اطلاعات و صورت‌های مالی منتهی به پایان آذر ماه سال جاری سه شرکت خودروساز بزرگ کشور یعنی ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو نشان می دهد که زیان آن ها به بیش از ۴۳ هزار میلیارد تومان رسیده است.

۱۰۰ هزار میلیارد تومان رانت در بازار خودرو توزیع شد

به گزارش سلام نو به نقل از تجارت نیوز، خودروسازان کشور ماجراهای عجیبی دارند. یک روز آماری از بدهی‌ها و زیان آنها منتشر می‌شود. یک روز دیگر آماری از درخواست حمایت نجومی آنها منتشر می‌شود و سپس فردای آن اعلام می‌شود که قرار است در فروش فوق‌العاده با فروش خودروهای ارزان از طریق قرعه‌کشی رانت‌های میلیونی توزیع کنند.طبق آخرین اعلام کمیسیون اصل ۹۰ مجلس میران بدهی و زیان خودروسازان کشور از مرز ۱۰۰ هزار میلیارد تومان عبور کرده است. این رقم دو برابر درآمدهای نفتی پیش‌بینی شده امسال است.از سوی دیگر اطلاعات و صورت‌های مالی منتهی به پایان آذر ماه سال جاری سه شرکت خودروساز بزرگ کشور (ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو) که در سایت کدال سازمان بورس منتشر شده نشان از زیان انباشته بیش از ۴۳ هزار میلیارد تومانی سه شرکت یاد شده تا پایان فصل پاییز دارد، این در شرایطی است که زیان تولید نیز در بازه مذکور به مرز ۵/ ۱۶هزار میلیارد تومان رسیده است.

زیان تولید در ۹ ماهه امسال نشان می‌دهد با توجه به بودجه ۲٫۷ هزار میلیارد تومانی وزارت صمت در امسال، خودروسازان حداقل شش برابر کل بودجه امسال یک وزارتخانه اقتصادی کشور، زیان تولید داشته‌اند. اما بخش قابل توجهی از این زیان ناشی از اجرای سیاست ارزان‌فروشی خودرو یا همان پیش‌فروش خودرو است که از طریق قرعه‌کشی، رانتی به یک عده از متقاضیان خودرو داده می‌شود.همین اتفاق باعث شده که آنها اخیرا رئیس کل بانک مرکزی را به ایران‌خودرو دعوت کرده تا از او درخواست کمک کنند. پس از این دیدار، رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد قرار است ۱۵ هزار میلیارد تومان از خودروسازان حمایت مالی صورت بگیرد. این درحالیست که همتی پیش از این اعلام کرده بود تا کی قرار است از خودروسازان فشل حمایت شود؟درحالی که خودروسازان زیان شدید مالی به واسطه ارزان‌فروشی دارند و به همین دلیل قرار است از حمایت‌های عمومی برخوردار شوند، امروز ایران‌خودرو فروش فوق‌العاده خواهد داشت.

۱۰۰ هزار میلیارد تومان رانت در بازار خودرو توزیع شد

در این فروش فوق‌العاده ایران‌خودرو قرار است ۹ خودرو به فروش برسد که قیمت آنها با قیمت بازار به شدت اختلاف دارد. این فاصله قیمتی از ۵۶ میلیون تومان شروع می‌شود و تا ۱۵۹ میلیون تومان هم می‌رسد. حتی در خودرویی مثل دنا پلاس اختلاف قیمت به میزانی است که خریدار می‌تواند با فروش خودروی دریافتی در بازار تقریبا ۱۱۹ میلیون تومان سود کند و با اضافه کردن ۴۷ میلیون تومان یک قیمت خودروی دولتی دیگر بخرد.ایران خودرو اعلام کرده که محصولات عرضه شده در این مرحله شامل رانا پلاس، دنا پلاس، دنا پلاس توربو دستی، پژو پارس TU۵، پژو پارس بنزینی، پژو ۲۰۶ صندوقدار، سورن پلاس، سمند ال‌ایکس و پژو ۲۰۷ دستی سقف شیشه‌ای است و برندگان نهایی تا حداکثر سه روز پس از اتمام مهلت ثبت نام، از طریق قرعه‌کشی با حضور نمایندگان نهادهای ناظر انتخاب می‌شوند و باید ظرف مدت پنج روز وجه خودرو را از طریق سایت فروش اینترنتی محصولات ایران‌خودرو پرداخت کنند.توزیع رانت به صورت میانگین ۱۰۰ میلیونی ایران‌خودرو درحالیست که به گفته مقامات خودروسازان در سال گذشته از این ارزان‌فروشی ۱۰۰ هزار میلیارد تومان ضرر کرده‌اند. با این حال آنها همچنان اصرار بر توزیع رانت یا یارانه خودرو به متقاضیان خودرو دارند. آیا این سیاست در نهایت منجر به حمایت از خودروسازان آن هم با بودجه‌ عمومی کشور نمی‌شود؟

کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***