به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، سازمان حقوق بشر در صفحه تویتری خود اعلام کرد: به جای مدارا با عربستان به خاطر به کار بردن عبارات پر زرق و برق در مورد "توانمندسازی زنان"، رهبران گروه ۲۰ باید اجلاس این گروه را به عنوان فرصتی برای دفاع از مردان و زنان شجاع و فعالان مدنی و تغییر دهندگان اصلی عربستان مغتنم بشمارند که در پشت میلههای زندان به سر میبرند.
سازمان عفو بینالملل ۲۳ اکتبر نیز اعلام کرد که ۱۳ مدافع حقوق زن عربستانی به خاطر فعالیت در زمینه حقوق بشر همچنان در آستانه محاکمه قرار دارند.
در بیانیه این سازمان حقوق آمده است: برخی از فعالان مدنی حقوق بشری در عربستان با اتهام ارتباط با رسانههای خارجی و سازمانهای بینالمللی از جمله عفو بینالملل روبه رو هستند، از سوی دیگر برخی دیگر از این فعالان نیز به خاطر درخواست برای پایان دادن به نظام وصیتی مردان بر زنان در معرض محاکمه قرار دارند.
سازمان عفو بینالملل عکسی از فعالان زن عربستانی دربند را بر ساختمان موزه "لوور" در پاریس متشر کرد.
این سازمان نوشت: تیم ما در فرانسه با این اقدام از امانوئل مکرون رییس جمهوری این کشور خواست تا از ملک سلمان پادشاه عربستان بخواهد که فعالان زن عربستانی را از زندان آزاد کند.
روزنامه واشنگتن پست آمریکا نیز روز پنجشنبه اعلام کرد که سکوت رهبران گروه ۲۰ در قبال بازداشت فعالان حقوق بشر و حقوق زنان در عربستان و همچنین مشارکت آنها در اجلاس ریاض را برای آنها شرم آور است.
همچنین ۶۵ نماینده اروپا در بیستم مهر امسال با ارائه طرحی خواستار آن شدند که اتحادیه اروپا نمایندگان خود در اجلاس گروه ۲۰ که قرار است در ریاض برگزار شود را کاهش دهد و این به نسبت شدیدترین پیام سیاسی است که از سوی این نمایندگان اروپایی به عربستان سعودی ارسال شده است.
نشست سران گروه ۲۰ قرار است در ۲۱ و ۲۲ نوامبر (۱الی ۲ آذر) بصورت ویدئو کنفرانس به میزبانی عربستان سعودی برگزار شود و این کشور اولین کشور عربی است که این اجلاس را میزبانی میکند.
چهره عربستان و «محمد بن سلمان» ولیعهد این کشور پس از تجاوز به یمن و قتل فجیع «جمال خاشقچی» روزنامه نگار منتقد به دست ماموران دولتی عربستان لکه دار شده و مقامات عربستان سعی میکنند با استفاده از میزبانی از رویدادهای بینالمللی از جمله اجلاس گروه ۲۰، چهره منفور این کشور را در سطح جهان و افکار عمومی تا حدودی صیقل دهند.
نظر شما