رئیسجمهوری که یکی از وعدههای انتخاباتیاش بازگشت به توافق برجام بود که باید منتظر ماند تا سرنوشت این وعده مشخص شود، البته اینکه «بایدن» در چه سطحی و با چه شرایطی به برجام برگردد، همچنان محل پرسش است که موضوع این نوشتار نیست. اما آنچه اینجا مورد توجه قرار گرفته تنها شدن روزبهروز رئیسجمهور روحانی است.
اما مصوبه چند روز گذشته مجلس که بر خلاف انتظار بلافاصله تبدیل به قانون شد، کمی بازی را بههم زد؛ تا جایی که علی ربیعی سخنگوی دولت گفت چنین تصمیماتی در اختیار مجلس نیست و باید در شورای عالی امنیت ملی تصمیمگیری شود. اما بیانیه دبیرخانه شورا و تاکید مجدد این دبیرخانه به تصویب قانونِ «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از حقوق مردم» درحالی که همه مسئولیتداران در قوه مجریه این قانون را سنگ جلوی پا در مسیر مذاکره میدانند نشان داد که رئیسجمهور حسن روحانی این روزها تنهاتر از چیزی است که شاید خودش گمان میکرد. روحانی که در واکنش و مخالفت با مصوبه مجلس گفته بود «هول نشوید، هر پیروزی در این دولت باشد برای شما هست»، رئیس همین شورای عالی امنیت ملی است که دبیرش توسط خود رئیسجمهور انتخاب میشود، دبیرخانهای که حالا در یک بیانیه با صراحت از اقدام مجلس دفاع کرده و از طرفین خواسته که بر طبل اختلافات فیمابین نکوبند.
احتمالاً روزهای سختی باید برای رئیسجمهور سپری شود. شاید او این روزها به همان ۲۴میلیون رایی فکر میکند که باید تحت هر شرایطی که شده حمایت آنها را از خودش حفظ میکرد. شاید بهجای اینکه در روزهای گرفتاری مردم سکوت کند یا اینکه بگوید من هم خودم صبح جمعه متوجه شدم بنزین گران شده است، از خواست عموم مردم حمایت میکرد و به مطالبات سیاسی و اجتماعی و اقتصادی مردم بهتر پاسخ میداد، حداقل امروز حمایت طرفداران خودش را داشت، شاید اگر وزیر کشورش را به اینکه بیشتر به مطالبات مردم پاسخگو باشد دعوت میکرد امروز مردم همچنان مانند روزهای ابتدایی ریاست جمهوری از او حمایت میکردند. اما چه حاصل که با بیتوجه بودن به خواست مردم، دولت به حمایت گروههایی دلگرم شد که در بزنگاه از او حمایت نکردند.
نظر شما