به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، غلامعلی رخشانی مهر در نشست با سید احمد رسولی نژاد، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، تامین انرژی در فصل زمستان را چالشی جهانی برشمرد و با اشاره به توان صنعت برق در تامین نیاز ۶۰ هزار مگاواتی در پیک تابستان، گفت: این درحالی است که اکنون نیاز مصرف به ۴۰ هزار مگاوات هم نمیرسد و به همین دلیل با جرات میگوییم که هیچ محدودیتی به لحاظ فنی برای تامین برق وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه با وجود همه محدودیتهایی که درتامین سوخت داشتیم، برق صنایع را قطع نکردیم بلکه از آنها خواستیم تا بار مصرفیشان را تعدیل کنند و این موضوع به هیچ عنوان به معنای محدودیت ۲۴ ساعته نبود، اظهار کرد: محدودیتهای اعمال شده برای صنایع که البته در حال حاضر بسیار کم رنگ شده است، در توافق با شرکتهای برق تعریف و مشوقهایی بابت همکاری به صنایع اختصاص مییابد.
همچنین محمدحسن متولی زاده، مدیرعامل توانیر در این نشست با بیان این که در کشور ۱۷ میلیون کولر آبی و میلیون بخاری گازی وجود دارد، اظهار کرد: تنها با بهینه سازی یا نوسازی کولرهای آبی و بخاریهای گازی، با هزینهای به مراتب پایینتر از احداث یک پالایشگاه، میتوان تامین نیاز کشور به انرژی را تا دهها سال آینده تضمین کرد.
وی با تاکید بر اینکه روند مصرف انرژی در کشور بسیار نگران کننده است و در صورت ادامه روند کنونی، کشور به زودی به وارد کننده انرژی تبدیل خواهد شد، گفت: نیاز نیروگاههای کشور به گاز روزانه ۱۸۰ میلیون متر مکعب است میانگین گاز تحویلی به نیروگاهها در حال حاضر ۸۳ میلیون متر مکعب در روز است.
مدیر عامل توانیر با بیان این که ۶۵۰ میلیون متر مکعب از گاز تولیدی کشور در بخشهای خانگی و تجاری مصرف میشود، تصریح کرد: تنها با کاهش ۱ تا ۲ درجهای دمای محیط کار و منازل و خاموش کردن لامپهای اضافی، میتوان سوخت گاز مورد نیاز کشور را تامین کرد.
طبق اعلام توانیر، متولی زاده ادامه روند کنونی مصرف انرژی را نگران کننده توصیف کرد و گفت: در صورت تداوم روند کنونی مصرف، در آینده نزدیک نه تنها توان پاسخگویی به نیاز کشور از داخل وجود نخواهد داشت، بلکه مجبور به واردات انرژی هم خواهیم شد.
مدیرعامل توانیر با بیان این که در کشور ۱۷ میلیون کولر آبی و میلیونها بخاری گازی وجود دارد، اظهار کرد: تنها با بهینه سازی یا نوسازی کولرهای آبی و بخاریهای گازی، با هزینهای بسیار پایین تر از احداث یک پالایشگاه، میتوان تامین انرژی مورد نیاز کشور را تا دهها سال آینده تضمین کرد.
متولی زاده فعالتر شدن صنایع کوچک و بزرگ داخلی و اشتغالزایی گسترده برای جوانان را از دیگر مزایای این طرح عنوان کرد و گفت: ظرفیتهای بسیاری در حوزه بهینه سازی وجود دارد که میتوان با فعال کردن آنها، پتانسیلهای اشتغالزایی و رونق اقتصاد و صنعت را به حرکت درآورد.
در این نشست سید احمد رسولی نژاد، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در سخنانی ضمن اشاره به فعالیتهای صورت گرفته در صنعت برق، از برگزاری این نشست استقبال کرد و گفت: چنین جلسهای میتواند در تبادل اطلاعات میان صنعت برق و مجلس و به ویژه اعضای کمیسیون صنایع و معادن به عنوان یکی از متولیان صنعت کشور، موثر باشد.
رسولی نژاد در عین حال اظهار امیدواری کرد که این نشست در آینده نزدیک با حضور تعداد بیشتری از اعضای کمیسیون صنایع و معادن برگزار شود.
وی همچنین خواستار رسیدگی به مشکلات صنایع مستقر در شهرکهای صنعتی شد و گفت: همچنین ما دغدغههای صنعت برق را درک میکنیم و به همین دلیل به دنبال راهکارهایی برای کاهش و رفع مشکلات هستیم.
نظر شما