به گزارش سلام نو به نقل از مهر، محمدرضا رضایی دانشجوی میکروبیولوژی، در ترجمه مطلبی از «نیچر» آورده است: محققان بر این باورند که ارقام اصلی مرگ و میر کرونا بالاتر از ارقام اعلامی توسط دولتها است و در صورتی که اقدامات جدی صورت نگیرد این میزان ممکن است تا سه برابر افزایش یابد.
بیش از ۹ ماه از شیوع ویروس کرونا در جهان میگذرد و آمار رسمی مرگومیر جهانی به بیش از یک میلیون نفر رسیده است. با این حال محققان هشدار میدهند که رقم واقعی جان باختگان ویروس کرونا بیشتر از مقدار اعلامی است.
حالا در یک سناریوی بدبینانه، یک گروه از مدل سازان اپیدمیولوژی اظهار داشتند که آمار مرگ میتواند تا ژانویه ۲۰۲۱ به بیش از ۳ میلیون نفر برسد.
«آندره گومز آئورا» اپیدمیولوژیست دانشگاه سانتیاگو میگوید: بسیاری از مرگهای مربوط به ویروس کرونا به ویژه در کشورهایی که آزمایش تشخیص کرونا به طور گسترده انجام نمیشود، گزارش نشده است.
وی معتقد است با افزایش ظرفیت تشخیصی در سراسر جهان، شمار کشته شدگان افزایش خواهش یافت.
«نائومی راجرز» مورخ پزشکی در دانشگاه ییل در نیوهاون کنتاکی میگوید: «این یک لحظه مهم است. این نمونه واضحی از ویرانی این همه گیری خاص است، که عادی سازی و عادت به آن، آسان است.»
«علی مقداد» اپیدمیولوژیست مؤسسه سنجش سلامت دانشگاه واشنگتن میگوید: «ما میتوانستیم از بسیاری از این مرگها جلوگیری کنیم. در ایالات متحده که بیشترین میزان تلفات با بیش از دویست هزار نفر را دارد، این احتمال وجود دارد که استفاده اجباری از ماسک به کاهش انتقال ویروس کرونا کمک میکرد و مانع تعدادی از مرگها میشد.»
وی میافزاید، تعداد مرگهای ماههای آینده به نحوه واکنش دولتها به این همه گیری بستگی خواهد داشت.
مؤسسه سنجش سلامت آمریکا(IHME) با استفاده از دادههای رسمی مربوط به بیماری کووید ۱۹ از کشورهای مختلف، چندین سناریو تأثیرپذیری جهانی همه گیری را پیش بینی کرده است.
محققان تخمین میزنند اگر روندهای فعلی ادامه یابد، تا ماه ژانویه تعداد کل مرگ و میرها به ۲.۵ میلیون نفر خواهد رسید. این رقم در صورت استفاده همگانی از ماسک در هر کشور میتواند به ۱.۸ میلیون نفر کاهش یابد. مدلهای آنها حاکی از آن است که اگر حداقل ۹۵ درصد از مردم ظرف ۷ روز ماسک بزنند، متوسط تعداد مرگ روزانه که انتظار میرود تا ژانویه به بیش از ۳۳ هزار نفر برسد به حدود ۱۷ هزار نفر کاهش یابد. اما در شرایطی خاص وضعیت میتواند بدتر شود. اگر دولتها اقدامات احتیاطی مانند فاصله گذاری اجتماعی و محدودیت در اجتماعات را لغو کنند، تعداد کشتهها میتواند بیشتر شود و با آمار مرگ روزانه در حدود ۷۲۷۰۰ تا ژانویه ۲۰۲۱ به ۳.۳ میلیون نفر برسد.
مقداد معتقد است: «ما روزهای سختی را پشت سر میگذاریم.»
وی اضافه میکند این همه گیری مرگهایی را در آینده به دنبال دارد که در شمار مرگهای ناشی از کرونا ثبت نمیشوند. مثلاً در حال حاضر شاهد کاهش واکسیناسیون کودکان، همچنین افزایش مصرف الکل و مواد مخدر، و افزایش مرگ به دلیل بیماریهای دیگر به دلیل درگیری بیش از حد سیستم درمانی با کرونا و خستگی کادر درمان هستیم.
محققان امیدوارند که عبور تعداد مرگ و میر از مرز یک میلیون نفر بتواند نقطه عطفی در روند همه گیری باشد.
راجرز میگوید: «امیدوارم چیزی هشدار دهنده در مورد مفهوم یک میلیون نفر وجود داشته باشد. این عدد بسیار قدرتمندی است که به طور بالقوه خود میتواند نوعی هشدار و لحظه بیدار شدن باشد.»
کامیلا مونتسیون گوررا متخصص بهداشت جهانی در دانشگاه UTE میگوید: « با جریان دائمی دادههای همه گیری یک خطر فراموش شدن اهمیت اعداد است. اعداد نشان دهنده درد است. درد خانوادههای بسیاری که یکی از عزیزان خود را از دست میدهند.»
نظر شما