به گزارش سلام نو، به نقل از ایرنا، دور نخست مذاکرات هیات اعزامی جمهوری اسلامی ایران به ریاست محسن بهاروند معاون وزیر امور خارجه که از 9 مرداد ماه برای گفت وگو با طرف اوکراینی در خصوص ابعاد مختلف سانحه سقوط هواپیمای این کشور به کییف سفر کرده بود پایان یافت.
معاون وزیر امور خارجه ایران در این سفر با وزیر امور خارجه اوکراین و معاون وی ملاقات کرد.
در ملاقات هیات ایرانی با یوگنی ینین معاون وزیر امور خارجه و هیات کارشناسی اوکراین، ابعاد مختلف فنی و حقوقی حادثه مورد بررسی قرار گرفت و در خصوص ادامه مسیر همکاری های دو کشور توافق شد. تعیین گروه های کارشناسی و تعیین زمان دور دوم مذاکرات در تهران در ماه اکتبر از مهم ترین توافقات دور اول مذاکرات بود.
شایان ذکر است پس از مذاکرات دوجانبه معاونین وزرای خارجه دو کشور، نشست مجازی با حضور نمایندگان کشورهای دخیل در موضوع شامل کانادا و سوئد برگزار کردند.
در ملاقات با وزیر امور خارجه اوکراین، طرفین با تاکید بر اهمیت حفظ و گسترش روابط دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و اوکراین، بر ضرورت سریع حل و فصل موضوع سانحه سقوط هواپیما تاکید کردند.
«دمیترو کولهبا» روز پنجشنبه در یک فیلم ویدئویی که در صفحه فیس بوک وزارت خارجه اوکراین منتشر شد، گفت: مذاکرات بین هیات های ایرانی و اوکراینی در مورد خسارت برای هواپیمای بویینگ اوکراینی سرنگون شده در حومه تهران، در حال برگزاری است و اوکراین در تلاش است حداکثر خسارت را از این حادثه بدست آورد.
یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ متعلق به شرکت هواپیمایی بینالمللی اوکراین با شماره پرواز ۷۵۲ با ۱۶۷ مسافر و ۹ خدمه پرواز، ساعت ۶ و ۱۲ دقیقه صبح چهارشنبه ۱۸ دی سال ۹۸ از فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) به مقصد کییف پرواز کرد که ۶ دقیقه بعد به دلیل شلیک غیرعمد پدافند هوایی، حوالی صباشهر از توابع استان تهران سقوط کرد و تمامی سرنشینان آن جان باختند.
جعبه سیاه روز جمعه ۲۷ تیرماه امسال با رعایت پروتکلهای فنی و امنیتی و همراهی پلیس فرودگاهها و تیم تخصصی از محل این سازمان به فرودگاه امام خمینی (ره) منتقل و به پاریس ارسال شد.
«محسن بهاروند» معاون حقوقی و امور بین الملل وزارت امور خارجه ایران سهشنبه هفته گذشته در گفتوگو با ایرنا اعلام کرده بود: هیات ایرانی هشتم و نهم مرداد ماه برای مذاکره و رایزنی با طرف اوکراینی راهی کییف میشود.
وی درباره بازخوانی جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی در پاریس گفت: به عنوان کشوری که این واقعه تاسفبار در آن اتفاق افتاده است، در این مدت آنچه را که وظیفه ما بود مطابق مقررات بینالمللی و همچنین مقررات ایران انجام دادهایم و طبق کنوانسیون شیکاگو به ترتیب جلو رفتیم. زمان سقوط از کشورهایی که اتباعشان جانشان را از دست دادند، دعوت کردیم در تحقیقات مشارکت داشته باشند که در این راستا میزبان هیاتهای بزرگی از همه کشورها بهویژه از اوکراین و کانادا بودیم.
نظر شما