به گزارش سلام نو به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد، نظرات این سه کارشناس را بخوانید؛
بهروز خدا رحمی: از این به بعد بازار متعادلی پیش رو خواهیم داشت و سهام شرکتهای ارزنده با استقبال بیشتری از سوی خریداران روبهرو میشود. در مورد سهام غیر ارزنده هم برگشت سهام این شرکتها به قیمتهای قبل غیرمنطقی به نظر میرسد. سهامدار تازهوارد نیاز دارد با صعود و ریزش شاخص مواجه شود بنابراین ممکن است تجربه ریزش شاخص در دو هفته گذشته برای آنها خوشایند نباشد اما فرصتهای این چنینی با این نوسانات باعث میشود سهامداران دست از رفتارهای هیجانی بردارند. با اینکه بازار سرمایه در چند هفته اخیر نوسانات شدیدی را تجربه کرد باز هم نسبت به سایر بازارهای موازی بازدهی بیشتری دارد و برای سرمایهگذاری از ریسک کمتری برخوردار است. بازار سرمایه غیر قابل پیشبینی است و آنچه باعث میشود روند شاخص یا سهمی خاص برگردد به متغیرهای بنیادی بستگی دارد. اگر قیمت ارزنده سهمی بالاتر از قیمت واقعی آن برود نیاز به اصلاح دارد که به معنی شکست یا عقبگرد شاخص نیست.
محمد علی احمد زاده اصل: اگر شرایط با همین روال ادامه یابد قطعا روند بازار با ثبات بیشتری همراه میشود اما اگر هیجانات و تصمیمات ناگهانی را چاشنی بازار کنند اتفاقات غیرقابل پیشبینی در بازار میافتد و نقدینگی بسیاری از بازار خارج میشود. مشکلاتی که بازار سرمایه از ابتدای سال با آن دست به گریبان بود، درحال حل شدن است. مشکلات هسته مرکزی معاملات تا حد زیادی برطرف شده. همین موضوع باعث میشود جریان واقعی معاملات به درستی نشان داده شود و مردم بر اساس شرایط واقعی و به دور از التهابات قبلی وارد معاملات شوند. سیاستگذاران بازار باید تدابیری بیندیشند و با ایجاد فضایی با ثبات و امن، نقدینگی بیشتری را به سمت بازار سهام هدایت کنند. در واقع با تداوم روند خروج پول حقوقیها میتوانند جلوی ریزشهای هیجانی را در بازار سرمایه بگیرند و مانع خروج سهامداران از بورس شوند. در حال حاضر بازارهای موازی برای سرمایهگذاری گرانتر از بازار سهام هستند از این رو سیاستگذاران با پیش بردن تداوم ثبات بازار به سمت تعادل، حمایت حقوقیها و عرضههای متناسب با وضعیت بازار میتوانند بازار را نجات دهند.
علیرضا مستقل: با وجود نوسانات قیمتی در بازارهای رقیب و همچنین کاهش قیمتهای جهانی، بازار سهام رشد قابل توجهی را تجربه کرد که در این مقطع نیازمند اصلاحات قیمتی بود. دلار نیمایی در ابتدای سال در محدوده قیمت ۱۱هزار تومان قرار داشت و اکنون به 20هزار تومان رسیده است که انتظار میرود در بازار ارز شاهد رشد قیمت بیشتری باشیم اما با همه این اوصاف، بازار سهام، بسیار بیشتر از بازار ارز و سایرعوامل بنیادی رشد کرد در این میان برخی کارشناسان از وضعیت اصلاح قیمتها انتقاد میکنند و نقدینگی سهامداران را برباد رفته عنوان میکنند این در حالی است که وقتی بازار بر مدار صعودی قرار میگیرد به اصلاح برنامهریزی شده و تنفس نیز نیاز دارد اما با توجه به اینکه آغاز اصلاح شاخص همزمان با عرضه «پالایشی یکم» و شایعاتی مبنی بر افزایش نرخ بهره بانکی همراه شد، بازاربه سمت تنش حرکت کرد. در واقع سیاستهای یک بام و دو هوای سیاستگذاران در بازار سرمایه موجی از بیاعتمادی سهامداران را رقم زد و به نوسان غیر مترقبه شاخص دامن زد.
نظر شما