واقعیت این است که نظر سنجی‌های امسال به چندین و چند دلیل متفاوت، قابلیت تحقق بیشتر و خطای احتمالی کمتری دارند که مهم‌ترین آن افزایش دقت نظرسنجی‌ها به دلیل رخدادهای سال ۲۰۱۶ است.

آیا نظرسنجی‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دروغ می‌گویند؟

سلام نو - سرویس بین‌الملل: این روزها با وجود جلو بودن جو بایدن در اکثر نظرسنجی‌های انتخاباتی، بسیاری از مردم و حتی تحلیلگران معتقدند ترامپ برنده قاطع انتخابات خواهد بود و نظر سنجی‌ها خطا دارند و مانند تجربه ۲۰۱۶ این ترامپ خواهد بود که با تکیه بر آرای الکترل وارد کاخ سفید می‌شود.

اما آیا واقعا این چنین است و نظرسنجی‌ها تا این اندازه خطا دارند؟ کسانی که به این دیدگاه باور دارند معتقدند حاشیه خطای نظرسنجی‌ها با حضور نامزدی مثل ترامپ بیشتر از حد معمول است و باید کمتر به آن‌ها اعتماد کرد. عمده دلیل آنان نیز رای‌های خاموش به ترامپ است که در کنار پدیده رای شرمنده کننده نظرسنجی‌ها را به خطا می‌ندازند.

رای شرمنده کننده پدیده‌ای است که در آن فرد به دونالد ترامپ رای می‌دهد ولی به خاطر عواقب اجتماعی آن مایل نیست رای خود را علنی کند و از پاسخ درست دادن به نظرسنجی‌ها خودداری می‌کند. رای‌های خاموش نیز اساسا در نظرسنجی‌ها مشارکت ندارند.

اما چنین تحلیلی تا چه اندازه درست است؟ نگاهی به نظرسنجی‌های انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۶ نشان می‌دهد نظرسنجی‌های در آن سال در تخمین میزان رای دو نامزد اشتباه نکردند، بلکه در پراکندگی آن کم دقت بودند که باعث پیش بینی درست در حوزه ملی و خطا در حوزه ایالتی شده بود.

در سال ۲۰۱۶ آن چنان که نظرسنجی‌ها گفته بودند کلینتون با بیش از ۲ میلیون رای ترامپ را در آرای عمومی شکست داد، اما نتوانست آرای الکترال را به دست بیاورد.

در آن سال دونالد ترامپ توانست سه ایالت میشیگان، ویسکانسین و پنسیلوانیا را که از ابتدای دهه ۹۰ متعلق به دموکرات‌ها بود را با اختلافی اندک ببرد و دیوار آبی دموکرات‌ها را ویران کند، پیروزی‌ای که محصول رخدادهای مختلفی بود.

چرا نظر سنجی‌های ۲۰۲۰ قابل اطمینان‌تر از نظرسنجی‌های ۲۰۱۶ است؟

واقعیت این است که نظرسنجی‌های امسال به چندین و چند دلیل متفاوت، قابلیت تحقق بیشتر و خطای احتمالی کمتری دارند که مهم‌ترین آن افزایش دقت نظرسنجی‌ها به دلیل رخدادهای سال ۲۰۱۶ است.

از طرف دیگر نگاهی به نظرسنجی‌های امسال حکایت از وضعیت به کلی متفاوت بایدن نسبت به کلینتون دارد، تفاوت وضعیتی که محصول جایگاه بایدن است. کلینتون متعلق به طبقه مرفه جامعه بود در حالی که بایدن ریشه‌هایش در طبقه متوسط است. کلینتون برخلاف همسرش از چهره‌های محبوب نبود در حالی که بایدن با آن تنفر و عدم محبوبیت مواجه نیست.

مسئله دیگر تفاوت پیشتازی بایدن و کلینتون در نظرسنجی‌های انتخاباتی است. بایدن از ابتدای نظرسنجی‌های انتخاباتی به طور پیوسته و با فاصله بیش از پنج درصد از دونالد ترامپ جلوتر بود، در حالی که اختلاف کلینتون و ترامپ در بسیاری از موارد به ۲ تا ۳ درصد بود و به سختی به پنج درصد می‌رسید و پیشتازی کلینتون نیز مانند بایدن دائمی و با ثبات نبود.

امتیاز دیگر بایدن این است که او نه تنها توان احیای دیوار آبی دموکرات‌ها در سه ایالت میشیگان، ویسکانسین و پنسیلوانیا را دارد بلکه در ایالت جمهوری خواهی مثل تگزاس نیز با اختلاف ۲ تا ۳ درصدی در حال رقابت شانه به شانه با دونالد ترامپ است، رقابتی که می‌تواند تیر خلاص زود هنگام را به ترامپ بزند.

دست آورد مهم دیگر بایدن این است که او با رسوایی بزرگی هم‌چون افشای ایمیل‌های هیلاری کلینتون رو به رو نبود و افشاگری ترامپ علیه پسر بایدن نیز تاکنون چندان موثر واقع نشده و بعید است در چند روز باقی مانده نیز اتفاقی خاصی در این حوزه بیافتد.

اما و اگرهای نظرسنجی‌های انتخابات ۲۰۲۰

اما امکان خطای نظرسنجی‌های امسال در کجا قرار دارد؟ در رای‌های پستی که امسال آمار بسیار رو به رشدی داشتند. قواعد رای‌گیری پستی در آمریکا بسیار پیچیده است و امکان ابطال درصد بالایی از رای‌های پستی وجود دارد، به ویژه با توجه به این مسئله که بسیاری از رای دهندگان امسال برای نخستین بار به شکل پستی رای دادند و به قواعد این شکل از رای گیری عادت ندارند.

با همین پیش زمینه تیم‌های حقوقی جمهوری‌خواهان به شکل جدی روی آرای زودهنگام، پستی و دیرهنگام تمرکز ویژه‌ای کرده‌اند تا با ابطال این رای‌ها به دموکرات‌ها ضربه بزنند. اگر این اتفاق بیافتد دموکرات‌ها می‌توانند ضربه بزرگی بخورند چون به صورت سنتی دموکرات‌ها حضور پررنگی در رای‌گیری پستی دارند و جمهوری خواهان به شکل جدی‌تری به پای صندق رای می‌آیند.

در نهایت می‌توان گفت نظرسنجی‌ها دروغ نمی‌گویند و حتی در انتخاباتی مثل ۲۰۱۶ خطاهایی اندک، هرچند مهم، دارند. بر اساس همین نظرسنجی‌ها جو بایدن برنده انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا خواهد بود، هرچند دونالد ترامپ هم‌چنان شانس خوبی برای شکست رقیبش دارد، به خصوص اگر بتواند آرای الکترال چند ایالت مهم را از چنگ بایدن در آورد.

کد خبرنگار: ۹
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***