سلام نو – سرویس سیاسی: نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی به تازگی خبر داد که یکی از اعضای قبلی کمیسیون اصل ۹۰ پارلمان دستگیر شده.
پژمانفر که در برنامه دستخط صدا و سیما حاضر شده بود در پاسخ به این سوال که «از روسای کمیسیون های اصل ۹۰ کسی بوده که خودش دچار خطا و فساد شود؟»، گفت: اینها را باید دستگاههای امنیتی پاسخ دهند ولی یکی از افرادی را داریم که چند روز قبل شنیدم، ایشان دستگیر شدند و کارهای اینچنینی را انجام میدهند.
آن طور که خبرگزاری فارس مدعی شده نماینده بازداشتی محمدعلی پورمختار نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون اصل ۹۰ پارلمان در مجلس نهم است که مدتی است توسط دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی بازداشت شده است، چهرهای که پیش از این برای انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شده بود.
محمدعلی پورمختار کیست؟
محمدعلی پورمختار در سال ۱۳۴۱شمسی در لالجین استان همدان متولد شد. دوران تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در لالجین و دبیرستان را در همدان سپری نمود. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرمشناسی از دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی و دکتری حقوق بینالملل میباشد.از سال ۱۳۵۹ در سپاه به فعالیت پرداخت. محمدعلی پورمختار نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون اصل ۹۰ پارلمان در مجلس نهم است.
پورمختار سوابقی چون جانشین فرمانده حفاظت انصارالمهدی غرب کشور، رئیس اداره قوانین ستاد کل سپاه، معاون قضایی و انضباطی ستادکل سپاه، معاون نیروی انسانی سازمان حفاظت اطلاعات کل سپاه، نماینده فرمانده کل سپاه در سازمان قضایی نیروهای مسلح، نماینده فرمانده کل سپاه در کمیسیون رسیدگی به فرمان حضرت امام (ره) راجع به منع گروه گرایی و نماینده فرمانده کل سپاه در هیأت عالی انضباطی سپاه (رسیدگی به تخلفات و جرائم فرماندهان) را در کارنامه خود دارد.
مواضع محمدعلی پورمختار
اما محمدعلی پورمختار را چگونه به خاطر میآوریم؟ او نمایندهای اصولگرا و مخالف دولت بود که بسیار هم دو آتشه بود! او از جمله مخالفان جدی FATF بود و در این رابطه گفته بود: ساز و کار FATF نه تنها یک ساز و کار تشریفاتی است بلکه ساز و کاری دروغین است، کشورهای تشکیل دهنده آن چنین ساز و کاری را برای ایجاد محدودیت و تحریم کردن کشورهای غیرهسمو با آنهاست تا نتوانند به صورت معمول به امور تجاری خود بپردازند.
در سال ۹۵ که خبر استفاده روسیه از پایگاه هوایی نوژه منتشر شد او از جمله حامیان این رویکرد بود و از روسیه به عنوان کشوری نام برد که «در کنار ایران برای مبارزه جدی با تروریستهای تکفیری و داعش عمل به خوبی میکند» و لازم است تهران زمینه استفاده هواپیمای این کشور از آسمان ایران را فراهم کند، در حالی که بسیار از نمایندگان چنین کاری را به صلاح نمیدانستند.
او در نطقها و مصاحبههای خود دنیاطلبان و مذاکرهطلبان ترسو را سرزنش میکرد و معتقد بود "دشمن فضاسازی می کند که فساد در کشور سیستماتیک است."
پورمختار همچنین از مخالفان جدی محمدجواد آذری جهرمی بود و در مخالفت با او گفته بود که اجازه ندهید وزارت ارتباطات، وزارت اطلاعات ٢ شود!
او همچنین از مخالفان دعوت مسعود شجاعی به تیم ملی به دلیل بازی در مسابقهای بود که تیم باشگاهی او باید با یک تیم اسرائیلی بازی میکرد.
هدف از اشاره به مواضع این چنینی محمدعلی پورمختار یادآوری این نکته است که فریادهای بلندتر، مواضع رادیکالتر و یقههای چاک دادهتر همیشه به معنای تعصب و علاقه بیشتر به نظام و کشور نیست و تنها برای حفاظت از خود و امنیت یافتن در برابر هر پرسشی است. چهرههای این چنینی عموما دایههایی مهربانتر از مادر هستند که با تندروی به بهانه حفظ نظام دنبال حفظ خود هستند.
نظرات