دریاچه اوان در موقعیتی قرار دارد که در پاییز و زمستان از هوای سرد و برفی برخوردار است و در شش ماه اول سال هم نسبت به مناطق اطرافش از هوای خنک تری برخوردار است بنابراین بهترین زمان برای سفر به دریاچه اوان از اواخر اردیبهشت تا اوایل مهرماه است.

آیا به دریاچه اوان سفر کرده‌اید؟

دریاچه اوان در ۷۵ کیلومتری قزوین در شهر و دهستان معلم کلایه در نیمه شمالی بخش رودبار الموت در دامنه کوه خشچال و در بین چهار روستای اوان، ورین، زواردشت و زرآباد قرار گرفته است

دریاچه اوان شهرستان قزوین که در ۲۰ بهمن سال ۱۳۸۹ در فهرست میراث طبیعی ایران به ثبت رسیده است به خاطر نزدیکی به تهران و قزوین فرصت خوبی را برای پایتخت نشینان فراهم کرده است تا چند روزی را در آرامش سپری کنند. دریاچه اوان به خاطر قرار گیری در ارتفاعات الموت از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است و یکی از محصورکننده ترین دریاچه هایی هست که نظیر آن را در هیچ کجا نمی توان پیدا کرد.

دریاچه اوان الموت قزوین

دریاچه اوان در ۷۵ کیلومتری قزوین در شهر و دهستان معلم کلایه در نیمه شمالی بخش رودبار الموت در دامنه کوه خشچال و در بین چهار روستای اوان، ورین، زواردشت و زرآباد قرار گرفته است. 

برای رفتن به دریاچه اوان ابتدا باید به سمت اتوبان تهران – قزوین  بروید بعد از اینکه به ورودی قزوین رسیدید مسیر قزوین و الموت که در سمت راست جاده قرار دارد را ادامه دهید از این جا به بعد در حدود سه ساعت باید مسافتی را طی کنید تا به دوراهی الموت و دریاچه اوان برسید و بعد از راهی شدن به سمت دریاچه اوان هشت کیلومتر بعد به مقصد می رسید. مسیری که شما را به دریاچه اوان می رساند سراسر سبز و با درختان پوشیده شده است ولی به خاطر پیچ های زیادی که در مسیر وجود دارد باید با احتیاط حرکت کنید.

دریاچه اوان قزوین عکس

در دریاچه اوان امکانات محدودی از قبیل تخت هایی برای نشستن، سرویس های بهداشتی ، جاهایی برای چادر زدن و پارکینگ وجود دارد اما هیچ گونه رستوران و غذاخوری در آنجا نیست بنابر این بهتر است مواد غذایی مورد استفاده خود را با خود به همراه داشته باشید.
اما اگر علاقه مند به صرف غذا و صبحانه در رستوران باشید می توانید در رجایی دشت و در معلم کلایه در رستوران ها و کافه های سر راه صبحانه ای دلچسب را در کنار دوستان و خانواده میل کنید و در صورت احتیاج به بنزین باک ماشین خود را پر کنید و در کمال آرامش خاطر به ادامه مسیر بپردازید.

دریاچه اوان در موقعیتی قرار دارد که در پاییز و زمستان از هوای سرد و برفی برخوردار است و در شش ماه اول سال هم نسبت به مناطق اطرافش از هوای خنک تری برخوردار است بنابراین بهترین زمان برای سفر به دریاچه اوان از اواخر اردیبهشت تا اوایل مهرماه است.

دریاچه اوان در بهار

دریاچه اوان بهترین مکان برای کسانی هست که می خواهند پرندگان مهاجر این دریاچه از قبیل قو، غاز و مرغابی را ببینند.
از آن جایی که دریاچه اوان در منطقه ی  محافظت شده ای قرار دارد هر ساله زیر نظر اداره حفاظت محیط زیست صید ورزشی انجام می شود. این صید به گونه ای است که ماهیان گیر افتاده به قلاب را دوباره به آب باز می گردانند تا به آبزیان دریاچه اوان صدمه ای وارد نشود.
از تفریحات دیگری که دریاچه اوان در اختیار علاقه مندان قرار می دهد قایق سواری در تابستان و اسکیت روی یخ در زمستان هست که در فصل زمستان به خاطر سردی هوای زیاد آب دریاچه یخ می زند و اسکیت بازان به راحتی می توانند از این ورزش نهایت لذت خود را ببرند.
دریاچه اوان که در نزدیکی کوه های مرتفع واقع شده است کوهنوردان زیادی را به خود جذب می کند تا برای کوهنوردی لحظات خوشی را داشته باشند.

