صدیق جدیدالاسلامی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تاکنون هیچ داروی گیاهی برای درمان کروتا تایید نشده است.

از خود درمانی کرونا به ‌شدت خودداری کنید

به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، صدیق جدیدالاسلامی، ضمن قدردانی از مجموعه کادر بهداشت و درمان، تلاشگران سخت کوش و ایثارگران فعال حوزه سلامت استان، اظهار کرد: طی ۱۰ ماه گذشته تاکنون همه ما نظاره‌گر تلاش‌های جهادگونه مدافعان سلامت در زمینه درمان بیماران مبتلا به کرونا در این شرایط دشوار بوده‌ایم که علی رغم کمبودها و مشقت زیاد، چگونه سختی‌ها و خطرات را به جان خریده و با از خودگذشتگی در میدان مبارزه و پیکار با این ویروس مهلک ایستاده‌اند.

وی با بیان اینکه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در استان تعداد ۱۳ هزار نفر مبتلا به این بیماری بهبود یافته‌اند، افزود: با تلاش‌های مستمر، بی وفقه و حماسه آفرینی‌های مدافعان سلامت کردستان خوشبختانه این تعداد به زندگی عادی برگشتند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به امکانات و تجهیزات بیمارستانی خصوصا در درمان بیماران مبتلا به کویید ۱۹ در استان، ذکر کرد: تاکنون همه بیماران مبتلا به کرونا در استان از خدمات درمانی بهره‌مند شده‌اند و هیچ موردی دال بر عدم دریافت خدمات از سوی هیچ بیماری مشاهده نشده است.

جدیدالاسلامی در ادامه با بیان اینکه تامین اکسیژن کافی یکی از اصول اساسی مراقبت از بیماران مبتلا به کویید ۱۹ و دستگاه‌های اکسیژن‌ساز در درمان این بیماری نقش حیاتی دارد، بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی کردستان، اختصاص دستگاه‌ مذکور را در اولویت درمان بیماران قرارداده است و از ابتدای شیوع این ویروس تا کنون در استان نسبت به تامین اکسیژن کافی جهت ارائه خدمات مطلوب به بیماران تمام توان خود را به کار بسته است.

وی با ذکر اینکه در پیک اخیر ۸ دستگاه اکسیژن ساز در بیمارستان‌های استان وارد مدار شد، ادامه داد: اکنون نیاز اکسیژن جهت درمان بیماران مبتلا به کرونا با این تعداد دستگاه، تامین شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به ارتقاء دستگاه‌های اکسیژن ساز در بیمارستان‌های استان افزود: در حال حاضر ۲۶ دستگاه اکسیژن‌ساز در استان مستقر است.

جدیدالاسلامی تصریح کرد: در حال حاضر به غیر از شهرستان دیواندره و دهگلان که به دلیل محدودیت‌ سطح بندی و به حدنصاب نرسیدن تخت‌های بیمارستانی دستگاه اکسیژن ساز به آن تعلق نمی‌گیرد، دیگر بیمارستان‌های استان به دستگاه مذکور مجهز هستند.

وی از تعداد ۲ هزار و ۵۳۱ تخت فعال بیمارستانی در ۱۶ بیمارستان دانشگاهی استان خبر داد و گفت: خوشبختانه در ایام شیوع کرونا تاکنون با کمبود تخت بیمارستانی موجه نشده‌ایم و همه مراجعه‌کنندگان را در این خصوص پوشش داده‌ایم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به تعداد ۱۹۲ تخت آی‌سی یو فعال در استان گفت: قبل از شیوع کرونا ۱۳۲ تخت ویژه آی سی‌ یو در استان فعال بود که بلافاصله به علت نیاز مبرم و افزایش بیماران، ۶۰ تخت جهت بخش مراقبت‌های ویژه را اختصاص دادیم.

وی با بیان اینکه تاکنون هیچ بیماری به علت نیاز مالی و تنگدستی از دریافت خدمات درمانی در استان بی‌بهره نبوده است، عنوان کرد: برای بیماران مبتلا به کرونا و فاقد پوشش بیمه‌ای، دفترچه بیمه سلامت صادر می‌شود.

