به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، یک کارشناس بازار سرمایه گفت: ابتدای آذر ماه، شروع فصل شادی در بورس خواهد بود و بازار تا پایان فصل زمستان به روند صعودی خود ادامه خواهد داد.
«علی مولایی» افزود: فضای تعلیقی که بر بازار حاکم شده، قدرت تصمیمگیری را به ویژه در بخش تقاضا تحت تاثیر قرار داده است.
وی ادامه داد: سهام شاخص ساز مانند شپنا که در یک روز بالغ بر ٦٠٠ میلیون برگه سهم در نقطه کامل مثبت معامله شد در ابتدای پیش گشایش معاملاتی روز بعد، کار خود را با صف فروش آغاز کرد.
مولایی با بیان اینکه وجود چنین روندی در بازار نشان دهنده آن است که کلیت بازار به خصوص در بخش تقاضا در طول یک روز با تغییر شگرفی همراه می شود، اظهار داشت: سهمی که در یک روز با حجم بالایی مورد تقاضا است در روز معاملاتی بعد بدون رخ دادن هیچگونه اتفاق سیاسی روند کاملا معکوسی را در پیش می گیرد و در زمان معاملات صف فروش می شود در حالی که اگر متغیرهای اقتصادی را با نقطه نظر ارز در نظر بگیریم مشاهده می کنیم که اتفاق های مثبتی به نفع آن سهم رخ داده است.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: رشد قیمت ارز در سامانه نیما و سنا نشان دهنده این است که سهم مدنظر با افزایش نرخ ارز سود خوبی را می تواند بسازد اما اینکه سهم با چنین قدرتی در بازار صف فروش می شود کمی عجیب است.
وی با تاکید بر اینکه وضع فعلی بازار نشان دهنده وجود جو روانی منفی است که کل بازار را تحت شعاع قرار داده است و مانع از قدرت تصمیم گیری سهامداران در بازار شده است، گفت: شاید تا دو هفته گذشته می توانستیم وجود صف های فروش در بازار را به جذابیت سرمایه گذاری در بازارهای موازی نسبت به بازار سرمایه ارتباط دهیم زیرا تا مدتی سهامداران به دنبال فروش سهام خود و تامین نقدینگی برای ورود به بازارهای موازی بودند.
مولایی با تاکید بر اینکه اکنون افراد برای سرمایه گذاری اقدم به فروش سهام و خرید دلار با نرخ ٣٢ هزار تومان یا سکه ١٦ میلیون تومانی نمی کنند، گفت: تا مدتی صحبت از وجود حباب در بازار سرمایه بود اما اکنون می توان اعلام کرد حبابی که در قیمت ارز، مسکن و خودرو وجود دارد مشابه آن را تاکنون در بازار سرمایه شاهد نبودیم.
وی با اشاره به اینکه برخلاف چند هفته گذشته وجود جذابیت در بازارهای ارز از بین رفته است، گفت: مسئولان اصلی در بازار سرمایه و اعضای شورای عالی بورس باید مداخله جدی تری را با تصمیم های کارشناسی شده در بازار داشته باشند و نباید آن تصمیم خود مزید بر مشکلی جدید در بازار شود.
مولایی افزود: با توجه به اینکه هیچ منطقی در معاملات کنونی بازار وجود ندارد؛ بنابراین بهتر است وضعیت حاکم در بازار مورد کنترل قرار گیرد در غیر اینصورت شاهد تشدید وضعیت اصلاحی شاخص بورس در بازار خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: برخی از تصمیم های خلق الساعه مزید بر علت شد تا اندک سرمایه اعتماد سهامداران به سرمایه گذاری در بورس خدشه دار شود و اکنون هیچ دلیل اقتصادی برای روند فعلی بازار سرمایه وجود ندارد.
وی با بیان اینکه از ماه آبان شاهد روزهای بهتر و معاملات منطقی تری در بازار خواهیم بود، گفت: در پیش بینی های انجام شده برای معاملات هفته جاری، به هیچ عنوان توقع چنین اصلاحی در بازار وجود نداشت و در انتظار روند معاملات متعادلی در بازار بودیم، در حالی که وجود صف های فروش در بازار همه پیش بینی های انجام شده در بازار را برهم زد.
مولایی گفت: بهتر است هر چه زودتر تصمیمی برای بازار گرفته شود که هیجان های موجود در بازار کاهش و روند بازار به سمت معاملات منطقی تری پیش رود.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه برخی از کارشناس ها معتقدند که بهتر است برای بازگشت تعادل به معاملات بورس، برای مدتی محدود دامنه نوسان در بازار برداشته شود، اظهار داشت: چنین اقدامی در وضعیت فعلی، به صلاح بازار نیست و می تواند موج فروش سنگینی را در بازار ایجاد کند و جبران آن نیازمند چند ماه زمان باشد، این اقدام اعتماد سهامدار را تحت شعاع قرار می دهد و باعث افزایش بیشتر هیجان در معاملات بازار خواهد شد.
وی با بیان اینکه باید مدیریت و نظارت بر روند معاملات حقوقی ها جهت کاهش شدت فروش در بازار افزایش یابد، گفت: در این زمینه باید اقدامی انجام شود تا سهامدار حقیقی به این اطمینان برسد که قابلیت نقدشوندگی بازار از بین نرفته است و حتی می توانند سهام خود را با پنج درصد منفی به فروش برسانند، وجود صف های فروش برای چند روز متوالی چنان ترسی را در بازار ایجاد کرده که باعث رفتارهای هیجانی سهامداران در بازار شده است.
مولایی با اشاره به اینکه در گذشته بارها ثابت شده است که بازده هیچ بازاری در بازه زمانی بلند مدت، مانند بازار سرمایه نیست و همیشه بورس در بلندمدت بازده غیرقابل مقایسه ای را نسبت به سایر بازارها کسب کرده است، افزود: تا پایان سال ٩٩ شرایط بازار با مجموع اتفاق هایی که رخ داده است بدتر نمی شود و سهامداران متحمل ضرر بیشتر نمی شوند.
نظرات