دریاچه اوان قزوین

دریاچه اوان از قدمت بالایی برخوردار است و دیرینگی آن را به ۵۰۰ سال پیش نسبت داده اند که بر اثر لغزشی در ارتفاع ۱۸۱۵ متری از سطح دریا به وجود آمده است. دریاچه اوان در حدود هفتاد هزار متر مربع را به خود اختصاص داده است و طول آن ۳۲۵ و عرض آن ۲۷۵ متر می باشد که در بعضی جاها از طول و عرض متفاوتی برخوردار می شود اما این دریاچه با همه وسعتش فقط از چشمه هایی که در بستر خود وجود دارد سرچشمه می گیرد و گاها باران بر حجم آب آن اضافه می کند به همین دلیل دریاچه از بستری مملو از رسوبات ته نشین شده برخوردار است که کمی حالت چسبندگی دارد.
این دریاچه نه تنها برای تفریح مکانی مناسب است بلکه از سر ریز آب دریاچه رودی جاری می شود که به خاطر دارا بودن آب شیرین برای مصارف کشاورزی و باغداری استفاده می شود و نقش مهمی را در آبیاری مزارع کاشت ایفا می کند.

دریاچه اوان کجاست

پوشش گیاهی و جانوری دریاچه اوان  

پوشش گیاهی اطراف دریاچه اوان شامل بید، چنار، تبریزی، سیب، آلبالو، سنجد، فندق ، گردو، گون، کنگر، شیرین بیان،گرامینه و لگومینیوزه می باشد که به وفور در اطراف دریاچه دیده می شود و سرسبزی زیبایی را به محیط دریاچه داده اند و از گیاهان داخل آب دریاچه می توان به نی بن، خوشاب، چنگال آبی اشاره کرد.
دریاچه اوان که شرایط زیستی مناسبی را برای گونه هایی از حیوانات و پرندگان فراهم کرده است به خاطر شکار های بی رویه با کاهش جانواران مواجه شده است که این به نوبه خود آسیب جدی را به دریاچه اوان وارد کرده است. حیوانات دریاچه شامل بزکوهی، کل، پلنگ، خرس قهوه ای، روباه، شغال، گرگ، گراز، گربه وحشی و در زمره پرندگان عقاب، دال، جغد، کبک، سبزقبا، دارکوب،زاغ، قورباغه، لاک پشت می باشد اگرچه دریاچه با داشتن برخی جانواران برای اقامت خطرناک به نظر می رسد اما محیط اطراف دریاچه کاملا آرام و بی خطر است. علاوه بر محیط اطراف دریاچه، بستر آن نیز زیستگاه آبزیانی از قبیل قزل آلا، کپور و اردک ماهی می باشد.

آنچه راجب دریاچه اوان قابل ذکر است حضور گردشگرانی هست باید در یک بازه زمانی مشخص صورت بگیرد زیرا افزایش حضور بازدیدکنندگان مهاجرت پرندگان را با مشکل مواجه کرده است.
از دیگر آسیب هایی که در چند سال اخیر به دریاچه اوان وارد شده است ورود فاضلاب های انسانی و کشاورزی می باشد که موجب پیری زودرس دریاچه شده.
خشک سالی هایی که در طی سال های اخیر در کشور اتفاق افتاد بر میزان آب دریاچه تاثیر چشم گیری گذاشته است و اکثر آب آن برای مصارف کشاورزی و باغداری به مصرف رسیده است.

دریاچه اوان کجاست

جمع بندی مقاله دریاچه اوان

در این مقاله شما ضمن آشنایی با دریاچه اوان قزوین، از مسیر های دسترسی به این دریاچه مطلع شدید و سپس اطلاعاتی در مورد بهترین زمان سفر به این منطقه، امکانات اقامتی دریاچه، پوشش گیاهی و جاوری دریاچه اوان آگاهی یافتید.

منبع: گردشگری ۷۲۴

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید