به گزارش سلام نو به نقل از ایلنا، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، گفت: در شرایط فعلی دچار کمبود پزشک و پرستار هستیم، بیمارستانها را به گونه ای تقسیم بندی کردهایم که بخش عادی و بخش کرونا از هم جدا باشند.
روزبه رجایی در گفتوگو با خبرنگاران با بیان اینکه رکورد تعداد بستریها در آذربایجان شرقی، دو روز قبل زده شد، گفت:حتی الان، وضعیت از فروردین ماه و تیر ماه که اوج شیوع بیماری و تعداد بستریها بود، وخیمتر است.
وی از اختصاص ۲۰ درصد از تختهای فعال کلیه بیمارستانها به بیماران کووید۱۹ برابر مصوبه ستاد کرونا هم در آذربایجان شرقی و هم در دانشگاه علوم پزشکی خبر داد و گفت: تمامی بیمارستانها اعم از دانشگاهی، غیردانشگاهی، حتی بیمارستانهای خصوصی و بیمارستانهای وابسته به نهادهای نظامی و تامین اجتماعی بر اساس آخرین دستورالعمل، موظف هستند تا ۲۰ درصد از تختهای فعالشان را برای بستری کردن بیماران مبتلا به کرونا اختصاص دهند.
وی ادامه داد: برخی از بیمارستانها این نسبت را رعایت نکرده بودند که پس از تذکرهای متعدد طی جلسات مختلف، اکنون در وضعیت بهتری قرار داریم. بر اساس بخشنامه وزارتی، تعرفه بیمارستان، مصوب بخش دولتی بوده و بیمار در صورت بستری شدن در بیمارستانهای خصوصی و بیمارستانهای غیردانشگاهی هم همان هزینه را پرداخت کرده و مابهالتفاوت بخش خصوصی و دولتی را هم از محل مربوطه تامین میکند. هدف ما در حال حاضر این است که بیماران در اورژانسها معطل نشوند.
وی بیان کرد: در حال حاضر حدود ۸۷۰ نفر در بیمارستانهای آذربایجان شرقی بستری بوده و آمار تا ۹۰۰ نفر متغیر است، با وجود ایجاد ظرفیتهای جدید در بیمارستانهای اصلی شهر از جمله مراکز آموزشی درمانی امام رضا (ع) و سینا، حجم زیاد مراجعه به بیمارستانها و افزایش موارد بستری باعث میشود تا ظرفیت جدید هم تکمیل شود.
رجایی با اشاره به برخی محدودیتها گفت: تعدا بستریها در حال حاضر نسبت به ماه گذشته افزایش ۱۰ الی ۱۵ درصدی را نشان میدهد و روند و تعداد مراجعان طی دو هفته گذشته،هر روز رو به افزایش بوده است.
وی ادامه داد: مشکل اصلی ما کمبود تخت و یا کمبود امکانات نیست، بلکه کمبود نیروی انسانی است، چرا که برخی از کادرهای درمان هم بر اثر ابتلا به کووید۱۹ مجبور به خروج از چرخه درمان هستند. البته این به معنای نبود محدودیت در تعداد تختها نیست.
وی بیان کرد: در آیسییوها هم از نظر تعداد تخت و امکانات فعلا کمبودی نداریم، اما این وضعیت نیز دلیلی بر خوب بودن وضعیت نیست. نمیتوانیم کل بیمارستانها و آی. سی. یوها را به کویید ۱۹ اختصاص دهیم، چرا که سایر بیماران هم مانند بیماران نیازمند جراحی و بیماران دچار سکته مغزی برخلاف روزهای ابتدایی شیوع کرونا که مراجعات عادی کاهش یافته بود، مراجعه میکنند و بر همین اساس الان وضعیت وخیمتر است،چرا که باید به هر دو گروه خدمات ارائه دهیم.
نظر شما