به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، تاکنون ۱۳ نفر از کادر درمانی اعم از پزشک، پرستار و سایر کارکنان حین خدمت به بیماران مبتلا به کووید ۱۹ به این بیماری مبتلا شده و جان خود را از دست داده و شهید خدمت شدهاند.
رییس سازمان نظام پزشکی مشهد روز شنبه در نشست خبری گفت: هشت نفر از این تعداد پزشک و بقیه هم سایر همکاران کادر درمانی شامل اپتومتریست و کادر پرستاری شاغل در مراکز درمانی بودند که بر اثر کرونا جان باختند.
دکتر علی بیرجندی نژاد افزود: پزشکان عمومی درصد بیشتری از جان باختگان گروه پزشکی در مشهد را شامل میشوند، چراکه در خط مقدم بیماران مراجعه کننده به درمانگاهها و مطب های پزشکی با علائم مشکوک به کرونا قرا دارند.
وی ادامه داد: تاکنون دستکم ۲۰۰ نفر از کادر درمانی استان خراسان رضوی به کووید ۱۹ مبتلا شدهاند که بیشتر آنها بهبود یافته و برخی تحت درمان قرار دارند.
رییس سازمان نظام پزشکی مشهد تعداد شهدای مدافع سلامت در کشور را ۱۴۰ نفر عنوان کرد و گفت: تاکنون ۶ هزار نفر از کادر درمانی کشور به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدهاند.
وی افزود: براساس تمهیدات اندیشیده شده در قالب نظام ارجاع ۹۰ تا ۹۵ درصد از بیماران مشکوک به کرونا در مراجعه به درمانگاههای شهر مشهد مدیریت میشوند و با تجویز دارو و ارائه مراقبتهای لازم در منزل مسیر بهبودی را طی میکنند و به صورت غیر حضوری و تلفنی تحت مراقبت قرار دارند.
بیرجندی نژاد ادامه داد: درصد اندکی از بیماران با علائم مشکوک به کرونا به بیمارستانهای اختصاص یافته در این زمینه ارجاع داده میشوند.
وی گفت: در فروردین ماه امسال از میان ۱۶۲ هزار بیمار مراجعهکننده به درمانگاههای شهر مشهد ۶۹ نفر به سطح سه نظام ارجاع بیماران کرونایی یا بیمارستانهای ویژه کرونا در مشهد ارجاع داده شدند و بقیه در درمانگاهها و مراکز درمانی سطح یک و دو تحت درمان قرار گرفتند.
رییس سازمان نظام پزشکی مشهد افزود: هم اکنون خدمات زیبایی در حوزه پزشکی ممنوع است، این در حالی است که بعد از فروکش کردن کرونا طی ماههای اخیر انجام عملهای زیبایی به روال عادی بازگشته بود اما با شیوع موج دوم کرونا این خدمات ممنوع شد و با متخلفان برخورد قانونی میشود.
وی ادامه داد: افزایش ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصدی قیمت تجهیزات و لوازم پزشکی از یک طرف و تعرفههای پایین پزشکی همراه با کاهش بیماران و رعایت پروتکلهای بهداشتی در شرایط کرونایی، ادامه خدمت به بیماران از سوی پزشکان را دشوار ساخته است.
بیرجندی نژاد گفت: تعرفه های پزشکی حداکثر ۱۰ درصد رشد داشته است در حالی که هزینهها و قیمت وسایل و تجهیزات پزشکی به طور سرسام آوری افزایش یافته است و در صورت تداوم این وضعیت امکان ادامه پاسخگویی به بیماران از سوی پزشکان وجود نخواهد داشت.
وی در خصوص برگزاری آزمون ها و مراسم عزاداری ماههای محرم و صفر نیز افزود: برگزاری یا لغو آزمونها هر یک مشکلات خاص خود را دارد و باید بهترین تصمیم در جهت حفظ سلامت داوطلبان و برگزار کنندگان اتخاذ شود و در خصوص ایام محرم نیز حسب دستور رهبر معظم انقلاب جلساتی با مسوولان مربوطه خواهیم داشت تا با اتخاذ بهترین تصمیم آسیبی به سلامت مردم وارد نشود.
۲۲۰۰ پزشک در مشهد در معرض ابتلا به کووید ۱۹ قرار دارند
معاون آموزشی، نظارت و فنی سازمان نظام پزشکی مشهد نیز گفت: در حال حاضر پزشکان عمومی و متخصصان عفونی، اطفال و زنان به طور مستقیم با بیماران مبتلا به کووید ۱۹ ارتباط دارند و بیشتر در معرص ابتلا به این بیماری قرار دارند.
دکتر اصغر حاتمی افزود: خطر انتقال بیماری کرونا در ۸۰۰ مطب پزشک عمومی، ۸۰ درمانگاه خصوصی و همچنین یک هزار و ۴۰۰ پزشک متخصص رشتههای داخلی، عفونی و اطفال بیشتر از سایرین است.
وی ادامه داد: در مجموع روزانه ۲۰ هزار بیمار توسط پزشکان معاینه میشوند که طبق پیشبینیها ۳۰ تا ۴۰ درصد آنها علائم مشکوک به کرونا دارند.
معاون سازمان نظام پزشکی مشهد گفت: احتمال مراجعه بیماران کرونایی به سایر مطبهای پزشکی نظیر دندانپزشکی و سایر رشتههای پزشکی در مشهد نیز که پنج هزار پزشک را شامل میشوند وجود دارد.
وی افزود: رعایت فاصله اجتماعی در مطبها، تاکید بر نوبتدهی اینترنتی و تلفنی، رعایت پروتکلهای بهداشتی، استفاده از ماسک و دستکش در مطبهای پزشکی و مراکز درمانی مورد تاکید است و در این راستا با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بر عملکرد آنها نظارت میشود.
دکتر حاتمی پیشگیری از طریق استفاده از ماسک، عدم حضور در تجمع و پرهیز از اجتماعات را تنها راه مقابله با ویروس کرونا عنوان کرد.
سازمان نظام پزشکی مشهد ۱۴ هزار عضو شامل پزشک متخصص، پزشک عمومی، دندانپزشک، داروساز و کارشناسان بیناییسنج، شنواییسنج و فیزیوتراپ دارد که هفت هزار و ۸۵۰ نفر از این تعداد را پزشکان متخصص و عمومی و ۲ هزار و ۸۵۰ نفر را پزشکان متخصص و فوقتخصص در حوزههای گوناگون پزشکی تشکیل میدهند.
نظر شما