بورس تهران در جریان معاملات هفته سوم آبان ماه با افت ۳ درصدی بر روی کانال یک میلیون و ۲۹۰ هزار و ۵۰۶ واحدی قرار گرفت.

امروز شنبه ۲۴ آبان ۹۹ بورس چگونه خواهد بود؟

به گزارش سلام نو به نقل از نبض بورس، در حالی که در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته شاخص کل بر روی کانال یک میلیون و ۲۹۰ هزار و ۵۰۶ واحدی قرار داشت و امید آن می رفت که رشد روز چهارشنبه مورخه ۱۴ آبان ۱۳۹۹ در هفته جاری ادامه پیدا کند اما این اتفاق رخ نداد.

شاخص کل در آخرین روز معاملاتی هفته جاری با رشد بیش از ۹ هزار واحدی به یک میلیون و ۲۲۱ هزار و ۵۶ واحدی رسید. در مجموع شاخص کل در یک هفته اخیر با اُفت حدود ۵ درصدی مواجه شد.

مهران کاویانی جوپاری تحلیلگر و کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه در هفته گذشته با نوسانات عمدتا منفی همراه بود. در آخرین روز کاری هفته اوضاع اندکی بهبود یافت و معاملات مثبت در اکثر نمادهای بنیادی و سهامی که در ماه های گذشته با افت شدیدی همراه شدند را شاهد بودیم. در نهایت امکان نوسان گیری روزانه پس از بحث های مطرح شده، مجددا امکان پذیر شد که این امر خود تحرکات مثبتی در شرایط فعلی برای بازار خواهد داشت.

وی افزود: در معاملات روز شنبه و هفته پیش رو چندین مورد باید مورد توجه قرار گیرد. ابتدا بهبود روند معاملات و رشد قابل توجه ارزش معاملات در انتهای هفته گذشته بود که نشان از هموار شدن شرایط برای دو سمت خریدار و فروشنده دارد که کمک شایانی به ایجاد نقدینگی برای بازار خواهد داشت. نکته دیگر در خصوص وضعیت کلان و جهانی است. در آمریکا پس از کش و قوس فراوان در نهایت بایدن بعنوان رئیس جمهور انتخاب شد که این امر با خبر بهبود شرایط برای تولید واکسن بیماری کرونا یک امید نسبی برای بازارهای جهانی ایجاد کرد. در این بین شاهد بهبود و ثبات مناسب در قیمت های جهانی محصولات فلزی و پتروشیمی بودیم که این امر یک عامل مهم و مثبت برای بازار خواهد بود. کاویانی جوپاری ادامه داد: از یک سو بخش قابل توجه شاخص بازار، شرکت هایی هستند که در وضعیت مناسب بنیادی قرار دارند و در مقایسه با بازارهای موازی رقیب در شرایط مساعد در جهت سرمایه گذاری قرار خواهند گرفت. از سوی دیگر در بازار ارز یک ثبات نسبی در محدوده ۲۷ هزار تومان برای دلار شکل گرفته است که این امر ابتدا تقاضای سفته بازی آن را کم خواهد کرد و از سمت دیگر برای روند سوددهی و شرایط شرکتهای بازار سرمایه مناسب خواهد بود. همچنین تحرکات ورود نقدینگی به صندوق های درآمد ثابت کاهش یافته است و خروج نقدینگی حقیقی از بازار سرمایه کاهش محسوسی داشته است. در این بین شاهد افزایش ضریب اعتبار نیز بودیم که تمام این عوامل منجر به انتظار رشد در هفته آتی خواهد شد.

این تحلیلگر بازار سرمایه اظهار داشت: همچنین باید نکات منفی برای شکل گیری روند شکل گرفته مورد بررسی قرار گیرند. مهمترین این عوامل رایزنی ها در خصوص تغییرات نرخ بهره و سود بانکی است که در صورت رشد برای بازار سرمایه بار منفی خواهد داشت. از سوی دیگر ابهام نمادهای بسته با اولویت شستا همچنان سایه ترسی بر بازار خواهد داشت. آخرین عامل که جدیدا مطرح شده است بحث در خصوص تعطیلی دو هفته ای مشاغل است که باید دید آیا شامل بانک ها و بازار سرمایه نیز خواهد بود یا خیر. در صورت مثبت بودن این سوال نیاز به نقدینگی برای اشخاص و اثر احتمالی منفی آن بر روی بازار باید مورد توجه قرار گیرد.

کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید