به گزارش سلام نو به نقل از برنا، دانشمندان حین بررسی نوعی بیماری تنفسی به شواهدی مبنی بر خاستگاه ویروس سرماخوردگی دست یافتند.
محققان در بدن شتر ویروسی مشاهده کردهاند که شبیه به ویروس سرماخوردگی بوده و منجر به بیماری "مرس" (MERS) یا "نشانگان تنفسی خاورمیانه" (Middle East Respiratory) میشود.
این ویروس از خانواده کوروناویروس محسوب شده و بر اساس آمار بدست آمده یک سوم قربانیان را به کام مرگ میکشاند. گفتنی است این ویروس پس از ورود به بدن ابتدا علائم سرماخوردگی را در بیمار ایجاد کرده و سپس سیستم تنفسی را هدف قرار میدهد.
از جمله علائم این بیماری مهلک که نخستین بار در سال ۲۰۱۲ در عربستان سعودی گزارش شد، میتوان به تب، سرفه و تنگی نفس اشاره کرد.
اکنون محققان دانشگاه بن آلمان به شواهدی دست یافتهاند که نشان میدهد منشأ ویروس سرماخوردگی درست مثل بیماری مرس شترها بودهاند.
سرپرست تیم تحقیقاتی در این خصوص گفت: ما در ابتدا قصد داشتیم بیماری مرس را مورد بررسی قرار دهیم اما در روند پژوهش متوجه شدیم که پاتوژنهای HCoV-۲۲۹E متعلق به ویروس مرسوم سرماخوردگی در ۶ درصد نمونه هزار تایی شترها به چشم میخورد.
وی ادامه داد: این امر باعث شد تحقیقات خود را در مورد ویروسهای سرماخوردگی درون بدن شترها توسعه دهیم. نتیجه تحقیق نشان داد این ویروسها میتوانند در بدن انسان موجب سرماخوردگی شوند.
لازم به ذکر است بسیاری از بیماریها اولین بار از حیوانات به انسان سرایت کردهاند. برای مثال دانشمندان پرندگان را منشأ بیماری آنفلوآنزا میدانند. دانشمندان بر این باورند ویروسها قبل از آنکه بین انسانها گسترش یافته و فراگیر شوند چندین بار دچار تغییرات ساختاری میشوند.
فرآیند شیوع بیماری ممکن است تلفات شدیدی بر جای بگذارد. برای مثال بیماری آنفلوآنزای اسپانیایی در سال ۱۹۱۸ باعث مرگ ۳ تا پنج درصد جمعیت جهان شد.
نظر شما