به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، یک متخصص بیماریهای عفونی گفت: برای صحبت در مورد عوارض قطعی کرونا نیاز به گذشت زمان و مطالعات گسترده تری است ولی با وجود این شاهد عوارض متعددی در طول دوره بیماری هستیم که از مهمترین آنها عوارض قلبی- عروقی و مغزی به دلیل افزایش انعقاد پذیری در خون است.
دکتر سعیده آذری با اشاره به ماندگاری علایم در بدن بیماران کرونایی، اظهار کرد: بیماران با درگیری شدید ریوی و بیماران دچار حوادث عروقی در قلب و مغز زمان طولانی تری درگیر عوارض بعدی هستند که میتواند ماندگار باشد، از جمله این بیماریها شامل فیبروز ریوی و اختلالات عضله قلب(کاردیومیوپاتی)، سندرم خستگی مزمن مجموعهای، ضعف، درد عضلانی، اختلالات خواب و نوسانات روحی هستند.
وی ادامه داد: این موارد بیشتر در بیماران پس از بهبودی از بیماری کرونا مشهود بوده و یکی از علل شایع آن آزاد شدن وسیع فاکتورهای التهابی در خون طی روند بیماری است.
آذری با بیان اینکه برخی افراد که دارای بیماریهای زمینهای خاص هستند، ریسک بالاتری برای ابتلا به بیماری دارند و معمولا فرم شدیدتری از بیماری و عوارض آن را تجربه میکنند، خاطرنشان کرد: بیماران قلبی و کسانی که مشکلات زمینهای ریوی دارند نیز در این دسته قرار دارند.
وی تصریح کرد: البته شناخت ما از ماهیت این ویروس کافی نبوده و نیاز به مطالعات بیشتری روی بیماران است.
نظر شما