به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، این اظهارات آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان به دنبال نشست رهبران اتحادیه اروپا مطرح شد. در این نشست، رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا با آماده کردن تحریمهای محدود علیه اشخاص ترکیهای در ارتباط با مناقشه آنکارا با یونان و قبرس بر سر اکتشافات انرژی موافقت کردند اما مذاکره درباره اقدامات جدیتر را به مارس ۲۰۲۱ موکول کردند.
مرکل در کنفرانسی خبری گفت: ما درباره اینکه سوالات مربوط به صادرات تسلیحاتی چطور باید در ناتو به بحث گذاشته شوند، صحبت کردیم. ما گفتیم که میخواهیم با دولت جدید آمریکا درباره ترکیه هماهنگ شویم.
شایان ذکر است که بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا جزو اعضای ائتلاف ناتو نیز هستند.
این اظهارات مرکل بر یک موضع جدی نسبت به ترکیه در بین دولتهای اتحادیه اروپا که بسیاری از آنها در گذشته در مقابل اعمال اقدامات تنبیهی علیه آنکارا مقاومت کرده بودند، تاکید داشت؛ آنکارایی که یکی از متحدان ناتو، نامزد عضویت در اتحادیه اروپا و میزبان آوارگان سوری است که قصد مهاجرت به اروپا را داشتهاند.
اما کشورهای اتحادیه اروپا به شدت از مشارکت ترکیه در لیبی و تصمیمش برای خریداری سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ روسیه در بین دیگر موضوعات جنجالی انتقاد کردهاند.
خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه گزارش داد که آمریکا در حال حاضر آماده است تا تحریمهایی را علیه ترکیه به خاطر خرید سامانههای دفاع موشکی ای-۴۰۰ روسیه اعمال کند.
وزارت امور خارجه ترکیه روز جمعه رویکرد "مغرضانه و غیرقانونی" اتحادیه اروپا درخصوص این تحریمها را رد کرد.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه نیز از دولتهای آمریکا و اتحادیه اروپا خواست تا تحت تاثیر لابیهای ضد ترکیه قرار نگیرند اما با یک لحن مصالحهآمیز غیر معمول گفت، معتقد است مسائل میتوانند از طریق مذاکره و گفتوگو حل شوند.
تنشها بر سر تصمیم ترکیه برای اعزام کشتیهای حفاری نفتی و گازی به آبهای جنوب قبرس بالا گرفته است؛ جایی که مقامات قبرس یونانینشین در حال حاضر حق حفاری هیدروکربن را به شرکتهای ایتالیایی و فرانسوی دادهاند.
ترکیه تاکید دارد که در آبهای فلات قارهای خود جایی که قبرس ترک نشین حق حفاری دارد، عملیات انجام میدهد. ترکیه همچنین مرتبا یونان را به اجتناب از شرکت در مذاکرت دوجانبه بر سر ادعاهای دریایی مناقشهآمیزشان و اتحادیه اروپا را به تبعیض قائل شدن میان یونان و ترکیه متهم کرده است.
اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۸ میلادی تسلیحات و مهمات به ارزش تنها ۴۵ میلیون یورو را به ترکیه صادر کرد.
موسسه بینالمللی تحقیقات صلح استکهلم که یک اندیشکده پیشرو در زمینه درگیری و تسلیحات است گزارش داد، آمریکا، ایتالیا و اسپانیا از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ میلادی صادرکنندگان اصلی تسلیحات به ترکیه بودهاند.
دولتهای اتحادیه اروپا در اکتبر ۲۰۱۹ میلادی فروش تسلیحاتی به ترکیه را محدود کرده اما آن را ممنوع نکردند. اتحادیه اروپا در حال حاضر فروش تسلیحات به چندین کشور از جمله روسیه، بلاروس، سوریه و ونزوئلا را ممنوع کرده است.
پس از برگزاری مراسم تحلیف جو بایدن، رئیس جمهوری جدید آمریکا در ژانویه ۲۰۲۱، اتحادیه اروپا و ناتو قصد دارند نشستی را با وی برگزار کنند.
نظر شما