وعده رضایی از جنس وعده‌های یارانه‌ای احمدی‌نژاد اما با سر و شکلی بهتر و ظاهری اقتصادی‌تر است. او برای این کار درآمد سرانه را به جای یارانه قرار داد که به فرض خود صورت اقتصادی و علمی‌تر بدهد، اما واقعیت این است که هرچقدر هم دولت روحانی بد باشد و هر چقدر هم محسن رضایی اقتصاددان باشد باز هم این وعده رضایی باور پذیر نیست.

مردی که از شکست‌هایش درس نمی‌گیرد

سلام نو – سرویس سیاسی:  نام محسن رضایی در بین مردم این روزها با آخر شدن در انتخابات ریاست جمهوری و شکست گره خورده است، موقعیتی که محصول حضور او در اکثر انتخابات‌های ریاست جمهوری یک دهه گذشته ایران و شکست در آن‌ها است.

اما حضور و ناکامی رضایی در انتخابات‌ها، با انتخابات ریاست جمهوری آغاز نشد. او در سال ۱۳۷۸ خود را کاندیدای نمایندگی مجلس شورای اسلامی در تهران کرد و در فهرست «ائتلاف خط امام و رهبری» قرار گرفت اما در دوران اوج دوم خرداد به موج اصلاح‌طلبان باخت و به مجلس نرفت.

او در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴ با شعار انتخاباتی «دولت عشق» ثبت نام کرد اما در نهایت دو روز قبل از انتخابات انصراف از رقابت را اعلام کرد. در انتخابات ۱۳۸۸ رضایی با شعار «دولت ائتلافی» نامزد شد اما باز هم با عدم اقبال مردم رو به رو شد. او پس از انتخابات به نتایج اعلام شده اعتراض کرد و اما بعد، از اعتراض خود منصرف شد. رضایی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ نیز با شعار سلام بر زندگی نامزد شد اما جایگاهی بهتر از چهارم کسب نکرد و بار دیگر طعم شکست را چشید.

در تمام این سال‌ها او ایده‌های جالبی مثل فدرالیسم اقتصادی، لغو سربازی اجباری یا افزایش یارانه را مطرح کرد اما هیچ گاه مورد اقبال مردم قرار نگرفت. حالا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ بار دیگر نام رضایی بر سر زبان‌ها افتاده به ویژه با اظهارات تند و عجیب و غریبش. اظهاراتی که در کنار نامزدی مدام در انتخابات از ویژگی‌های بارز این فرمانده سابق نظامی و سیاستمدار فعلی است.

از گروگان گرفتن سربازان آمریکایی تا درآمد ۵۰ هزار دلاری برای هر ایرانی

محسن رضایی که این روزها از منتقدین سرسخت دولت حسن روحانی است، به تازگی در اظهاراتی تعجب برانگیز گفته است: «اگر اقتصاد فعال شود در آمد هر ایرانی کمتر از ۵۰ هزار دلار نخواهد بود.» برای میزان عجیب بودن وعده محسن رضایی باید بدانیم که عدد ارائه شده توسط او ده برابر درآمد سرانه ملی امروز ایرانیان است و ده برابر کردن درآمد سرانه یک کشور حتی در شرایط کاملا نرمال، پروسه‌ای زمان بر و دشوار است، چه برسد به ایران که با تحریم، تهدید، مشکلات عدیده اقتصادی درگیر است.

وعده رضایی از جنس وعده‌های یارانه‌ای احمدی‌نژاد اما با سر و شکلی بهتر و ظاهری اقتصادی‌تر است. او برای این کار درآمد سرانه را به جای یارانه قرار داد که به فرض خود صورت اقتصادی و علمی‌تر بدهد، اما واقعیت این است که هرچقدر هم دولت روحانی بد باشد و هر چقدر هم محسن رضایی اقتصاددان باشد باز هم این وعده رضایی باور پذیر نیست.

