به گزارش سلام نو به نقل از ایلنا، محمد یوسفی در مورد وضعیت بازار مرغ اظهار کرد: قیمت مصوب مرغ که ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان است، مرغ هم به قدر کافی وجود دارد و نیازی به عجله مردم در خرید نیست. البته طبیعی است که نزدیک به عید کمی مصرف زیاد شود و مردم میخواهند برای روزهای نوروز ذخیره داشته باشند و مصرف کمی افزایش مییابد. علت تشکیل صفهای مرغ عجله مردم برای ذخیرهسازی ایام نوروز است.
وی افزود: در تهران حدود ۳ هزار و ۵۰۰ واحد مرغ فروشی وجود دارد، ممکن است در هر گوشهای از شهر قیمت مرغ متفاوت باشد. در بعضی مراکز مرغ را به قیمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان نیز میفروشند اما ممکن است یک مغازه روزانه ۱۵۰ مرغ بفروشد و با همان تمام هزینههای مغازه و زندگی خود را به دست بیاورد. این بزرگترین اشکال سیستم توزیع است که باعث تفاوت قیمتگذاری در سطح شهر میشود.
رییس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی با تاکید بر یکسان بودن هزینه برای مرغ فروشان گفت: قیمت مرغ زنده برای کسی که مرغ را ۲۰ هزار و ۴۰۰ میفروشند با کسی که گرانتر میفروشند برابر است. قیمت کشتارگاه و دیگر هزینهها هم برابر است.
وی افزود: هم مصرف مرغ بالا رفته و هم مردم عجله میکنند و هرجایی که صف میبینند میایستند، حتی ممکن است در ابتدا نداند که این این صف برای مرغ یا روغن یا حبوبات است.
وی در ادامه با اشاره به نرخ روز گوشت مرغ در بازار خاطرنشان کرد: در بازار مرغ کیلویی از ۲۱ تا ۲۷ هزار تومان فروخته میشود. این تفاوتها نسبت به سایر کالاها چندان هم زیاد نیست، در دیگر کالا تفاوت قیمت تعاونی با آزاد ممکن است تا دوبرابر هم برسد. ۱۰ یا ۱۲ درصد قیمت اضافهتر مرغ مساله بزرگی نیست.
یوسفی همچنین بیان کرد: اگر این سهمیهبندیها را حذف کنند قیمت مرغ متعادل میشود. مرغداران همه نسبت به قیمت مرغ زندهای که سازمان حمایت و ستاد تنظیم تعیین کرده معترض هستند. قیمتی که تعیین کردند؛ قیمت روی کاغذ، پشت میز و ماشین حساب است اما قیمت تمام شده مرغ زنده، در مرغداریها مشخص میشود. هزینههای جانبی زیادی وجود دارد که در این قیمتهای تصویبی دیده نمیشود.
وی افزود: قیمتهای مصوب باید متعادل شده و افزایش یابد؛ اگر این وضعیت ادامه پیدا کند و این هزینهها هر روز گرانتر شود مانند افزایش ۲۵ درصدی دستمزدها در سال آینده و این هزینهها دیده هم نشود، روز به روز تعداد مرغداریهای فعال کمتر خواهد شد. زمانی در استان تهران دست کم ۱۰۰۰ واحد پرورش مرغ گوشتی داشتیم امروز فکر نمیکنم حتی ۳۰۰ واحد باقی مانده باشد. از طرف دیگر مصرف مرغ در استان تهران زمانی روزانه ۳۰۰ یا ۵۰۰ کیلوگرم بوده اما این رقم امروز به روزانه به ۱۵۰۰ کیلوگرم رسیده است. چیزی ارزانتر از مرغ نیست که مردم مصرف کنند.
نظر شما