به گزارش سلام نو به نقل از فارس، میرویس ناب، معاون سیاسی وزیر امور خارجه افغانستان با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار ظریف ضمن ابراز خیر مقدم و سپاس از پیشرفت در مذاکرات سند جامع، تاکید کرد که ایران خواهان امضای سند جامعی بوده که منافع دو ملت را به بهترین وجه آن تامین کرده و باعث ارتقای سطح روابط دو کشور گردد.
وی در ادامه گفت که ایران از روند مذاکرات صلح به رهبری دولت افغانستان حمایت کرده و بر حفظ دستاوردهای ۱۹ سال گذشته در چارچوب قانون اساسی فعلی تاکید میکند.
وزیر امور خارجه ایران افزود که تنها راه تامین صلح و ثبات در افغانستان از دید این کشور دخیل شدن سایر گروه ها در داخل سیستم دولت افغانستان است و تهران در این خصوص با کشورهای همسایه و منطقه نیز با شفافیت گفت وگو کرده است.
ظریف همچنین در این دیدار، تصریح کرد که کشورش از اراده نیک و نیت مقامات دولت افغانستان در خصوص توسعه و گسترش روابط با ایران آگاه بوده و بابت آن سپاسگزار میباشد.
وی ادامه داد که ایران آمادگی کامل برای افتتاح خط آهن خواف – هرات را دارد و در صورتی که کرونا مشکل ایجاد نکند این افتتاح حضوری خواهد بود.
همچنین در این دیدار ناب ضمن ابراز قدردانی از مهمان نوازی گرم و فضای صمیمانه مذاکرات، و از غم شریکی دولت و مردم ایران به خاطر حوادث تروریستی اخیر در کابل، گفت که کشورش از کمکهای همهجانبه ایران به دولت و مردم افغانستان سپاسگزار است.
ناب افزود که کابل از موضع اصولی ایران در حمایت از روند صلح و مذاکرات به رهبری دولت افغانستان قدردانی میکند و نیت، اراده و تعهد برای نهایی سازی سند جامع را دارد.
وی در مورد وضعیت امنیتی، سیاسی و تحولات جاری در افغانستان و منطقه نیز گفت که طالبان تلاش زیاد کرده تا وضعیت جنگی را به طرف بحران ببرند؛ اما با تلاش نیروهای مسلح افغانستان موفق نشد.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه افغانستان با اشاره به اهمیت کنفرانس ژنو برای افغانستان گفت که خواهان حضور فعال ایران در این کنفرانس میباشد که از سوی ظریف وعده حضور در سطح عالی داده شد.
پنجمین دور مذاکرات سند جامع همکاریهای راهبردی ایران و افغانستان از روز (یکشنبه) ۲۵ آبان ۱۳۹۹ به مدت دو روز در تهران بین هیأتهای دو طرف به ریاست سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه و میرویس ناب معاون وزیر امور خارجه افغانستان برگزار شد.
در این مذاکرات عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه با ابراز رضایت از پیشرفتهای حاصله در این دور، ابراز امیدواری کرد که سند جامع همکاریهای راهبردی ایران و افغانستان به زودی آماده امضای روسای جمهور دو کشور شود.
این سند چشم انداز روابط درازمدت دو کشور را در حوزههای سیاسی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و مسائل مربوط به اتباع دو کشور و نیز موضوع آب را در برمیگیرد.
نظر شما