به گزارش سلام نو به نقل از تسنیم، وراث قانونی متوفیان سهام عدالت پس از انجام انحصار وراثت، باید در سامانه سجام ثبتنام کنند و یکی از ورثه در سایت شرکت سپردهگذاری مرکزی، در قسمت میز خدمت الکترونیک اطلاعات مربوط به انحصار ورثه را بارگذاری کند تا انتقال سهام عدالت به وراث انجام شود.
بر اساس آمارها بیش از ۳ میلیون از مشمولان سهام عدالت در زمره متوفیان این سهام قرار دارند. این در حالی است که تا پیش از اردیبهشت امسال که آزادسازی سهام عدالت صورت گرفت، وراث قانونی این متوفیان برای تعیین تکلیف سهام متوفیان میبایست با دارا بودن مدارک لازم به دفاتر پیشخوان دولت در سراسر کشور مراجعه کنند؛ اما پس از آزادسازی سهام عدالت این موضوع با وقفه مواجه شد.
بر این اساس به تازگی شرایطی برای تعیین تکلیف سهام متوفیان سهام عدالت فراهم شده است. در این راستا وراث قانونی این دسته از متوفیان میتوانند برای اطلاع از وضعیت سهام عدالت متوفیان به نشانی اینترنتی samanese.ir مراجعه کرده و با ورود اطلاعات هویتی فرد متوفی، از مشمول بودن وی کسب اطلاع کرده و صورت وضعیت دارایی سهام عدالت مربوط را مشاهده کنند.
همچنین پس از انجام انحصار وراثت، ورثه باید در سامانه سجام ثبتنام کنند و یکی از ورثه با مراجعه به سایت شرکت سپردهگذاری مرکزی، قسمت میز خدمت الکترونیک را انتخاب کرده و اطلاعات مربوط به انحصار ورثه را بارگذاری کند تا در نهایت شرکت سپردهگذاری اقدامهای لازم برای انتقال سهام عدالت به وراث را انجام میدهد.
این در حالی است که مدیر برنامهریزی و توسعه سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار کشور نیز در این خصوص اظهار داشته، زیرساختهای الکترونیکی تخصیص سهام عدالت متوفیان به وراث در شرکت سپردهگذاری مرکزی آماده شده و منتظر تأیید نهایی قوه قضائیه است و چنانچه قوه قضائیه تأیید کند، کلیه فرآیند انتقال قهری به شیوه مکانیزه انجام میشود.
به عبارت دیگر چنانچه قوه قضائیه این فرآیند را تأیید کند، سهام عدالت افراد متوفی به شکل خودکار به ورثه قانونی منتقل خواهد شد.
نظرات