اما این تنها اظهارات عجیب محسن رضایی در این سال‌ها نیست. او در تیر ماه ۹۴ و در گفت‌وگوی ویژه خبری گفت: من به عنوان یک سرباز و پاسدار انقلاب قول میدهم اگر آمریکایی‌ها بخواهند به ایران چشم بد داشته باشند و به فکر حمله نظامی باشند مطمئن باشند ما در هفته اول حداقل ۱۰۰۰ آمریکایی را اسیر میگیریم و آن موقع برای آزاد کردن هر یک از آنها باید چند میلیارد دلار بدهند. آن موقع مشکل اقتصادی ما نیز ممکن است حل شود.

حسین علایی مدت‌ها بعد در مصاحبه‌ای با خبرآنلاین درباره امکان عملیاتی شدن طرح محسن رضایی گفت: حتما کسانی طرحی دارند اما تاکنون جنگ هایی که ما دیدیم جز خسارت چیزی نداشته است.

او سال ۹۷ نیز توئیتی درباره کربلای ۴ زد و نوشت: «با عملیات کربلای چهار به دشمن وانمود کردیم که عملیات سالانه ما تنها همین بوده است. ده روز بعد در همان نقطه و در زمانی که نیروهای ارتش بعثی به مرخصی رفته بودند، عملیات کربلای پنج را انجام دادیم. عملیات کربلای چهار برای فریب دشمن انجام شد. اگر تحلیلگر تاریخی در فهم آن فریب بخورد، پس وای به حال نوشته‌های او.»

این توئیت که در فضای بحث درباره این عملیات زده شد باعث رنجش خاطر بسیاری شد و حتی کلید واژه عملیات فریب به شکل تندی علیه محسن رضایی استفاده شد. کار به جایی رسید که رضایی برای توضیح درباره توئیت خود مجبور شد به شبکه سه سیما برود و بگوید: من دست کسانی را که به خاطر توئیتی که در مورد عملیات کربلای چهار به من انتقاد وارد کردند می‌بوسم و قصد رویارویی با آنها را ندارم.

او در همان برنامه گفت که منظورش این نیست که کل عملیات کربلای ۴ عملیات فریب وده بلکه می‌گوید که بعد از انجام عملیات کربلای چهار، آن را به عملیات فریب تبدیل کرده‌اند.

مردی که از شکست‌هایش درس نمی‌گیرد

این اظهارات مشتی نمونه خروار از اظهارات عجیب محسن رضایی است، اظهاراتی که از یک فرمانده کهنه‌کار نظامی و از سیاستمداری که امروز حداقل بیست سال است به صورت رسمی در دنیای سیاست حضور دارد نباید شنیده شود ولی شنیده می‌شود و ظاهرا وی قصد درس گرفتن از اشتباهات خود را ندارد.

تنها کافی است در اظهارات سیاسی او دقیق شوید تا ببینید چگونه مواضع سیاسی‌اش به آنی تغییر می‌کند. چگونه یک روز با برجام و یک روز بر برجام است. چگونه یک روز هاشمی‌چی است و روز دیگر منتقد هاشمی.

چنین شکست‌های سیاسی‌ و اظهار نظرهای عجیب در کنار مواضع سیاسی بسیار تغییرپذیر محسن رضایی باعث می‌شود زیباترین وعده‌های اقتصادی او نیز هیچ گاه مورد توجه مردم قرار نگیرد. هر چقدر هم که در جامعه شکاف اقتصادی و اجتماعی باشد محسن رضایی حتی با وعده در آمد سرانه ۵۰ هزار دلاری هم کسی نیست که توان بهره بردن از این شکاف‌ها را داشته باشد، چون هیچ وقت از اشتباهاتش درس نمی‌گیرد و به خاطر همین جامعه هم هیچ وقت او را جدی نمی‌گیرد.

محسن رضایی در ذهن عموم مردم نه اقتصاددان خوبی است و نه سیاستمدار توانمندی. او حتی در این سال‌ها با اظهارات خاص خود باعث شده اعتبارش به عنوان فرمانده نظامی جنگ‌ها در اذهان عمومی دچار خدشه شود تا تنها نقطه قوتش تبدیل به نقطه ضعفی بزرگ شود. با این شرایط او تا رویکرد خود را اصلاح نکند با وعده‌های پوپولیستی و با سخت‌ترین حملات به دولت باز هم شانسی در انتخابات نخواهد داشت.

کد خبرنگار: ۹
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***