به گزارش سلام نو به نقل از رکنا، مردم سوسیس و کالباس ارزان را جایگزین مرغ و گوشت میکنند. در پی گرانی گوشت ومرغ، تمایل مردم را به خرید سوسیس و کالباس بیشتر شده و مصرف گوشت به شدت کاهش یافته است.
این روزها سفره خانوارها کوچک میشود. شرایط سخت اقتصادی و افزایش قیمت در کالاهای اساسی به ویژه مواد غذایی، متوسط مصرف مواد خوراکی را در سالهای اخیر به صورت فزایندهای کاهش داده.
متوسط مصرف کالاهای اساسی در سالهای اخیر کاهش یافته است. برای مثال مصرف برنج خارجی ۸ درصد، گوشت گوساله ۲۰ درصد، گوشت گوسفند ۲۹ درصد، روغن نباتی ۶ درصد و قند و شکر ۴ درصد در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۵ کاهش یافته است. این کاهشها برای دهک های پایین درآمدی به مراتب بیشتر نیز بوده است.
بررسیهای آماری اکو ایران درباره مصرف گوشت نشان میدهد، مصرف گوشت در دهه اخیر یعنی از سال ۹۰ تا ۹۸ نصف شده و میانگین مصرف ماهیانه گوشت از ۶.۳ کیلوگرم در سال ۹۰ به ۳ کیلوگرم در سال ۹۸ رسیده این کاهش مصرف برای دهکهای پایین درآمدی به مراتب بیشتر بوده.
مردم سوسیس و کالباس را جایگزین گوشت کردند!
به گفته سیامک شادافزا تولید کننده مواد اولیه سوسیس و کالباس: ، تولید کننده مواد اولیه سوسیس و کالباس: سالهای سال کالباس و سوسیس در زنجیره غذایی ایرانیها به عنوان وعدهای تفننی مطرح بود یعنی اینکه خانواده در اصطلاح عامیانه هر وقت هوس میکردند یک یا دو کیلو از این فرآوردهها خریداری و مصرف میکردند ولی از زمان بالا رفتن شدید قیمت گوشت و مرغ میزان مصرف آنها حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است.
نکته نگرانکننده اینجاست که اغلب سوسیس و کالباسی که به فروش میرود اغلب کیلویی کمتر از ۳۰- ۳۵ هزار تومان قیمت دارند و در تولید آنها از مواد اولیه با کیفیت استفاده نشده است که و این به خودی خود نشانگر وضعیت نابسامان اقتصادی مردم در خرید مایحتاج روزانه خود است.
میانگین جهانی مصرف گوشت
در بسیاری از کشورهای در حال توسعه مانند آرژانتین میزان مصرف گوشت ماهیانه هر فرد عددی بین ۷ تا ۸ کیلوگرم است این درحالی است که میانگین مصرف ماهیانه هر خانوار ایرانی ۳ کیلوگرم میباشد و طبق آمارها مصرف گوشت در ایران شکافی ۶۰ درصدی با میانگین جهانی دارد. این در حالی است که مطابق گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو)، سرانه مصرف گوشت اعم از گوشت قرمز و مرغ در جهان از ۲۵ کیلوگرم در سال ۱۹۶۵ میلادی به ۴۳.۷ کیلوگرم در سال ۲۰۱۸ افزایش یافته است. این مسئله نشان میدهد؛ گوشت که منبع غنی پروتئین، ویتامینهای گروه ب، زینک و آهن است در سبد غذایی ایرانیها کاهش داشته و سلامت غذاییشان در خطر است.
نظر شما