قرمزی و التهاب چشم به همراه خارش‌ مسئله ای نیست که به آسانی بتوان از کنار آن رد شد. برای اینکه بدانید چگونه باید قرمزی چشم را رفع کرد ابتدا باید علت آن را بدانید.

دلیل قرمزی چشم و راههای درمان آن

چشم‌های خونی معمولا بدون درد هستند و وقتی دچار این وضعیت می‌شوند که عروق خونی نزدیک سطح چشم بزرگ و گشاد شوند. بعضی از مشکلات هم می‌تواند موجب التهاب و تحریک چشم‌ها شود بنابراین ممکن است به دنبال درمان این عارضه باشید.

خشکی چشم

خشکی چشم یکی از شایعترین علل چشمان قرمز و خونی است. وقتی چشم‌ها خشک هستند، تحریک و ملتهب می‌شود که موجب قرمزی می‌شود. اسوِتلانا فیشر متخصص چشم در غرب هالیوود می‌گوید که اگر چه خشکی چشم‌ها اغلب بخاطر خشکی آب و هوا است، اما ممکن است به علت نگاه کردن طولانی مدت به صفحه نمایش رایانه هم رخ بدهد. فیشر توصیه می‌کند که از قطره‌های اشک مصنوعی برای کمک به درمان خشکی چشم استفاده کنید. شما هچنین می‌توانید روش‌های درمان خانگی خشکی و قرمزی چشم را انجام دهید.

آلرژی

بسیاری از مردم نمی‌دانند که حیوانات خانگی‌شان موجب قرمز شدن چشم می‌شود. به گفته دکتر فیشر تیمار کردن مرتب آن‌ها و کوتاه کردن موهایشان باعث جلوگیری از خارش و ملتهب شدن چشم می‌شود. حساسیت‌های فصلی و حساسیت به گرد و غبار هم می‌تواند موجب قرمزی چشم شود. همیشه خانه را تمیز نگه دارید بخصوص در فصولی که میزان گرده‌ها در هوا خیلی زیاد است. ترفند دیگری که فیشر توصیه می‌کند تغییر دادن کفپوش‌های کرکی به کفپوش چوبی است. آلرژی‌ها به جز التهاب موجب آبریزش چشم‌ها می‌شوند. برای کاهش این عارضه، سعی کنید که کمپرس سرد را چند بار در روز یا قطره‌های چشم را بخصوص برای آلرژی استفاده کنید.

بعضی از داروها موجب قرمزی چشم می‌شوند

بسیاری از داروهایی که افراد در طول روز مصرف می‌کنند می‌توانند موجب قرمزی چشم شوند. آنتی هیستامین، داروهای خواب، داروهای ضد اضطراب و بعضی از ضد ددرها همانند ایبوپروفن موجب خشکی و قرمزی چشم بوسیله کاهش جریان خون به بافت داخل و اطراف چشم می‌شوند. از قطره‌های اشک مصنوعی برای کمک به رفع خشکی چشم استفاده کنید.

یائسگی

فیشر می‌گوید که زنان مسن‌تر بیشتر مستعد خشکی و قرمزی چشم به دلیل یائسگی هستند. تغییر در میزان و عدم تعادل هورمون‌ها موجب خشکی چشم‌ها می‌شود که منجر به قرمزی می‌شود. فیشر به استفاده از روان کننده‌های چشم، قطره‌های اشک مصنوعی یا کمپرس گرم توصیه می‌کند.

قرمزی چشم به علت خواب ناکافی

چشم‌ها باید به هنگام شب دوباره شارژ شوند. اگر کمتر از ۷ تا ۸ ساعت در هر شب بخوابید می‌تواند موجب قرمزی چشم شود. برای یک درمان موقت می‌توانید از قطره‌های مرطوب کننده چشم استفاده کنید. اما در طولانی مدت برای بهبود کیفیت خواب، به تعادل رساندن زمان بندی خواب و کنار گذاشتن صفحه‌های نمایش حداقل یک ساعت و نیم قبل از رفتن به رختخواب، مفید خواهد بود.

لنزهای تماسی

قرمزی چشم؛ خطراتی که تهدیدتان می‌کند!

کنتاکت لنزها می‌توانند موجب خشکی و قرمزی و خارش چشم شوند، چون مرتبا در تماس با چشم‌ها هستند و همچنین لنزهای تماسی موجب خشکی چشم می‌شوند. وجود هر چیزی روی چشم به طور مرتب می‌تواند موجب تحریک شود. اگر متوجه شدید که به دلیل تحریک چشم‌ها نمی‌توانید به مدت طولانی لنز استفاده کنید بهتر است با پزشکتان در مورد عوض کردن آن‌ها صحبت کنید.

