در ماه‌های اخیر تنش در مرز اوکراین و روسیه شدت گرفته است. مسکو ۱۰۰ هزار تن از نیروهایش را در مرز با اوکراین مستقر کرده و علی‌رغم تکذیب تدارک حمله، نگرانی غرب نسبت به حمله دوباره به این کشور را برانگیخته است.

میانجیگری اردوغان میان روسیه و اوکراین

به گزارش سلام نو، ایسنا گزارش داد، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه گفت: ترکیه آماده ایفای نقش خود در حل بحران میان این دو همسایه خود در دریای سیاه (اوکراین و روسیه) است.

رئیس جمهوری ترکیه افزود: من در گفتگو (با زلنسکی) بیان کردم که ترکیه می‌تواند با کمال میل نشستی در سطح سران یا در سطح فنی برگزار کند.

در مقابل زلنسکی پیشنهاد ترکیه برای میزبانی گفتگوهای صلح و ایفای نقش به عنوان یک میانجی‌گر بین مسکو و کی‌یف را پذیرفته و برنامه ساخت پهپادهای ترکیه در اوکراین را تایید کرد.

علاوه بر این، این دو کشور از امضای قرارداد تجارت آزاد خبر دادند که در طول تقریبا یک دهه گذشته در دست بررسی بوده و نشان‌دهنده قدم پیشرفت بزرگی در اتحاد دو کشور است. این توافق‌ امکان تجارت و همکاری دوجانبه اقتصادی را می‌دهد و فرصت‌هایی برای صادرات و مدرن‌سازی شرکت‌های اوکراینی است.

در ماه‌های اخیر تنش در مرز اوکراین و روسیه شدت گرفته است. مسکو ۱۰۰ هزار تن از نیروهایش را در مرز با اوکراین مستقر کرده و علی‌رغم تکذیب تدارک حمله، نگرانی غرب نسبت به حمله دوباره به این کشور را برانگیخته است.

ترکیه با تحریم روسیه مخالف است

با این حال، ترکیه با تحریم روسیه مخالف است، چرا که روابط دوجانبه‌ای با روسیه دارد؛ روابطی که بر اساس اعتماد مشترک و احترام به خطوط قرمز یکدیگر شکل گرفته است.

ترکیه در سال‌های گذشته از اوکراین اعلام حمایت کرده و به متحد بزرگی برای کی‌یف تبدیل شده است.

اما تصمیم ترکیه برای ساخت پهپادهایش در اوکراین، نادیده گرفتن هشدارهای مسکو است.

مسکو هنوز به پیشنهاد ترکیه برای برگزاری گفت‌گوهای صلح پاسخی نداده، اما اردوغان اعلام کرد که رئیس جمهوری روسیه به زودی پس از سفر به چین، به آنکارا سفر خواهد کرد.

اردوغان گفت: صحبت‌ درباره گزینه‌های موجود، پیش از برگزاری این دو دیدار اشتباه است.

اردوغان در ۱۸ ژانویه گفته بود: به نظر من، حمله روسیه به اوکراین (یک سناریوی) واقع‌گرایانه نیست چرا که اوکراین کشور عادی نیست. کی‌یف قدرتمند است.

اگر اردوغان بتواند با برگزاری مذاکرات صلح، تنش میان اوکراین و روسیه را حل و فصل کند، مورد استقبال آمریکاو ناتو قرار خواهد گرفت؛ این در حالی است که ترکیه پیش از این با خرید سامانه موشکی اس-۴۰۰ روسیه، خشم غرب را برانگیخته بود.

کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید