به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، پنتاگون بررسی پیش نویس طرحهایی را برای خارج کردن تمامی نیروهای آمریکایی از سومالی آغاز کرده است.
پس از یک مداخله فاجعه آمیز در جنگ داخلی سومالی به سال ۱۹۹۲، آمریکا ۲۵ هزار سرباز خود را از این کشور خارج کرد. در حالیکه تعداد کمی از نیروهای ویژه و مشاوران مقابله با تروریسم در این کشور آفریقایی باقی ماندند، فرماندهی آمریکا در آفریقا علیه الشباب در ۲۰۰۷ نبرد هوایی به راه انداخت.
در مارس ۲۰۱۷، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که سومالی منطقه خصم فعال است و با این دستور، افزایش استقرار نظامیان آمریکایی آغاز شد و بیش از ۶۰۰ نیروی آمریکایی در منطقه مستقر شدند. حالا، به نظر میرسد که ترامپ احتمالا خارج کردن نیروها را از این کشور مدنظر دارد که جدیدترین تلاش وی برای عمل به وعده ۲۰۱۶ کارزار انتخاباتیاش برای پایان دادن به دوره نبردهای بی پایان پیش از انتخابات سوم نوامبر ۲۰۲۰ است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی آمریکا، مارک اسپر، وزیر دفاع و مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش این کشور بخشی از گفتگوها بودهاند.
حتی اگر تمامی نیروهای آمریکایی از سومالی خارج شوند، این معنای پایان جنگ پهپادی اعلام نشده آمریکا علیه الشباب نیست که از ۲۰۰۷ آغاز شده است.
این جنگ هوایی روندهای متناقضی را تجربه کرده است؛ حتی وقتی دولت ترامپ استانداردهای خود را اصلاح میکند تا احتمال تلفات غیرنظامیان ناشی از این حملات را نادیده بگیرد، افزایش فشار از سوی سازمانهای غیر دولتی مانند سازمان عفو بینالملل، پنتاگون را مجبور کرده است اعتراف کند که در این حملات افراد بیگناه کشته میشوند و گزارشهای فصلی را ارائه دهد که مربوط به کشته شدن احتمالی غیرنظامی در این حملات هوایی است.
بر اساس دادههای جمع آوری شده از سوی "جنگهای هوایی"، سازمان غیردولتی مرتبط با دانشگاه لندن، از ۲۰۰۷ نیروهای آمریکا در آفریقا حدود ۲۳۵ حمله هوایی در سومالی انجام داده و در جریان آنها بین ۱۸۰۷ تا ۲۴۲۲ نیروی الشباب کشته شدهاند. همچنین این نیروها ادعا کردند که تنها پنج غیرنظامی کشته شدند در حالیکه کارشناسان شواهدی دارند که در این حملات ۷۲ تا ۱۴۵ غیرنظامی در این بازه زمانی کشته شدهاند.
بحثها درباره اینکه آیا ترامپ قصد دارد نیروهای آمریکایی را از سومالی خارج کند یا دیگر مناطقی که این نیروها در قاره سیاه هستند، هنوز برقرار است.
نظر شما