دکتر "مریم مشهدی"متخصص طب ایرانی گفت: بیشترین موارد سقط معمولاً مربوط به نواقص کروموزومی و ژنتیکی است که جنین دیگر قابلیت حیات ندارد.

 دلایل سقط جنین از دیدگاه طب سنتی

به گزارش سلام نو به نقل از تسنیم، دکتر "مریم مشهدی"متخصص طب ایرانی در برنامه انارستان درباره علل سقط از دیدگاه طب سنتی و طب جدید اظهار کرد: سقط در طب جدید به‌معنای پایان دوران بارداری در کمتر از بیست هفته است و در طب سنتی به از بین رفتن جنین در سن کمتر از شش‌ماهگی، گفته می‌شود.

وی افزود: دلایل سقط از دیدگاه طب سنتی به دو دسته عوامل داخلی که در داخل بدن مادر اتفاق می‌افتد و مادر در آن‌ها نقش دارد و عوامل خارجی، مانند صدای بلند، ضربه خوردن به رحم، حزن و اندوه ناگهانی، عصبانیت یا شادی تقسیم می‌شود.

مشهدی تصریح کرد: سقط انواع مختلفی دارد؛ سقط‌های خودبه‌خودی که غیرعامدانه هستند، سقط‌های مکرر که اگر در مادری سقط بیش از سه بار قبل از بیست هفته اتفاق بیفتد و حیات جنین با وزن زیر ۵۰۰ گرم از دست برود، گفته می‌شود و سقط‌های القایی که به‌صورت عامدانه انجام می‌شوند و جدا از فضای سقط‌های غیراخلاقی، در دو مورد باید صورت بگیرند؛ اول زمانی است که جان مادر به خطر می‌افتد و مورد بعد، زمانی است که مادر به چنان سختی بیفتد که نگهداری جنین برای او غیرممکن شود؛ در غیر این دو صورت، مواردی که بتوانیم سقط القایی انجام دهیم، نداریم.

این متخصص طب سنتی متذکر شد: دلایل سقط خودبه‌خودی در طب جدید به سه دسته تقسیم می‌شوند؛ دلایلی که مربوط به مادر هستند، دلایلی که مربوط به اختلالات جنین و دلایلی که مربوط به کروموزوم‌های پدر می‌شوند.

وی افزود: بیشترین موارد سقط معمولاً مربوط به نواقص کروموزومی و ژنتیکی است که جنین دیگر قابلیت حیات ندارد و سقط می‌شود، اما دلایلی که مربوط به مادر هستند، بسیار متنوع هستند؛ اعم از مشکلاتی که به‌صورت آناتومیک در دستگاه تولید مثل خانم وجود دارد یا مشکلاتی که بعداً به‌علت عفونت‌ها و دستکاری‌هایی که در رحم به‌علل مختلف، شده است، اتفاق می‌افتد مثلاً کورتاژهایی که باعث می‌شوند لانه‌گزینی در جای مناسب خودش انجام نگیرد.

مشهدی گفت: از دلایل دیگری که از ناحیه مادر باعث سقط خودبه‌خودی می‌شود، افزایش انعقادپذیری خون مادر است یعنی سیستم دفاعی بدن مادر، خون خود را به‌عنوان عامل بیگانه تلقی می‌کند و علیه آن شروع به دفاع می‌کند؛ این امر باعث افزایش انعقادپذیری خون در بدن مادر می‌شود که اصطلاحاً به آن سندرم آنتی‌فسفولیپید آنتی‌بادی گفته می‌شود و باعث می‌شود خون مادر لخته شود، در نتیجه خون خوبی به جنین نخواهد رسید و جنین سقط خواهد شد.

این متخصص طب سنتی تصریح کرد: بعضی از خانم‌ها از نظر آناتومیک، رحم تک‌شاخ، رحم دوشاخ، یا مشکلات دیگری در ناحیه رحم دارند که باید جراحی شود تا برای نگهداری جنین آماده شود، اما مواردی هم هستند که به‌صورت آناتومیک مشکل ایجاد نمی‌کنند، اما در طول حاملگی مواردی را به‌وجود می‌آورند مانند کوتاهی دهانه سرویکس که باعث می‌شود مادر عمل دوختن دهانه رحم را انجام دهد.

یک مادر چطور می‌تواند آماده بارداری شود؟

وی ابراز کرد: پزشکان معمولاً یک‌سری آزمایش‌های روتین را در طب جدید برای بررسی این موارد دارند، اما طب سنتی معتقد است علاوه بر آزمایش‌های روتین که بر اساس کمیتی به بررسی آنزیم‌ها، وضعیت کم‌خونی، وضعیت عفونت و شکل رحم می‌پردازد، طبیب طب سنتی نیاز به شرح‌حال دقیق‌تری از مادر دارد که در این مورد، طب سنتی به‌صورت تکمیلی به کمک طب جدید آمده است.

