هر جریان سیاسی چهره‌های سرشناس و متخصص بسیاری را در خود جای داده است. با این وجود اصولگرایان اقبال قابل تاملی به نامزدی روسای قوا در انتخابات پیش رو نشان داده‌اند.

گره اصولگرایان به دست سران قوا باز می‌شود؟

هر جریان سیاسی چهره‌های سرشناس و متخصص بسیاری را در خود جای داده است. با این وجود اصولگرایان اقبال قابل تاملی به نامزدی روسای قوا در انتخابات پیش رو نشان داده‌اند. همه مسئولیت‌ها خصوصا در سطح ریاست قوا، بستری برای خدمت به ملت است، بنابراین یا اصولگرایان افراد سرشناس دیگری جز این افراد در جریان خود ندارند یا انگیزه عده‌ای تنها خدمت به مردم نیست.

سودای پاستور

انگیزه خدمت به کشور و مردم یکی از مسائلی است که مطابق آرمان‌های ابتدایی انقلاب اسلامی باید در مسئولان کشور وجود داشته باشد. مرور این موضوع در روزهای منتهی به انقلاب اسلامی خالی از لطف نیست که امام خمینی، بنیان‌گذار کبیر انقلاب در یکی از سخنرانی‌های خود فرمودند: «این ملت حق دارد، دست شما را گرفته آورده این بالا نشانده، شما باید خدمت کنید به این مردم؛ شما، ما، همه باید خدمتگزار اینها باشیم. و شرافت همه ما به این است که خدمت به خلق خدا بکنیم.» با توجه به اینکه خدمت به مردم باید یکی از اصول و بنیان‌های فکری مسئولان کشور باشد، این روزها بعضی جریانات خصوصا اصولگرایان، استقبال قابل‌توجهی به کسب جایگاه رئیس‌جمهوری از سوی روسای قوای مقننه و قضائیه نشان داده‌اند. به‌نظر نمی‌رسد این قوا جایگاه کمی برای خدمت‌رسانی به مردم باشد. در این شرایط به نظر می‌رسد، علاقه خدمت به مردم در حال تغییر به نفع کسب قدرت است. اسامی بسیاری از اعضای مجلس یازدهم و خصوصا هیات رئیسه آن در میان نام نامزدهای احتمالی انتخابات بیان شده است. علاوه بر این، برخی چهره‌های اصولگرا نیز علاقه خاصی به حضور دوباره سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه‌قضائیه به‌عنوان نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری نشان داده‌اند که با تکذیبی از سوی این شخصیت همراه نبوده است. این رویدادها پرسشی را در ذهن پررنگ می‌کند و آن این است که آیا جریان اصولگرایی پس از دهه‌ها فعالیت هیچ شخصیت مناسبی جز نفرات نامبرده برای انتخابات ریاست‌جمهوری در اختیار ندارد؟

ستاد انتخاباتی در مجلس

همه دستگاه‌های کشور باید وظایف خود را به بهترین نحو به انجام رسانند، تا مطابق اصل تفکیک قوا در قانون اساسی همه نیازهای کشور در عرصه تقنین، نظارت و اجرا به‌درستی انجام شود. با این وجود نزدیک شدن به انتخابات ۱۴۰۰ باعث شده تا بسیاری از اقدامات مسئولان یا کنشی انتخاباتی باشد یا در قالب کنش انتخاباتی تحلیل شود و التهاب فضای سیاسی ررا با افزایش روبه‌رو کند.

در همین راستا روز گذشته محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس دهم، در حساب شخصی خود در توئیتر نوشت: «تعداد قابل‌توجهی از نمایندگان مجلس یازدهم، از جمله چند عضو هیات‌رئیسه سودای ریاست‌جمهوری را در سر دارند. از این رو نگاهشان به مجلس مانند بنگاه‌های زودبازده است. غافل از آنکه کار قانونگذاری نیاز به دانش، مهارت، صبر و حوصله و نگاه بلندمدت دارد.» این در حالی است که سفرهای رئیس مجلس شورای اسلامی در تحلیل بسیاری از فعالان سیاسی انتخاباتی محسوب می‌شود.

روز گذشته داریوش قنبری، عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری نیز در گفت‌وگویی با سایت نواندیش اظهار کرد: «این مجلس در مقام عمل، نمره قابل قبولی نمی‌گیرد. همچنین این شعارزدگی و نداشتن نمره قبولی به دلیل ترکیب مجلس و اهداف همفکران آنها برای انتخابات ۱۴۰۰ است. انگار نه انگار مجلس باید قانونگذار باشد و برای حل مشکلات مردم قانون تصویب کند آنچه ما تاکنون شاهد بودیم تبدیل مجلس به یک ستاد شبه تبلیغاتی برای انتخابات سال آینده است.» مجلس تنها قوه‌ای نیست که گرفتار هیاهوی انتخاباتی شده است. گرچه سیدابراهیم رئیسی تاکنون سخنی انتخاباتی به زبان نیاورده است اما واکنشی نیز به استقبال گسترده اصولگرایان برای حضور فعال او در ۱۴۰۰ نداده است. رئیسی سابقه نامزدی در انتخابات سال ۹۶ را دارد و با رای کسب‌شده، اصولگرایان احتمال زیادی برای پیروزی او در صورت نامزدی در انتخابات قائل هستند.

روز گذشته منوچهر متکی سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان، در نشست خبری این شورا با توضیح سازوکارهای این شورا و کمیته‌های مختلف آن اظهار کرد: «این کمیته‌ها از اقشار مختلف است و هر کدام ۲۱ نفر عضو دارد که یکی وظیفه تولید محتوا درباره قشر خود و یکی هم وظیفه مرتبط با ساختار کلی شوراست.» او در ادامه تصریح کرد: «اگر آقای رئیسی به انتخابات ورود بکنند - که ایشان البته در انتخابات ۹۶ ظرفیت‌ها و توانمندی‌های جدیدی را از خود به نمایش گذاشته‌اند - تصور شخصی من این است که در شورای وحدت با اقبال خوبی روبه‌رو خواهند شد. هرچند هنوز درباره ایشان بحثی در شورای وحدت انجام نشده است.» او در پاسخ به پرسشی در مورد انجام گفت‌وگو در شورای وحدت درباره محمدباقر قالیباف نیز تصریح کرد: «همانطور که گفتم حتی درباره آقای رئیسی هم صحبتی به میان نیامده، درباره آقای قالیباف هم به همین صورت است. آنچه گفتم نظر و برداشت شخصی خودم بود. درباره سایرین هم اگر به نظری شخصی برسم اعلام می‌کنم.»

کد خبرنگار: ۳
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***