به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، مینو محرز، عضو کمیته ستاد ملی مقابله با کرونا، روز شنبه در یک نشست مجازی اظهار داشت: طب سنتی هم باید مطالعات علمی در حوزه درمان را انجام دهد و بعد اثر ضدویروسی گیاهان دارویی را ارائه کند.
وی گفت: فقط با جریمه متخلفان بهداشتی میتوان این بیماری را کنترل کرد، همان طور که سایر کشورهایی که موفق به کنترل ویروس شدهاند. اما هنوز باور نکردهایم این ویروس حالا حالاها با ما خواهد بود و معلوم نیست چند سال دیگر کرونا باشد.
محرز با اشاره به عدم اثربخشی داروی «رمدسیویر» در بهبود کرونا که ثابت هم شده است، افزود: در حال حاضر برای بیماران بستری، فقط کورتون و ضدانعقاد باید استفاده شود و هیچ داروی دیگری نداریم که اثربخشی آنها برای بهبود بیماران کرونایی ثابت شده باشد.
وی افزود: انجام تست، تشخیص و ایزوله بیماران برای کنترل کرونا بسیار اهمیت دارد و اوایل که این بیماری وارد کشور شده بود، امکان تست خیلی کم بود. شاید آن اوایل شیوع کرونا، همه درگیر آنفلوآنزا بودیم و چون تست نداشتیم، نمیدانستیم کرونا هست.
کرونا بیشتر از محل کار، در خانوادهها منتقل میشود
این متخصص بیماری های عفونی با بیان اینکه پیشگیری از درمان عقب افتاده است، تصریح کرد: وقتی یک بیماری عفونی اپیدمی میشود، همیشه پیشگیری را مقدم بر درمان میدانیم و اکنون ویروس کرونا از خانوادهها بیشتر منتقل میشود تا از محل کار؛ بنابراین باید بیشتر به پروتکلهای بهداشتی در خانوادهها توجه داشت.
محرز در پاسخ به این سئوال که ویروس کرونا با کدام علائم ظاهر میشود، گفت: این بیماری همه علائم را دارد، اما وقتی با علائم بویایی و چشایی مواجه میشویم، کرونا گرفتهایم و مشکل بزرگ ما این است که بیمار در ابتدا علائم کم دارد و در خانه تحت درمان قرار میگیرند اما در هفته دوم بیماری، شرایط بیمار سخت میشود. باید خیلی دقت کنیم که هر بیماری در خانه تحت درمان نباشد و از همان ابتدا در بیمارستان بستری شود.
خطر ابتلا به سرطان با سی تی اسکنهای بیمورد
محرز با انتقاد از انجام سی تی اسکنهای بی مورد برای تشخیص کرونا، گفت: با این وضعیت، در آینده با سیل سرطان پستان در زنان و مردان مواجه خواهیم شد.
به گزارش وزارت بهداشت، مجموع بیماران کووید 19 در کشور به 922 هزار و 397 نفر رسید و تاکنون 640 هزار و 65 نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین 5860 نفر از بیماران مبتلا به کووید 19 در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید19 از اواخر سال 2019 در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند 98 (فوریه 2020) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تایید کرد.
بیماری کووید 19 بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون بیش از 60 میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و 400 هزار نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از داده اند. ایران از نظر تعداد فوت کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت، نهمین کشور دنیا به شمار میآید. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک، انگلیس، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا بیش از ایران بوده است.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم بیماری کووید19 است. بیش از 80 درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف میشوند.
محدودیت های جدید کرونایی از شنبه اول آذر در 448 شهر شامل 160 شهر با وضعیت قرمز، 208 شهر با وضعیت نارنجی و 80 شهر با وضعیت زرد به مدت دو هفته اجرا میشود.
نظر شما