قبرستان پیرشلوار در تبریز که با تلفظ پینه شالوار نیز خوانده می شود، در محدوده ی جنوب شرقی شهر تبریز و در شرق روستایی به نام شادباش مشایخ که یکی دیگر از نام های این روستا است، قرار گرفته است. قبرستان شاد آباد مشایخ یا به عبارتی دیگر همان پیرشلوار از جمله ی قبرستان های قدیمی و تاریخی شهر تبریز است که قدمت ساخت آن به دوره ی پیش از اسلام باز می گردد.
بیشتر اهالی شهر تبریز و خصوصا کسانی که از قدیمی ترها به حساب می آیند، همگی داستانی جذاب از این روستا و قبرستانش برای تعریف کردن دارند. به عنوان اولین موضوع به گفته برخی اهالی قدیمی یک سنگ شبیه قوچ که وسط آن خالی بود در این قبرستان وجود داشته که روستایی ها وقتی بچه هایشان سرفه میکردند از داخل سنگ قوچ بچه ها را عبور می دادند و سرفه آنها خوب میشد. دومین موضوع وجود قبر پیری بود که هر حاجتی داشتند به آن میگفتند و حاجت روا میشدند. سومین راز این قبرستان قبری بود منتسب به یکی از کمک و یاران امام حسن (ع)! چهارمین راز این قبرستان وجود کتابی نفیس به همراه خمره ای که به گفته اهالی روستا طلسم شده بود و پنجمین مساله عجیب این قبرستان، افراد ناپاک نمی توانستند به آنجا بروند؛ زمانی که فردی ناپاک وارد قبرستان می شده حیواناتی که اطراف قبرستان بودند پودر می شدند! روستایی ها معتقدند وقتی روسها به این قبرستان قدم گذاشتند اوضاع قدیم این قبرستان تغییر کرد.
روستای شادباش مشایخ
این روستا همانند قبرستان معروفش، قدمتش به قبل از ورود اسلام به ایران باز می گردد. این نواحی به دلیل مجاورت در دامنه های کوه سهند دارای آب و هوای خنکی در فصل تابستان هستند و به همین خاطر مردم در این ناحیه شروع به یک جا نشینی کرده اند.
کوه معروف سهند که در قسمت جنوبی شهر تبریز قرار گرفته است، دارای قله های آتشفشانی است و اطراف آن معادنی از سنگ هایی وجود دارد که از گذشته تا به الان در ساخت و سازهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. به همین خاطر این رویتا از زمانی که در ان اجتماع شکل گرفت تا به الان هنوز هم وجود دارد./ توریسم آنلاین
نظر شما