این بنا بر روی یک صفه به ارتفاع نود سانتیمتر احداث شده که نمای صفه با آجرهای ایرانی بصورت راسته، تزئین شده است.

باغ منظریه بیرجند تلفیقی از معماری ایرانی و اروپایی

به گزارش سلام نو، باغ منظریه زیبا که بر دامنه های مشرف به جنوب شهر بیرجند در ارتفاعات باقران ساخته شده، محل سابق کنسولگری انگلیس در این شهر است. باغ منظریه بر روی سطحی شیب دار در روستای ییلاقی منظریه گسترده شده و عمارت اصلی با تالار های بزرگ، پنجره های چوبی و نمایی زیبا در میان آن دیده می شود. روستای منظریه در حدود یک کیلومتری جنوب شهر بیرجند قرار دارد. باغ منظریه در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۳۳۹ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

باغ منظریه بیرجند تلفیقی از معماری ایرانی و اروپایی

قدمت باغ منظریه به اوایل دوره پهلوی می رسد. مزرعه و زمینی که این عمارت درآن ساخته شده، در سال ۱۳۱۷ شمسی توسط محمد ابراهیم شوکت الملک، حاکم قاینات، به کلنل پریدوکس، کنسول دولت انگلیس، مقیم قاینات و سیستان واگذار شده است.

مجموعه ساختمان کنسولیاری در داخل باغی مصفا واقع شده و به علت اینکه در شیب کوهپایه های باقران قرار گرفته برای استفاده از زمین، ‌با استفاده از کرسی چینی سنگی در فواصل مختلف زمیـن هموار و مسطح شده است. این بنا بر روی یک صفه به ارتفاع نود سانتیمتر احداث شده که نمای صفه با آجرهای ایرانی بصورت راسته، تزئین شده است.

باغ منظریه بیرجند تلفیقی از معماری ایرانی و اروپایی

کل مجموعه در چهار جهت دارای رواقی با ستونهای قطور مستطیل و مربع است. جهت ساختمان رو به شمال شرق و درب ورودی در وسط ایوان قراردارد. در طرفین ایوان اصلی، ستون های رواق بصورت قرینه اجرا شده که فواصل بین آنها دارای تزئینات آجری است.

باغ دارای دو خیابان اصلی است و با توجه به شیب زیاد زمین کرتهای باغ به شکل پلکانی ساخته شده اند. با توجه به نحوه ساخت و طرح و نقشه مجموعه می توان گفت که روح معماری اروپایی به همراه عناصر معماری ایرانی در این مجموعه باهم ترکیب شده است.

منبع: تریپ یار

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید