن که بر زمین بنشیند، نمازی را شروع کند، در واقع نماز تحیت مسجد را نیز به جای آورده است، اگرچه قرار دادن نماز مستقلی به عنوان نماز تحیت مسجد، افضل است.

نماز تحیت

اگر این مطلب برایتان مفید است احتمالا مطالب زیر نیز برایتان جالب خواهد بود: 

امیدبخش‌ترین آیه قرآن از نظر امام علی (ع) کدام است؟
مجرب‌ترین دعا برای رفع استرس و دلشوره
علل حرام بودن روزه‌ی عید فطر چیست؟
فضیلت و خواص سوره مجادله

نحوه خواندن نماز تحیت

نماز تحیت، دو رکعت است که خواندن آن کیفیت خاصی ندارد. با خواندن این نماز مکروه بودن عبور از مسجد برداشته می شود؛ از نظر فقیهان شیعه مسجد را محل عبور قراردادن مکروه است. (مجمع الرسائل، ص۴۲۰؛ العروة الوثقی، ج۱، ص۴۳۱)

برای خواند نماز تحیت، دو رکعت نماز مانند نماز صبح به قصد تحیت و احترام مسجد بخوانید. این نماز بدون اذان و اقامه است و می توان آن را به صورت آهسته یا بلند خواند. فلسفه نماز تحیت، احترام به مسجد می باشد.

استحباب نماز تحیت

خواندن نماز تحیت به هنگام ورود به هر مسجد و قبل از نشستن در آن مستحب است.البته با خواندن سایر نمازهای مستحب یا واجب در مسجد، نیازی به خواندن نماز تحیت نیست. ( العروة الوثقی، ۱۴۲۲ق، ج۱، ص۴۳۱)

شهید ثانی در کتاب منیة المرید درباره آداب حضور استاد در جلسه درس ذکر کرده است که اگر کلاس درس در مسجد برگزار شود، مستحب است استاد نماز تحیت مسجد بخواند سپس به تدریس مشغول شود. ( منیة المرید، ۱۴۱۵ق، ص۲۰۵)

خواندن نماز تحیت

نماز تحیت مسجد

پیامبر اکرم (ص) فرمودند:

«هرگاه یکی از شما وارد مسجد می شود، ننشیند تا آن که دو رکعت نماز بگزارد». ( سنن الدارمی، ص۳۵۳، الجامع المسند الصحیح المختصر من امور رسول الله (ص)، ج۱، ص۹۶)

حضرت علی (ع) فرمودند:

«از جمله حقوق مسجد، این است که هرگاه بدان پا نهادی، دو رکعت نماز بگزاری، و از جمله حقوق آن دو رکعت، این است که در آن ها " ام القرآن سوره حمد ) " را بخوانی». ( بحار الانوار، ج۸۱، ص۲۳)

نماز تحیت مساجد خاص

نماز تحیت مسجدالحرام

به فتوای بیشتر مراجع تقلید، مسجد الحرام نماز تحیت ندارد؛ بلکه تحیت آن، طواف است. ( در وادی نور، ۱۳۸۹ش، ص۶۶)

همان طور که تحیت و احترام مساجد با نماز است، تحیت مسجد الحرام با طواف است.( شهید ثانی،الروضة البهیة، ج۱، ص۱۷۵)

نماز تحیت مسجد جمکران

میرزا حسین نوری از محدثان شیعه، برای مسجد جمکران نماز تحیت مخصوص نقل کرده است. این نماز دارای دو رکعت است که در هر رکعت، یک مرتبه سوره حمد، هفت مرتبه سوره توحید، هفت بار ذکر رکوع و در هر سجده هفت بار ذکر سجده خوانده می شود. (نجم الثاقب، ص۲۹۵)

نماز تحیت مسجد جمکران

نماز تحیت مساجد اهل سنت

حفظ احترام مساجد در هر شرایطی واجب است. مسجد مکانی برای نمازگزاردن مسلمانان می باشد بنابراین تفاوتی در مذهب و شکل نماز خواندن مذاهب مختلف وجود ندارد. پس بهتر است در تمام مساجد، پس از ورود نماز تحیت خوانده شود. 

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید