به گزارش سلام نو، مشرق نوشت: یکی از چشمگیرترین اتفاقات پس از شیوع کرونا کاهش مراجعه حضوری مردم به مراکز درمانی برای دریافت خدمات غیر کرونایی و حتی کرونایی بود؛ موضوعی که به اذعان وزارت بهداشتیها گاهی میتواند عوارض جبران ناپذیری بر سلامتی فرد داشته باشد، اما باز هم بیمار حاضر نیست به دلیل ترس از کرونا به مراکز درمانی مراجعه کند. بیماریهای غیرواگیر قلبی_عروقی، دیابت، سرطانها و... همگی از جمله این کاهش مراجعات است.
حدود هشت ماه از ورود ویروس منحوس کرونا به کشور میگذرد؛ ویروسی که توانست خیلی چیزها را در زندگی بشر دستخوش تغییر کند؛ از شستوشوی مکرر دستها و رعایت فاصله گرفته تا استفاده از ماسک و حتی دریافت خدمات پزشکی در منزل...
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، کرونا تاکنون در ایران ۴۷۹ هزار و ۸۲۵ نفر مبتلا و ۲۷ هزار و ۴۱۹ نفر جانباخته برجای گذاشته است؛ ویروسی که هرچند آگاهیها نسبت به روزهای ابتدایی شیوعش افزایش یافته، اما همچنان نادانسته هایش زیاد است و تحت تاثیر همین ناآگاهی ها نیز با سرعت می تازد.
هرچند از خرداد به بعد تقریبا کرونا برای بسیاری از مردم عادی شده و البته مسوولان هم مدام نسبت به این عادی سازی ها هشدار می دهند، اما نمیتوان منکر شد که همین ناشناخته بودن ویروس در روزهای ابتدایی تا حد زیادی باعث تغییر رفتارهایی شد که منجر به خروج کمتر افراد از منزل میشد تا جایی که از پخت نان گرفته تا خرید اینترنتی و کارهای بانکی و .... همگی در خانه و از راه دور صورت می گرفت و این رفتارها به مرور زمان به عادت تبدیل شدند.
اراِِئه خدمات پزشکی در منزل، چند؟/ قیمتهای تست تشخیص کرونا
در این بین با کم شدن مراجعات حضوری به مراکز درمانی، خدماتی نظیر دوراپزشکی و ارائه خدمات در منزل با استقبال بیشتری مواجه شد؛ درحالی که بیمار با این سوال مواجه بود که به کدام مرکز میتوان اطمینان کرده و در صورت دریافت خدمات در منزل، تعرفه پرداخت او به پزشک چقدر باید باشد؟ آیا این خدمات تحت پوشش بیمهها هست یا خیر؟ آیا انجام تست کرونا در منزل هم ممکن است مشمول بیمه باشد؟ و...
یکی از اولین موضوعاتی که پس از شیوع کرونا و گسترش تست PCR در مراکز آزمایشگاهی مورد پرسش قرار میگرفت، هزینه تست کرونا در مراکز غیردولتی بود. موضوعی که دکتر سیامک سمیعی مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سلامت وزارت بهداشت در پاسخ به آن اعلام کرد: تعرفه فعلی انجام خدمت گلوبال آزمایش تشخیص مولکولی کووید-۱۹ در بخش دولتی حدود ۲۳۰ هزار تومان و در بخش خصوصی حدود ۵۸۷ هزار تومان است. این تعرفه همه هزینههای خدمت از جمله نمونه برداری از طریق سواب نازوفارنکس(انتهای بینی) و اوروفارنکس(انتهای حلق) را پوشش میدهد.
به گفته او، تجویز و انجام آزمایش تشخیص مولکولی کووید-۱۹ در بخش دولتی تابع پروتکلها و اولویتهای ابلاغی است و به همین علت چون مطابق دستورالعملهای ابلاغی وزارت بهداشت است، رایگان انجام میشود. همچنین تعرفه انجام آزمایش سرولوژی کووید-۱۹ در حال حاضر و تا تعیین و ابلاغ تعرفه اختصاصی، به ازاء هر یک از آزمایشهای درخواستی IgM و IgG ، در بخش دولتی حدود ۱۲ هزار تومان و در بخش خصوصی حدود ۳۰ هزار تومان است.
در این بین نیز برای عدم گمراهی بیمار در شناسایی مراکز معتبر انجام تست کرونا، وزارت بهداشت به صورت دورهای اقدام به انتشار لیست آزمایشگاههای خصوصی مجاز به انجام تست کرونا میکند تا از این طریق از کلاهبرداریهای احتمالی جلوگیری کند.
تست و درمان کرونا در منزل
در زمینه انجام تست کرونا در منزل و اینکه آیا انجام آن در تعهد سازمانهای بیمهگر قرار خواهد گرفت یا نه نیز در ابتدا مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد این تست در منزل تحت پوشش بیمه نیست. مدیرکل دفتر مدیریت خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت نیز اظهار کرد: برابر دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت، در صورت ویزیت بیماران توسط پزشکان مستقر در مراکز تعیین شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جمله مراکز ۱۶ ساعته و تجویز آزمایش pcr هزینه مربوط بر اساس تعرفه مصوب تحت پوشش خواهد بود.
به جز مبحث حضور پزشک بر بالین بیمار برای تشخیص بیماری، یکی از دغدغهها در خصوص خدمات home care (خدمات مراقتی در منزل) بود که پیش از این شاهرخ رامزی_معاون پشتیبانی سازمان بیمه سلامت درباره سهم سازمان بیمه سلامت درباره پوشش بیمهای خدمات مراقبت در منزل بیماران مبتلا به کوید۱۹، اعلام کرده بود: برای برخی فعالیتها که در هوم کر تحت پوشش بیمه باشد کماکان پرداختها صورت میگیرد؛ اگر بحث مراقبت از بیماران کرونایی هم به تایید شورای عالی بیمه برسد و قرار باشد تحت پوشش بیمه برود، ما آماده ارائه خدمت خواهیم بود.
اما سوال اصلی هنوز اینجاست که اگر بیمار بخواهد پزشک بر بالین او در منزل حاضر شود و اقدام به ویزیت کند، چه مبلغی را باید به این پرداخت کند؟
به گزارش مشرق، موضوعی که دکتر حنان حاجی محمودی_مدیرکل دفتر مدیریت خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران، گفت: ملاک دریافت تعرفه ویزیت، مصوبات سالیانه هیئت محترم وزیران به تفکیک سطوح مختلف تخصصی است. برابر مندرجات کتاب ارزش نسبی خدمات و مراقبتهای سلامت کد ۹۰۱۹۹۵ در صورت ارائه خدمات درمانی در منزل توسط بخش خصوصی میزان ۵۱۰۳۰۰ ریال برای سال ۹۹ علاوه بر تعرفه خدمات، قابل اخذ خواهد بود.
البته حاجی محمودی بر این موضوع هم تاکید کرد که: در حال حاضر ویزیت در منزل، در تعهد سازمان بیمه سلامت قرار ندارد و به این ترتیب بیمه سلامت با نهاد یا سازمانی نیز برای اعزام پزشک به منازل مبتلایان کرونا قرارداد ندارد؛ پس هرگونه تخلف مراکز طرف قرارداد به ادارات نظارت و ارزشیابی ادارات کل استانی قابل گزارش است. سازمان بیمه سلامت در حال حاضر برای ویزیت در منزل قرارداد ندارد، لیکن دریافت اطلاعات مرتبط به مراکز طرف قرارداد از طریق ادارات نظارت و ارزشیابی ادارات کل استانی امکان پذیر است.
هزینههای چندصدهزار تومانی بابت ویزیت در منزل
مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت در حالی تعرفه خدمات ویزیت در منزل را حدود ۵۱ هزار تومان اعلام می کند که گزارشها از ارائه این خدمات توسط موسسات مختلف خدمات پزشکی در منزل، حاکی از دریافت حق ویزیتهای چند صدهزار تومانی و گاهی بالاتر از ۵۰۰ هزار تومان بابت یک نفر، است. در شرایطی که این روزها دریافت خدمات پزشکی در منزل بویژه از سوی بیماران کرونا، با اقبال زیادی بویژه در کلانشهرها مواجه است و گاها بیمار گرفتار در استیصال بیماری، خواهان دریافت چنین خدماتی است، اما مواجه شدن با اعداد و ارقام عجیب هزینههای یک ویزیت ساده چند دقیقهای، جای سوال و تعجب بسیاری برای دریافت کنندگان این خدمات دارد. از این رو شایسته است مسوولان ذیربط از جمله ادارات نظارت و ارزشیابی سازمان بیمه سلامت و بویژه دفتر نظارت بر امور درمان وزارت بهداشت به این موضوع ورود کرده و آشفته بازار ارائه این خدمات در شرایطی که تقاضای زیادی هم برای آن وجود دارد، سامان یابد.
نظر شما