مصطفی صفاری، کارشناس بازار سرمایه گفت: در مرداد و شهریور نمی‌توان در انتظار رشد پرشتاب شاخص بورس مانند چهار ماه گذشته بود.

صعود دوباره شاخص بورس از ماه مهر؟

به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، شاخص بورس که از دو روز گذشته به دلیل انتشار خبر منتفی شدن عرضه صندوق دارا دوم وارد فاز اصلاحی شده بود، در روز چهارشنبه شتاب بسیاری را به خود گرفته بود، اما صحبت فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد و دارایی و دارایی مبنی بر عرضه صندوق «دارا دوم» در نخستین چهارشنبه شهریور ماه و نیز خبر سازمان خصوصی سازی در راستای توقف عرضه بلوکی سهام پالایشگاهی دولت، امید را به بازار بازگرداند و بر این اساس، برخی از کارشناسان پیش‌بینی مثبتی را نسبت به معاملات بورس ارائه دادند.

بازار روز چهارشنبه طبق پیش‌بینی برخی از کارشناسان، معاملات خود را در واکنش به وعده وزیر اقتصاد، مثبت آغاز کرد و نخستین دقایق معاملات خود را با بیش از ۳۰ هزار واحد رشد به ثبت رساند، به مرور و با نزدیک شدن به نیمه دوم معاملات از حجم صعود شاخص بورس کاسته و شاخص بورس با بیش از ۱۲ هزار و ۸۷۹ واحد افت دوباره به کانال یک میلیون و ۹۸۶ هزار واحد بازگشته است.

صعود دوباره شاخص بورس از ماه مهر؟

«مصطفی صفاری» به روند کنونی معاملات بورس اشاره کرد و گفت: به طور معمول برگزاری مجامع شرکت‌ها در خرداد و تیرماه، تقسیم سود مجامع و افزایش سرمایه شرکت‌ها برای سال آینده باعث می‌شود تا در مرداد و شهریور ماه با آرامش و تعادلی در معاملات بازار همراه شویم.

وی با بیان اینکه در این دو ماه نمی‌توان در انتظار رشد پرشتاب شاخص بورس مانند چهار ماه گذشته بود، افزود: روند معاملات در بازار در برخی از روزها منفی و در دیگر روزها مثبت است اما در کل براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته روند بازار با شیبی آرام صعودی خواهد بود.

صفاری اظهار داشت: مسیر معاملات بورس در مهر و آبان ماه که گزارش ۶ ماه شرکت‌ها منتشر می‌شود تغییر می‌کند و می‌توان پیش‌بینی کرد که بازار در آن زمان دوباره در مسیر صعودی پرشتابی قرار گیرد.

این کارشناس بازار سرمایه به حمایت دولت از بورس اشاره کرد و گفت: اگر در چند وقت اخیر شاهد حمایت‌های دولت و مجلس از بازار نبودیم، قطعا بازار با برخی از التهابات تاثیرگذار و روند نزولی همراه می‌شد اما این روند صعودی به دلیل عرضه‌های جدیدی که دولت وعده آن را داده است ادامه‌دار خواهد بود.

وی به ریسک‌های تهدیدکننده معاملات بورس اشاره کرد و افزود: در وضعیت کنونی نرخ بهره، تنها خطر اقتصادی محسوب می‌شود که بازار را مورد تهدید قرار داده است، افزایش مجدد نرخ بهره از طریق بانک‌ها را می‌توان به عنوان خطرناک‌ترین ریسک در معاملات بازار تلقی کرد.

صفاری با اشاره به اینکه وجود ریسک‌های سیاسی در بازار کوتاه‌مدت خواهد بود و اثر آن در چند روز نخست خنثی می‌شود، گفت: در صورتی که بانک مرکزی اقدام به کاهش نرخ بهره کند، اقتصاد کشور را می‌توان از بانک‌محوری به سمت سرمایه‌محوری پیش برد.

پیش‌بینی دقیق معاملات بورس، دشوار است

در ادامه «محسن رحمتی»، کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به وضعیت کنونی و متغیرهای بنیادی، روند معاملات بورس صعودی است و شاخص بورس بر کانال دو میلیون واحد ماندگار است اما در این میان ممکن است در بازار با برخی از نوسان ها همراه شویم.

وی با بیان اینکه در وضعیت کنونی نگرانی چندانی بابت ریزش بازار وجود ندارد، گفت: برخی از سهام با مسایلی همراه هستند که ممکن است برای بازار تهدید کننده باشند، همچنان فرصت‌های خوبی برای خرید در برخی از سهام وجود دارد که بر این اساس می‌توان بورس را در میان فعالان بازار به عنوان بهترین بازار برای سرمایه‌گذاری قلمداد کرد.

رحمتی پیش‌بینی خود از روند بازار را اینگونه بیان کرد: شاخص بورس برای نخستین بار با چنین رشد پر شتابی به این سطح از معاملات رسیده است؛ بنابراین در موقعیت کنونی نمی‌توان به سادگی پیش‌بینی دقیقی را از این بازار ارائه داد.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در وضعیت فعلی نگرانی از بابت ریزش شاخص بورس در بازار وجود ندارد، اظهار داشت: در برخی از سهام با برخی از مسایل همراه خواهیم بود که ممکن است سرمایه‌گذاری در آنها خطراتی را به لحاظ ضرر و زیان با خود به همراه داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه فرصت‌های خوبی که برای سرمایه‌گذاری در برخی از سهام وجود دارد بنابراین می‌توان همچنان بورس را در بین فعالان بازار به عنوان بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری معرفی کرد.

به گفته رحمتی، شاخص بورس برای نخستین بار به این سطح از رشد رسیده است، به همین دلیل نمی‌توان به سادگی پیش‌بینی دقیقی را از این بازار ارائه داد.

وی با بیان اینکه اکنون نمی‌توان از بازار انتظار رشدهای اخیر را که با صف‌های خرید طولانی همراه بوده است را داشت، گفت: به طور حتم بازار، روند آرام‌تری را نسبت به قبل در پیش خواهد گرفت.

رحمتی افزود: با توجه به روند بنیادی موجود در بازار، ورود شاخص بورس به کانال دو میلیون و ۵۰۰ هزار واحد تا دو میلیون و ۷۰۰ هزار واحد تا پایان شهریور ماه دور از ذهن نیست.

 

کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***