جدیدالاسلامی با بیان اینکه هزینه درمان بیماران مبتلا به کرونا مانند سایر بیماری‌ها در صورت داشتن دفترچه درمانی طبق تعرفه دریافت می‌شود، اضافه کرد: برای افرادی که فاقد پوشش بیمه بلافاصله دفترچه سرتخت صادر و بیمه خدمات درمانی برای وی لحاظ می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیماران بی بضاعت به مددکاری بیمارستان مراجعه کنند، افزود: ۹۰ درصد هزینه این بیماران را بیمه می‌پردازد و فقط ۱۰ درصد کل این هزینه به عهده فرد بیمار است و اگر بیماری توان پرداخت این رقم را هم نداشته باشد، به مددکاری بیمارستان‌ها ابلاغ شده که ۱۰درصد سهم بیمار را مددکاری بپردازند و بیماران کم بضاعت رایگان ترخیص می شوند.

جدیدالاسلامی نسبت به بی‌تفاوتی شهروندان کردستانی در مقابل کرونا هشدار داد و گفت: همه‌گیری ویروس در حال مزمن شدن و روند صعودی این ویروس در پیک اخیر نگران کننده و موجب خستگی بیش از پیش کادر بهداشت و درمان شده است.

وی با بیان اینکه در صورت بی اهمیتی به پروتکل‌های بهداشتی، زمستان سخت‌تری از پاییز خواهیم داشت، نسبت به روند عادی‌سازی شرایط در اماکن، سطح شهر و بی‌اهمیتی از سوی مردم نسبت به قرنطینگی هشدار داد و گفت: اکنون با روند نزولی کرونا مواجه هستیم ولی این به معنی مهار و اتمام خطر انتشار ویروس نیست.

وی با بیان اینکه قطع زنجیره ویروس مستلزم همسوشدن با شرایط کنونی است، افزود: در صورت استمرار دورهمی‌ها، برگزاری جشن‌ها و میهمانی‌های خانوادگی با توجه به فصل سرما و بازنگذاشتن پنجره‌ها، عدم تهویه مناسب و استفاده نکردن از ماسک، احتمال خطر پیک جدید با موج شدیدتری از بیماری وجود دارد.

جدیدالاسلامی با بیان اینکه هیچ داروی گیاهی تاکنون وارد پروتکل درمانی کرونا نشده است، اظهار کرد: از مصرف خودسرانه داروها برای پیشگیری و درمان کرونا و همچنین از درمان‌های خانگی و دارویی به‌شدت خودداری شود.

وی با ذکر اینکه از خود درمانی در زمینه بیماری کرونا بپرهیزید، افزود: افراد درصورت مشاهده علائم بیماری از هرگونه خوددرمانی به طور جد خودداری و جهت تشخیص و درمان سریع به مراکز درمانی مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه تقریبا از ۸۰ درصد مبتلایان به این ویروس درمان می‌شوند، افزود: حدود ۲۰ درصد مبتلایان نیازمند بستری و پنج درصد آنان به خدمات بخش مراقبت‌های ویژه منتقل خواهند شد.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود، با اشاره به تاثیر استرس بر تضعیف سیستم ایمنی بدن در برابر ابتلا به ویروس کرونا عنوان کرد: این روزها بحث بیماری موجی از نگرانی و اضطراب را در بین افراد جامعه ایجاد کرده و اثرات روانشناسی منفی، بر سلامت عموم مردم گذاشته است که همین امر باعث تضعیف سیستم ایمنی در برابر ابتلا به بیماری های ویروسی می شود.

طبق گفته‌ این مقام مسئول، ترس و اضطراب باعث حساسیت افراد به علائم بدنی می شود به طوری که خیلی از افراد علائم بدنی خود را به صورت نادرست تفسیر کرده و احساس می کنند دچار بیماری شده اند و به بیمارستان ها و مراکز درمانی هجوم می آورند که این امر به نوبه خود باعث افزایش فشار بر سیستم درمانی می شود.

جدیدالاسلامی در پایان با بیان اینکه هیچ گروه سنی نسبت به واگیری کرونا در امان نیست، افزود: در پیک اخیر در استان ۲۰ درصد بستری‌ها در آی سی‌یو مربوط به افراد زیر ۴۰ سال بود و این امر به این معنی است که کرونا ارتباطی با سن و سال ندارد و همه در معرض خطر هستند.

کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***