به گزارش سلام نو، روزنامه کیهان نوشت: محمود سریعالقلم از افراد اصلاحطلب که زمانی با عنوان مشاور رئیسجمهور از او نام برده میشد، میگوید جو بایدن سیاست فشار حداکثری ترامپ بر ایران را کنار نخواهد گذاشت، موضوع ایران مورد اجماع دو حزب آمریکاست، صحبت از برداشته شدن تحریمها کلی و مبهم است و برجام به گونهای تنظیم شده که امکان مصادره به مطلوب آمریکا در آن وجود دارد و... آیا سریعالقلم از مواضع سابق خود برگشته است؟
او در یادداشتی مینویسد: «هرچند بازگشتِ به برجام هدف اصلی سیاست خارجی آمریکا در این دوره (دولت بایدن) اعلام شده، اما این بازگشت به معنای طبیعی شدن روابط اقتصادی خارجی ایران نخواهد بود زیرا موضوع ایران، موردِ اجماعِ دو حزبی است. سیاستِ فشارِ حداکثری که به توقفِ ارتباطاتِ بانکی و تورم چند صد درصدی در ایران منتهی شده هماکنون اهرمی است که دولت بایدن آن را کنار نخواهد گذاشت.»
سریعالقلم درخصوص بحث لغو تحریمها هم آورده: «صحبت از برداشته شدنِ تحریمها خود بسیار کلی و مبهم است... شاید هم این فضا عمدی باشد. آمریکا که دو قرن تجربۀ کار حقوقی بینالمللی را دارد، برجام را به گونهای تنظیم کرده که آنچه میخواهد از آن مصادره کند.» روزنامه جوان با مرور سخنان سریعالقلم نوشت: آیا این حرف چند ساله منتقدان برجام نیست؟ او که از حامیان برجام به شمار میرود، مدعی شده: «دلیل اصلی که این نویسنده حتی قبل از جشنهای خیابانی در تهران، ناکامی برجام را پیشبینی میکرد ناشی از نادیدهِ گرفته شدنِ مسائل بنیادی اختلافاتِ ایران و آمریکا در مذاکراتِ برجام بود.»
سریعالقلم در حالی چنین ادعایی را مطرح میکند که در هنگام سرمستی از انعقاد برجام نوشته بود: «صدا و سیمای ما هم متأسفانه به این جریان کمک میکند. از یک لبوفروش یا راننده تاکسی که تمام روز را سرگرم حل مشکلات معیشتیاش است، درباره جریان هستهای نظرخواهی میکند. بنابراین صدا و سیما اصالتاً یک نهاد پوپولیستی است و به جلوگیری از رشد عقلی و استدلالی جامعه کمک میکند.»
به نظر میرسد حالا سریعالقلم با همان رانندههای تاکسی لبوفروشهای رویکرد پوپولیستی صداوسیما همراه و همنوا شده است.
نظر شما