به گزارش سلام نو به نقل از فارس، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران گفت: با ورود وزارت جهاد کشاورزی امروز ۱۰۰۰ تن مرغ وارد بازار تهران شد و در تلاش هستیم عرضه بالا تا پایان هفته ادامه داشته باشد.
حشمت الله عسگری معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران درباره قیمت مرغ اظهار کرد: با کار ارزشمند وزارت جهادکشاورزی استانهای شمالی که اجازه خروج مرغ زنده را نمیدادند از ستاد وزارت خانه در این استانها مدیرکل مستقر که سبب شد امروز ۱۰۰۰ تن مرغ وارد بازار تهران شود.
وی در ادامه گفت: برنامهریزی شده است که برای کنترل قیمت مرغ روزانه ۱۰۰۰ تن مرغ وارد بازار شود و اگر بتوانیم یک هفته عرضه بالا داشته باشیم مشکل مرغ برطرف میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران در خصوص علت گرانی مرغ افزود: در کنار تخلفات خرده فروشها روز گذشته به علت بسته شدن جاده فیروزکوه تا ظهر هیچ مرغی وارد تهران نشد و یکی از دلایل گرانی مرغ شد.
عسگری بیان کرد: آن بخشی که در فروشگاههای زنجیرهای و میادین توزیع میشود کاملاً کنترل شده است و در ۲۵۳ نقطه مشخص شده در میادین، مرغ با قیمت مصوب توزیع میشود لذا مردم میتوانند از میادین مرغ خریداری کنند.
وی بیان کرد: ریشه اصلی این مشکل در عدم پذیرش قیمت مصوب تنظیم بازار کشور توسط اتحادیه و صنف است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران افزود: برای خرده فروش کیلویی کمتر از ۱۰۰۰ تومان سود دارد لذا خرده فروشها به جای اینکه مرغ خریداری شده را با قیمت مصوب به فروش برسانند با قیمتی حدودی ۳۰ هزارتومان به مراکز قطعه بندی مرغ میفروشند تا سود بیشتری کسب کنند.
عسگری با اشاره به اینکه مرغداریها بر اساس ماه آبان که تالارها و رستورانها بسته بوده است جوجهریزی داشتهاند، گفت: چون مرغدارها قیمت مصوب تنظیم بازار را نمیپذیرند و برای اصلاح قیمت به ستاد تنظیم بازار فشار وارد میکنند لذا مثلا مرغ ۴۵ روزه را تا ۵۳ روز نمیفروشند و برای به تأخیر انداختن در عرضه مرغ به بازار تمام تلاش خود را بکار میگیرند.
وی ضمن اشاره به اینکه اتحادیهها قابل کنترل نیستند، افزود: متاسفانه اتحادیه با ایجاد سیستم حوالهای با تناژ آزاد یعنی افراد متناسب با قدرت عرضه هر مقدار مرغ که میخواست تهیه میکرد، باعث ایجاد فساد و بازار سیاه شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری در خصوص برخورد بازدارنده با متخلفان به تشکیل پرونده برای حدود ۵۰ درصد از مرغداریها اشاره و عنوان کرد: ما به تعداد واحدهای صنفی نیروی تعزیرات نداریم همچنین قوانین تعزیراتی بازدارنده نیستند و فرآیند برخورد با آنها طولانی است.
عسگری در خصوص میوه شب عید خاطر نشان کرد: با ورود وزارت جهاد کشاورزی علاوه بر ۴ هزار تن میوهای که ما میخواهیم در میادین توزیع کنیم به کل باغداران کشور اعلام شده است که علاوه بر غرفههایی که تعاونی روستایی برای آنها در نظر گرفته سازمان میادین میوه و تربار ۸۰ نقطه را برای توزیع مستقیم میوه توسط باغداران مشخص کرده است.
نظر شما