به گزارش سلام نو به نقل از فرارو، مقامهای گواتمالا بر تلاش هایشان برای جلوگیری از پیشروی هزاران مهاجر هندوراسی که بسیاری از آنان خانواده و فرزندانشان را به همراه دارند به سوی مرزهای آمریکا و به امید پناهندگی به این کشور همزمان با روی کار آمدن دولت تازه در کاخ سفید، افزوده اند.
به گزارش فرارو، هفت تا هشت هزار مهاجر از روز جمعه به این سو، برای گریز ار فقر و خشونت در این منطقه به شدت آسیب دیده از همه گیری و وزش طوفانها و گردبادهای پیاپی، وارد خاک گواتمالا شده اند.
تصاویر منتشر شده نشانگر درگیری نیروهای امنیتی گواتمالا با صدها مهاجر است که از مانع پلیس در شرق این کشور گذر کرده اند. دولت گواتمالا اعلان کرده هم زمان با حرکت گروهی مهاجران وارد شده از هندوراس به سوی مرز مکزیک، از روز جمعه تا شنبه تقریبا یک هزار تن از آنان را به کشورشان بازگردانده است.
اما احتمال تشدید فشارها بر این کاروان در مکزیک وجود دارد، زیرا به گفته مقامهای این کشور هنوز پیمان مهاجرتی با ایالات متحده پابرجاست و ممکن است اعضای این کاروان پراکنده شوند. وزیر امور خارجه مکزیک روز شنبه با اشاره به لزوم محدود و مهار کردن گسترش کووید -۱۹، مقامهای محلی گواتمالا را برای جلوگیری از پیشروی این کاروان، تحت فشار قرار داد.
نخستین گروه مهاجران آمریکای جنوبی در سال جاری کمتر از چند روز پیش از به قدرت رسیدن جو بایدن رئیس جمهوری منتخب با وعده رویکرد انسانیتر نسبت به پناهجویان، برخلاف سیاستهای تندروانه دونالد ترامپ که عمر دولتش در ۲۰ ژانویه (اول بهمن ماه) به پایان میرسد، تشکیل شده است.
با اینکه مقامهای مکزیک و کشورهای آمریکای مرکزی با هماهنگ کردن اقدامات امنیتی و بهداشت همگانی به منظور جلوگیری از جابه جایی گسترده شهروندان، هزاران نیروی امنیتی در این منطقه مستقر کرده اند، اما شمار افراد این کاروان با توجه به بحران فزاینده گرسنگی و بی خانمانی در هندوراس، تا روز شنبه به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
قرنطینه و محدودیتهای مرتبط با همه گیری ویروس کرونا، اقتصاد هندوراس را از هم پاشیده است به گونهای که در سال گذشته (۲۰۲۰) دچار بی سابقهترین تورم و رکود شده است.
ترامپ روز سه شنبه با توجه به وعدههای بایدن هشدار داد: در صورت ایجاد تغییر محسوس در سیاستهای ضد مهاجرتی اش، موج بزرگی از مهاجرت غیرقانونی ایجاد خواهد شد.
نظر شما