قرمزی چشم ناشی از عفونت

عفونت‌های ویروسی و باکتریایی در چشم بسیار شایع هستند بخصوص اگر با بچه زندگی می‌کنید یا از لنز تماسی استفاده می‌کنید. ورم ملتحمه یا چشم صورتی شایعترین علت عفونت است. دکتر فیشر می‌گوید اگر متوجه خروج هر نوع ترشحی از چشم شده‌اید، درد چشم دارید، بینایی یا حساسیت‌تان کم شده، احتمالا ورم ملتحمه دارید و باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

نوشیدن الکل

نوشیدن زیاد الکل موجب می‌شود عروق خونی شل شوند که باعث می‌شود چشم‌های شما قرمز به نظر برسند. برای کاهش قرمزی، سعی کنید نوشیدنی الکل را کنار بگذارید و یک قطره سفید کننده چشم از جمله قطره وایزین استفاده کنید. این کار عروق خون را تنگ می‌کند و قرمزی چشم را رفع خواهد کرد. از استفاده از قطره وایزین و سایر منقبض کننده‌های عروق خودداری کنید، چون این کار باعث برگشت قرمزی چشم شده که حتی بدتر از چیزی می‌شود که از ابتدا بوده.

ترکیدن عروق خونی

قرمزی چشم؛ خطراتی که تهدیدتان می‌کند!

مویرگ‌ها به هنگامی که فشار یا نیروی زیادی بر چشم‌ها وارد شود، می‌ترکند. شما به هنگامی که رگ‌های چشمتان بترکند یا فقط دچار قرمزی موقت شوند، متوجه تفاوت بشوید، چون ترکیدن رگ‌ها تنها در یک چشم ظاهر می‌شود. اگر این اتفاق افتاد فورا به چشم پزشک مراجعه کنید.

بلفاریت

بلفاریت موجب التهاب پلک و مژه‌ها می‌شود و ممکن است به علت بهداشت نامناسب پلک ایجاد شود. غدد روغنی پلک، واکنش‌های آلرژیک، عفونت‌های باکتریایی یا انگل روی پلک‌ها نیز شایعترین علل بلفاریت هستند. اگر بلفاریت دارید ممکن است متوجه احساس سوزش یا وجود شن در چشمها، اشک ریزش بیش از اندازه، خارش، قرمزی و ورم پلکها، خشکی چشم یا پوسته‌ای شدن پلک‌ها شوید. این عارضه مسری نیست و معمولا موجب صدمه دائمی به بینایی نمی‌شود.

برای برطرف کردن علائم و درمان آن بهداشت مناسب پلک، خیلی مهم است از جمله تمیز کردن مرتب مژه‌ها و ابروها و پوست پلک. اگر متوجه شدید که این کار کمکی نمی‌کند برای دریافت درمان دارویی به پزشک مراجعه کنید.

اووتیت

اووتیت التهاب عنبیه چشم است که می‌تواند موجب قرمزی، درد، تاری دید، مگس پران و حساسیت به چشم شود. علائم این عارضه ممکن است ناگهانی رخ دهد و به سرعت بدتر شوند. اووتیت را به خاطر اختلالات دیگر از جمله آب سیاه اووتیت یا شبکیه و زخم مشیمیه، که در صورت ماندگاری ایجاد می‌شوند، باید به سرعت درمان کرد. پزشکتان احتمالا یک نوع از داروهای استروئیدی را تجویز می‌کند تا به کاهش التهاب کمک کند. اگر وی قادر به تعیین علت زمینه‌ای اووتیت باشد، درمان آن در دستور کار خواهد بود.

استفاده مرتب از قطره چشم

قرمزی چشم؛ خطراتی که تهدیدتان می‌کند!

آیا به هنگام برخاستن از خواب بلافاصله قطره چشم استفاده می‌کنید؟ جالب است بدانید که استفاده مرتب از قطره‌های رفع قرمزی چشم می‌توانند واقعا ظاهر چشم‌ها را حتی قرمزتر کنند. استفاده مزمن از این قطره‌ها می‌تواند موجب گشاد شدن عروق خونی چشم شده که موجب می‌شوند چشم‌ها حتی ظاهری قرمزتر داشته باشند. قبل از استفاده از هر نوع قطره چشمی بهتر است ابتدا با چشم پزشکتان مشورت کنید تا علت قرمزی چشمان شما را مشخص کند.

چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد

اکثر علل قرمزی لزوما نیازمند درمان فوری نیستند. اگر دچار قرمزی چشم هستید، در صورتی که موارد زیر را هم دارید باید به پزشک مراجعه کنید:

* علائم بیش از ۱ هفته طول بکشد.
* تغییراتی در دید شما ایجاد می‌شود.
* احساس درد در چشم.
* نسبت به نور حساس می‌شوید.
* یک یا هر دو چشم، ترشحات دارد.
* داروهای رقیق کننده خون همانند هپارین یا وارفارین مصرف می‌کنید.

حتی با فرض اینکه اکثر علل قرمزی چشم شدید نیستند در موارد زیر باید به دنبال درمان باشید:

* چشمتان پس از ضربه یا زخم قرمز شده است.
* سردرد و تاری دید دارید.
* شروع به دیدن حلقه‌های سفید، هاله یا نور می‌کنید.
* دچار تهوع یا استفراغ می‌شوید.

چگونه می‌توان علائم قرمزی چشم را درمان کرد؟

قرمزی چشم؛ خطراتی که تهدیدتان می‌کند!

اگر قرمزی چشم به علت مشکلات سلامتی از جمله ورم ملتحمه یا بلفاریت باشد می‌توانید علائم را در خانه درمان کنید. کمپرس گرم روی چشم می‌تواند به کاهش علائم این بیماری‌ها کمک کند. همچنین مرتبا دستانتان را بشویید و استفاده از لنزهای طبی و آرایشی را کنار بگذارید و از تماس با چشم‌ها خودداری کنید. اگر قرمزی شم همراه با درد یا تغییراتی در بینایی باشد برای درمان باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک از شما در مورد علائم، وضعیت اخیر سلامتی و مشکلاتی که ممکن است موجب تحریک چشم‌ها شود، سوالاتی بپرسد. پزشک همچنین ممکن است چشم‌ها را معاینه کند و از محلول نمکی برای شستن هر گونه ماده تحریک کننده در چشم، استفاده کند.

بسته به نوع تشخیص، پزشک درمانی را تجویز می‌کند که به از بین بردن علائم کمک می‌کند. این احتمالا شامل آنتی بیوتیک‌ها، قطره‌های چشمی و مراقبت‌های خانگی شرح داده شده در بالا است. در بعضی موراد که چشم‌ها خیلی تحریک شده باشند، پزشکتان به شما پیشنهاد می‌کند که چشم بند بگذارید تا نور به آن نخورد و به درمان چشم کمک کند.

اختلالات ناشی از قرمزی چشم چه هستند

اکثر علل قرمزی چشم منجر به مشکلات جدی نمی‌شوند. اگر عفونتی دارید که موجب تغییر در دید می‌شود این ممکن است بر قابلیت انجام وظایف عادی همانند آشپزی یا رانندگی اثر بگذارد. اختلالات بینایی در این نواحی می‌تواند منجر به زخم تصادفی شود. عفونت‌هایی که درمان نشده‌اند ممکن است منجر به صدمه دائم به چشم شوند. اگر قرمزی چشم در عرض ۲ روز از بین نرود، باید با پزشک تماس بگیرید.

چگونه می‌توان از قرمزی چشم پیشگیری کرد؟

اکثر علل قرمزی چشم را می‌توان با استفاده از بهداشت مناسب و اجتناب از تحریک کننده‌هایی که می‌توانند موجب قرمزی چشم شوند، پیشگیری کرد. ترفندهای زیر را برای پیشگیری از قرمزی چشم می‌توان انجام داد:

* اگر دست‌ها در تماس با فردی دارای عفونتی چشمی بودند، آن‌ها را بشویید.
* ارایش چشم‌تان را هر روز پاک کنید.
* لنزهای تماسی را بیش از زمان گفته شده، استفاده نکنید.
* لنزهای تماسی را به طور منظم تمیز کنید.
* از فعالیت‌هایی که می‌توانند موجب فشار روی چشم شوند، اجتناب کنید.
* از موادی که ممکن است موجب شود چشم‌ها تحریک شوند، اجتناب کنید.
* اگر چشمتان آلوده شد، بلافاصله آن را با شامپوی چشم یا آب بشویید.

کد خبرنگار: ۱۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***