به گزارش سلام نو به نقل از خبرآنلاین، علیرضا ماهیار درباره چگونگی استفاده از کارتهای اعتباری سهام عدالت گفت: این کارتها به مانند کارتهای اعتباری است که دولت به کارمندان خود برای خرید کالا ارایه میکند، اما تفاوت آن با کارتهای اعتباری خرید کالا این است که دارندگان این نوع کارتها میتوانند به جای خرید کالا درخواست وام خرد از بانکها کنند.
وی با بیان اینکه ۵ بانک دولتی و نیمه دولتی، چون بانک ملی، پست بانک، ملت، صادرات و تجارت در ارائه کارت اعتباری به مشمولان سهام عدالت اعلام آمادگی کرده اند، اظهارداشت: البته برخی بانکهای خصوصی نیز برای پرداخت وام خرد از طریق کارتهای اعتباری سهام عدالت پای کار آمده اند.
وام خردی که نیاز به ضامن ندارد
معاون شرکت سپرده گذاری مرکزی، مکانیزم پرداخت وام خرد توسط بانکها به دارندگان کارت اعتباری سهام عدالت را با سود ۱۸ درصدی البته بدون ضامن عنوان کرد و گفت: مزیت دریافت چنین وامی این است که سهام شخص به جای ضامن وام وثیقه میشود و متقاضی دیگر نیازی به ضامن ندارد.
ماهیار، اضافه کرد: کارتهای اعتباری سهام عدالت برای سهام دارانی است که روش غیر مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده اند و تعداد آنها حدود۳۰ میلیون نفر برآورد شده است.
معاون شرکت سپرده گذاری مرکزی، در ادامه افزود: این فرایند به صورت تمام الکترونیک از مبدا بانکهای عامل تا مقصد که شرکت سپرده گذاری و بازار سرمایه هستند، خواهد بود.
دریافت کنندگان کارت اعتباری سهام عدالت باید سجامی باشند
وی افزود: افرادی که روش غیرمستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده اند، باید سجامی باشد و بعد از احراز هویت در اپلیکیشنهای مربوط به بانکهای عامل و پس از اینکه شرکت سپرده گذاری سجامی بودن فرد را برای بانک تایید کرد، میتواند دارایی خود را مشاهده کند و متوجه شود چقدر دارایی سهام عدالت دارد و متناسب با آن، فرم مربوطه را داخل سیستم بانک پر کند.
وی افزود: در واقع فرد بدون نیاز به مراجعه حضوری متوجه میشود که میتواند تا چه میزان تسهیلات دریافت کند.
این مقام مسئول درباره چگونگی دریافت کارت اعتباری سهام عدالت، گفت: برخی بانکها سرویس اپلیکشن لازم را برای ورود اینترنی مشمولان پیاده سازی کرده اند که آنها برای استفاده از مزایای این طرح میتوانند از این طریق اقدام به دریافت وام کنند، برخی دیگر از بانکها قرار است از طریق کارتهای بانکی که در دست مردم استفاده کنند.
معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی درباره میزان تسهیلاتی که از سوی بانکها اعطا میشود، گفت: برخی بانکها ۶۰ درصد ارزش روز دارایی فرد و برخی تا ۱۰۰ درصد هم برای اعطای تسهیلات پیش بینی کرده اند که مکانیزم آن بستگی به بانک عامل دارد. در نهایت درخواست فرد به شرکت سپرده گذاری مرکزی ارسال میشود.
ماهیار گفت: این درخواستها به صورت تجمعی بوده و بحث توثیق مکانیزه اتفاق میافتد و بعد از آن شرکت به بانک اعلام میکند که سهام فرد توثیق شد و بانک میتواند به سهامدار اعتبار دهد. به گفته وی، برخی از بانکها در نظر دارند این مبلغ را در قالب شارژ کردن کارت عادی مشتریان، برخی کارت خرید و برخی از طریق روشهای نوین پرداخت شارژ کنند.
معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی درمورد زمان آغاز فرایند مذکور نیز اظهار کرد: بحثهای حقوقی و تعاملات بین شبکه بانکی، شرکت سپرده گذاری و بازار سرمایه این فرایند از بحثهای فنی آن پیچیدهتر است، زیرا برای نخستین بار است و باید دستورالعمل ها حقوقی به نحوی باشد که بحث ارتباطات و ذینفعان و عاملیت فرد وثیقه گذار و وثیقه گیر کاملا مشخص شود.
وی ادامه داد: باید بحث احراز هویت الکترونیک پیاده سازی شود و معاونت حقوقی شرکت سپرده گذاری در حال تدوین نهایی سازی این موضوعات است. در این راستا با چند بانک تعاملات اولیه اتفاق افتاده است و برخی بانکها سرویس را تا بخش زیادی پیاده سازی کرده اند.
به گفته ماهیار، پس از اینکه اولین قرارداد نهایی شود، مردم میتوانند از مزایای این کارت اعتباری تا پایان آذرماه بهرهمند شوند.
نظر شما