به گزارش سلام نو، برنا نوشت: برخی افراد حیوانات خانگی نگهداری میکنند اما از حقوق و چگونگی رفتار با این موجود آگاهی ندارند. عمل زیبایی حیوانات یکی از رفتارهایی است که مصداق حیوان آزاری دارد و طی سالهای اخیر صورت میگیرد.
این روزها نگهداری حیوان خانگی برای برخی افراد از نان شب هم واجبتر شده است. هرچند بسیاری از افراد نه توانایی نگهداری این حیوانات را دارند و نه حوصلهای برای انجام کارهایشان. این در حالی است که نگهداری حیوان خانگی در کشور ما بیشتر به دلیل چشم و همچشمی است.
در کنار نگهداری حیوان مسائلی همچون جراحیهای پزشکی، ساکشن، عمل چشم، تزریق بوتاکس و ... از دیگر اقداماتی است که این حیوانات تحت عمل جراحی قرار میگیرند که همین قضیه مصداق بارز حیوان آزاری محسوب میشود.
نگهداری حیوان فرهنگ میخواهد
شاهین سپنتا، دامپزشک و فعال حقوق کودک، درباره عملهای زیبایی حیوانات گفت: در گام نخست باید فردی که قرار است از حیوان نگهداری کند شرایط و دانش لازم برای نگهداری را داشته باشد.
او اظهار کرد: افراد برای نگهداری حیوانات باید به حقوق آنها احترام گذاشته و بدان آگاه باشند. همچنین باید مکان مورد نیاز حیوان را برایش فراهم کرد.
این دامپزشک افزود: اگر فرد برای نگهداری از حیوان آموزش ندیده باشد و محل مورد نگهداری مناسب نباشد، حیوان آسیب میبیند.
سپنتا با بیان اینکه فردی که مبادرت به نگهداری حیوان خانگی میکند باید از بودجه کافی برخوردار و فرصت برای رسیدگی داشته باشد، اظهار کرد: برای مثال برخی از افراد حیوان خانگی تهیه میکنند، اما فرصت کافی برای رسیدگی و بودجه مناسب برای صرف هزینه را اختصاص نمیدهند.
او افزود: برای مثال از حیوان میتواند در نقش نگهبان، همدم فرد سالمند یا نابینا و نقشی در بهبود مشکلات روانی افراد استفاده کرد. افراد حق هرگونه برخورد با حیوان را ندارد. برخی از افراد با بیتوجهی حیوان را به حال خود رها و برخوردهای خشونت آمیز میکنند.
عملهای زیبایی برای حیوانات!
سپنتا با اشاره به برخی عملهای جراحی که برای زیبایی حیوانات صورت میگیرد، گفت: رنگ کردن جوجههای یک روزه هم مصداق حیوان آزاری است.
به گفته او باید به ویژگیهای ظاهری حیوانات احترام گذاشت. هرگونه اقدام در این زمینه باعث به هم خوردن نظم بدن و همچنین کوتاه شدن سن حیوان میشود.
این فعال حقوق حیوانات تاکید کرد: فعالان حقوق حیوانات با تمامی این تغییرات و عملهای جراحی مخالف هستند. البته چنانچه به تشخیص دامپزشک جراحی گوش، چشم و اطراف دهان بنابر ضرورت بهداشتی و فیزئولوژیک ضروری تشخیص داده شود برحسب ضرورت بلامانع است.
سپنتا ادامه داد: هم اکنون بسیاری از جراحیها در کشورهایی همچون کانادا و آمریکا ممنوع شده یا هزینهها به حدی گزاف است که فرد به سهولت نمیتواند اقدام به چنین کاری کند.
بیقانونیها منشا سوءاستفاده از حیوانات
این فعال حقوق حیوانات با بیان اینکه در کشور ما هیچ قانونی در زمینه عملهای جراحی زیبایی برای انسان وجود ندارد، چه برسد به حیوانات، گفت: انسانها در بسیاری از مواقع جراحیها بیمارگونه انجام میدهند. در جامعه ما جراحیهای بیمارگونه به حیوانات هم کشیده شده است.
این دامپزشک با بیان اینکه قانونی درباره جراحیهای زیبایی حیوانات وجود ندارد، افزود: با این تفاسیر نمیتوان دستورالعمل را به کلینیکهای دامپزشکی داد تا نسبت به کاهش این نوع عملها اقدام شود. اگر قانون جامع حمایت از حقوق حیوانات تصویب شود و برای آن هم ضوابط تعیین شود، سازمان دامپزشکی موظف است براساس قانون به کلینیکهای دامپزشکی ابلاغ کند.
حقوق حیوانات نیازمند آگاهسازی
سپنتا تاکید کرد: قبل از اعمال قانون باید فعالان حقوق حیوانات با آگاهسازی فرهنگی علاقمندان به حیوانات را از عوارض این گونه عملها برای حیوان آگاه کنند. بیشک فردی که حیوان خانگی دارد، طبیعتا علاقمند به حیوان است. در صورتی که عوارض اینگونه عملها بازگو شود، بیشک بسیاری از افراد از این گونه عملها صرف نظر میکنند.
او گفت: هنوز قبح عمل جراحی زیبایی برای نگهداران حیوانات بازگو نشده است. در این باره نیازمند کار فرهنگی هستیم، چون در صورت اعمال قانون هم در صورت عدم اقدامات فرهنگی افراد به شکل زیرزمینی اقدام به اینگونه اعمال میکنند.
این فعال حقوق حیوان اظهار کرد: اعمال قانون برای دستگاههای قانونی که بخواهند به شکل ضابطهمند فعالیت کنند از اهمیت برخوردار است. باید بستر قانونی و فرهنگی در کنار یکدیگر به فعالیتها بپردازند.
کلکسیونی از عمل های زیبایی برای حیوانات
در ادامه آرش نهاوندی، فعال حقوق حیوانات، گفت: عملهای جراحی برای حیوانات منحصر به ایران نیست، بلکه در کل دنیا انجام میشود.
به گفته او برداشت ناخن، افتادگی بینی در بعضی نژادها جزو عمل زیبایی حساب میشود. در ضمن عمل افتادگی پوست در بعضی گونهها برای دید بهتر در بعضی کلینیکها اما در حد محدود انجام نمیشود.
نظر شما