مشهدی تصریح کرد: طب سنتی بسیار جامع‌تر به بحث آمادگی یک خانم برای بارداری پرداخته است و علاوه بر تمام آزمایش‌های روتین و سونوگرافی، میزان مشارکت دستگاه تولیدمثل زنانه را با دستگاه گوارش، معده، کبد، مغز و حتی با کلیه‌ها به‌طور دقیق بررسی می‌کند.

علل سقط از دیدگاه طب سنتی

وی توضیح داد: یکی از علل مهم سقط از دیدگاه طب سنتی، بی‌کیفیت بودن ماده‌ای است که به تشکیل تخم کمک می‌کند که اصطلاحاً به آن منی گفته می‌شود؛ منی در خانم‌ها همان تخمکی است که لقاح در آن اتفاق می‌افتد و در آقایان، اسپرمی است که لقاح در آن اتفاق می‌افتد و نهایتاً جنین را به‌وجود می‌آورد.

مشهدی افزود: طب سنتی می‌گوید بعضی از افراد به‌صورت ذاتی، مستعد سقط هستند؛ عفونت‌هایی که مادر به آن‌ها مبتلا می‌شود و به هم خوردن تعادل مزاجی لازم برای حفظ جنین در رحم از عوامل مهم سقط جنین از دیدگاه طب سنتی است.

این متخصص طب ایرانی متذکر شد: ما در مراحلی که با رشد جنین در بدن مواجه هستیم، با دو کیفیت رطوبت و گرما، در تعادل با یکدیگر نیازمندیم؛ این بدان معنی است که محیط رحم باید گرما و رطوبت لازم همچنین قوت کافی برای نگهداری و رشد جنین به‌صورت کامل را داشته باشد و این موضوع با توجه به بدن هر فردی متفاوت است و ما نمی‌توانیم همه را با یک میزان گرما و رطوبت بسنجیم.

مشهدی ادامه داد: سوءمزاج‌ها در رحم می‌توانند مشکلات مختلفی به‌وجود بیاورند مثلاً بالا رفتن کیفیت خشکی دیواره رحم را سفت می‌کند و رطوبت مضاعف، عاملی است که باعث کوتاه شدن دهانه سرویکس و شلی دهانه رحم می‌شود، علائم ایجاد رطوبت در رحم هم به‌صورت عضوی و هم به‌صورت عام و کلی خودش را نشان می‌دهد؛ به‌صورت عضوی افرادی هستند که بیش از حد دچار عفونت می‌شوند و ترشحات واژینال زیادی دارند و در شکل عام، کسانی هستند که چاقی‌هایی همراه با چربی دارند.

خوراکی‌های مفید و مضر برای جلوگیری از سقط

این متخصص طب ایرانی یادآور شد: در طب سنتی برای جلوگیری از سقط از غذاهایی استفاده می‌کنیم که رطوبت کمتری دارند و کثیرالغذا هستند مثلاً گوشت ماهیچه گوسفندی به‌صورت کبابی، مغزیجات به‌صورت بوداده، نان‌های سالم و مقویات رحم مثل سیب، به، هویج و رب و مربای آن‌ها بسیار کمک‌کننده است.

وی تأکید کرد: مادر باردار باید از مصرف لبنیات و نان‌های فطیری پرهیز کند و از خوردن خوراکی‌های غلیظ و لزج خودداری کند که شامل ماکارونی، رشته آشی، لازانیا، کله‌پاچه، حلیم و سوپ‌های چرب می‌شود؛ گوشت مانده، ماهی، خوراکی‌های نفاخ، غذاهای کنسروی، غذاهایی که دارای ادویه‌جات زیاد هستند نیز از پرهیزهای دوران بارداری است.

مشهدی گفت: همچنین استفاده مادر از یک‌سری از سنگ‌های قیمتی مثل مروارید، عقیق سبز، زمرد و یاقوت به حفظ جنین کمک می‌کند.

مشهدی همچنین گفت: از تدابیر کلی که می‌توان به آن اشاره کرد این است که مادران مدت زمان استحمام را کوتاه کنند و از اعمال یداوی مانند استفاده از فصد، حجامت، خون‌گیری‌های زیاد که باعث تحریک بدن مادر برای سقط می‌شوند، خودداری کنند.

کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***