افزایش قیمت نان از تهران تا سیستان و بلوچستان محتمل است اما فقط بحث برسر میزان افزایش و جزییات آن است.

زمزمه‌ افزایش قیمت نان از تهران تا سیستان و بلوچستان
به گزارش سلام نو به نقل از فرارو، زمزمه‌های افزایش قیمت نان در بیشتر استان‌ها به گوش می‌رسد از تهران تا سیستان و بلوچستان افزایش قیمت نان محتمل است و حالا فقط حرف از این است که جزییات آن چگونه است و چقدر قرار است قیمت نان گران شود.

روز گذشته رییس اتحادیه نانوایان سنتی تهران اعلام کرد که این اتحادیه پیشنهاد افزایش ۷۰ درصدی قیمت نان در تهران را ارائه کرده است.

«بیژن نوروز مقدم» روز یکشنبه با تاکید بر اینکه طی ۵ سال، از سال ۹۳ تا ۹۸ به رغم افزایش نرخ تورم اجازه افزایش قیمت نان به نانوایی‌ها در پایتخت داده نشد، گفت:"در شهریور ۹۹ پس از هشت ماه دوندگی اتحادیه، بالاخره مسئولان پذیرفتند که دیگر نانوایان نمی‌توانند به کار خود با قیمت‌های قبلی ادامه دهند و قیمت نان را ۴۵ درصد افزایش دادند. "

نوروز مقدم با تاکید بر اینکه قیمت جدید هزینه‌های نانوایان را پوشش نمی‌دهد و مورد تائید آن‌ها نیست، گفت: «این در حالی بود که در دستورالعمل وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تعیین نرخ نان آمده است که نرخ گندم باید ملاک تعیین قیمت‌گذاری نان قرار گیرد و از ابتدای سالجاری نانوایان می‌توانند مطابق با افزایش قیمت گندم، قیمت نان را افزایش دهند.»

او می‌گوید با وجود افزایش قیمت خرید تضمینی گندم، افزایش قابل توجه دیگر هزینه‌ها از جمله حمل و نقل و خرید خمیر مایه و ... هنوز برای افزایش قیمت نان تصمیم گرفته نشده است.

او گفت که پس از ماه رمضان آنالیز قیمتی خود را برای مسئولان ارائه کرده‌اند و استانداری تهران می‌گوید درخواست‌شان به حق است، اما "بر خلاف روند قانونی آن که باید تصمیم در کارگروه استانی گرفته شود، موضوع را به وزارت صمت ارجاع داده است. "

نوروزی مقدم ادامه داد: «وزارت صمت نیز آن را به ستاد تنظیم بازار ارسال کرد و سازمان حمایت مکلف به بررسی آن شد.»

نوروز مقدم تاکید کرد: "حالا بعد از گذشت چندین ماه وزارت صمت به ما می‌گوید که برای افزایش نرخ نان در استان تهران باید در هیات دولت تصمیم گیری شود. "

نوروز مقدم این اقدام وزارت صمت را خلاف دستورالعمل‌های خود وزارتخانه دانست.

انتقاد نماینده مجلس و توضیح استانداری

در همین حال امروز احمد نادری، نماینده مجلس در واکنش به خبر افزایش قیمت نان در توییتر نوشت: "قیمت مواد غذایی ساده کارگران را در سال‌های اخیر چند برابر کرده اند و اکنون خبر می‌رسد که می‌خواهند دوباره نان را گران کنند. گران سازی چندبرابری کالاهای پایه و اساسی توسط دولت را چگونه باید تحلیل کرد؟ آیا فشار حداکثری برتوده‌های فرودست و محروم در راستای فراهم کردن فضای مذاکره مجدد نیست؟ "

البته تاکنون هیچ مقام دولتی افزایش قیمت نان را تائید نکرده است، حتی خبری از تصمیم گیری در این باره هم وجود ندارد.

فقط چندی پیش استانداری تهران به نوعی گلایه نانوایان برای افزایش قیمت نان را تائید کرد. معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران گفت: "قیمت نان تغییری نکرده و نانوایی‌ها از قیمت‌ها بسیار گله مند هستند، چون علی رغم اینکه قیمت آرد تغییری نکرده، هزینه‌هایی مثل آب، برق، گاز، بیمه، حمل آرد و... بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش داشته است و در دو سال گذشته هیچ افزایش قیمت نانی اتفاق نیفتاده است." 
او افزود: "نانوایان درخواست جدی برای افزایش قیمت نان دارند، ما هم این موضوع را آنالیز کرده‌ایم، اما به دلیل اینکه وزارت صمت می‌خواهد برای تمام کشور تصمیم جدیدی بگیرد، ما نمی‌توانیم در استان قیمت را تغییر دهیم."

افزایش قیمت نان بر عهده استانداری‌هاست

فقط تهران نیست که زمزمه‌های افزایش قیمت نان در آن مطرح است. در دیگر استان‌ها نیز نگرانی‌هایی از این جهت وجود دارد.

در همین راستا اخیرا معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: "براساس رایزنی‌ها و برنامه‌ریزی‌ها، تمام تلاش مسوولان بر این است که به خاطر شرایط اقتصادی افزایش قیمت نان در این استان انجام نشود. "

مسئولیت افزایش قیمت نان در استان‌ها بر عهده استانداری گذاشته شده است اما، استانداری‌ها هم در این رابطه باید هماهنگ عمل کنند.

ماه گذشته یزدان سیف مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی درباره افزایش قیمت نان گفته بود "گندم با قیمت ثابت و قبلی به کارخانه‌های آرد و نانواخانه‌ها عرضه می‌شود و در مورد آرد مورد نیاز نانوایان نیز هیچ گونه افزایش قیمتی نداشته‌ایم. "

او تصریح کرد: "با توجه به افزایش هزینه‌های حمل و نقل آرد و دستمزد کارگران و سایر نهاده‌ها و آیتم‌های مؤثر در تولید، به استانداران سراسر کشور اختیار داده شده است تا نسبت به بررسی و آنالیز قیمت تمام شده هر کدام از نان‌ها با هماهنگی سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان اقدام نمایند. "

در چند ماه اخیر با افزایش شدید تورم گزارش‌های نگران کننده درباره کمبود نان در استان‌های مختلف منتشر شد. به ویژه در استان‌های مرزی این معضل نمود بیشتری دیده می‌شد.

بالا رفتن قیمت آزاد آرد نیز موجب شد که فساد در این حوزه افزایش یابد.
کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***