احمد وحیدی، نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: تصمیم‌گیری در خصوص برگزاری کنکور به عهده ستاد ملی مقابله با کروناست.

وحیدی درباره زمان برگزاری کنکور سراسری ۹۹، اظهار کرد: تصمیم سازی برای اجرای کنکور با توجه به شیوع کرونا، کار یک مجموعه نیست و ستاد ملی کرونا درباره آن تصمیم‌گیری می‌کند.

به گزارش ایلنا، احمد وحیدی نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در برنامه پرسشگر درباره بودجه ۱۴۰۰، سیاست‌های کلی جذب نیرو در آموزش و پرورش که معاون وزیر آموزش و پرورش به آنها اشاره و برای پیشبرد آن به کمک مجلس اعلام آمادگی کرد، اظهار کرد: البته ابتدا باید این نکته را بگویم که آقای الهیار ترکمن متخصص بودجه است و متخصص آموزش و پرورش نیست؛ از سازمان مدیریت آمده و خیلی هم آموزش و پرورش را مانند ما نمی‌شناسد. ایشان می‌تواند از جنس بودجه صحبت کند اما راجع به موضوعات دیگر باید اجازه بدهد که ما از جنس آموزش و پرورش سخن بگوییم.

وی افزود:  ایشان فرصتی داشت تا بودجه را عملیاتی و سهم استان‌ها را مشخص کند که تا کنون این اتفاق نیفتاده است؛ آموزش و پرورش تمرکزگرا است و خروجی آن را مدیران استان نمی‌دانند که تا پایان سال چه اعتباری دارند و باید چه کنند.

وحیدی با اشاره به اینکه در سیاست‌های کلی جذب نیرو یک نگاه ویژه وجود دارد و آن این است که آموزش و پرورش در مقابل مجلس معمولا منفعل عمل کرده و نیامده نیازسنجی کند و بر اساس آن ساماندهی نیرو کند، گفت: آموزش و پرورش منتظر است که مجلس قانونی را بگذراند و بخشی از نیرویی که تعیین تکلیف نشده است را تعیین تکلیف کند و او این نیروها را جذب کند؛ نگاه کلی‌اش تا سال  ۱۴۰۴ چه بوده است؟ اگر تا آن زمان ۶۴۰ هزار نیرو نیاز داریم و این همه نیروی بازنشسته داریم، چه اقدامات و برنامه‌ریزی‌هایی برای جایگزینی نیرو در این سال‌ها انجام شده است؟

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نیروی مورد نیاز تنها از طریق ورودی دانشگاه فرهنگیان به تنهایی محقق نمی‌شود، اضافه کرد: ناچاریم نیروی جدید بگیریم و برای آن راهکار داشته باشیم؛ نیروهای جدیدی نیز در آموزش و پرورش خدمت می‌کنند که تکلیف آنها را مشخص نکرده‌ایم و هرساله جمعی از آنها معترض هستند.

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا شما و آموزش و پرورش این آمادگی را دارید که یک طرح مشترک ارائه دهید؟»، گفت: بله، آموزش و پرورش با کمیته آموزش و پرورش کمیسیون آموزش و تحقیقات یک طرح مشترک بنویسند تا برای یک دوره پنج ساله یک برنامه بنویسیم؛ ما هم آمادگی داریم در قالب جلسات مشترک با آموزش و پرورش، راه‌های تأمین منابع انسانی را بررسی و در نهایت به یک خروجی برسیم.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره سیاست‌های کلی جذب نیرو و ساماندهی نیروی انسانی، بیان کرد: این پیشهادات خوب هستند و باید جمع‌بندی شوند که همگرایی مجموعه‌های اجرایی و تقنینی را می‌طلبد اما درباره اصلاح تقویم آموزشی که مورد اشاره قرار گرفت باید گفت که برنامه درسی ملی قبلا در شورای عالی آموزش و پرورش تصویب شده و اگر قرار است برنامه درسی ملی تغییر و یا اصلاح شود باید در آموزش و پرورش و از همین طریق انجام شود و به مجلس برنمی گردد.

وی ادامه داد: در سند تحول شش زیرنظام وجود دارد که یکی از آنها برنامه درسی ملی است و تغییر در برنامه درسی ملی از طریق شورای عالی آموزش و پرورش قابل انجام است. اگر قرار باشد ساعات آموزش اصلاح شود باید کتاب‌های درسی هم ساده‌سازی شود و برنامه محور باشند ولی تصمیم سازی درباره برنامه درسی ملی برعهده شورای عالی است و نیازی به مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی ندارد و زیرنظام برنامه درسی ملی در سندتحول بنیادین است.

وحیدی درباره زمان برگزاری کنکور سراسری ۹۹، اظهار کرد: تصمیم سازی برای اجرای کنکور با توجه به شیوع کرونا، کار یک مجموعه نیست و ستاد ملی کرونا درباره آن تصمیم‌گیری می‌کند؛ از نگاه مردم و آنها که دارند برای کنکور آماده می‌شوند قطعا با توجه به اینکه کنکور امسال یک ماه به تعویق افتاده و عملا یک ماه دارد دیرتر برگزار می‌شود، همه مجموعه‌ها و نهادهای کشور باید برای اجرای کنکور به کمک بیایند؛ اگر الزامات و پروتکل‌های بهداشتی سختگیرانه‌ای نیاز دارد لازم است یک فضای عمومی به وجود بیاید و همه کمک کنند.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تا حال حاضر که زمان برگزاری کنکور مرداد ماه اعلام شده است، هیچ تغییر و تصمیم جدیدی درباره زمان کنکور صورت نگرفته است. سه کنکور سراسری، ارشد و دکترا برگزار می‌شود. کنکور سراسری یک میلیون و ۵۰ هزار، کنکور ارشد ۴۵۰ هزار و دکترا ۱۷۵ هزار نفر شرکت کننده دارند که کنکور ارشد و دکتری به تعویق افتاد، ولی برای کنکور سراسری هنوز یک ماه فرصت وجود دارد و نباید استرسی ایجاد کنیم که ممکن است زمان آن تغییر کند بلکه باید این فضا را ایجاد کنیم که برنامه محور حرکت می کنیم؛ نباید صورت مسأله را پاک کنیم.

وی افزود: یک میلیون دانش‌آموز پایه دوازدهم امسال حداقل در ۱۲ جلسه امتحان نهایی شرکت کردند و پروتکل‌ها رعایت شد. باید همه جوانب دیده شود؛ اگر کنکور امسال را به تاخیر بیندازیم، مشکل سربازی پسران را باید چه کنیم؟ سال آینده کلاس دوازدهمی‌های جدید هم اضافه می‌شوند، اینها باید با هم کنکور بدهند یا جدا؟ پس باید سناریوهای مختلفی مطرح باشد که حقی از کنکوری‌ها تضییع نشود. اگر سال آینده مدارس کاملا باز باشد آیا آنها که امسال سه ماه مدرسه نرفتند با دانش آموزان جدید در رقابت برابر هستند؟ یا اگر آموزش کلا مجازی شود وضعیت آنها که امسال چندماه به مدرسه رفتند، بهتر نیست؟

وحیدی اضافه کرد: سال ۹۹ شرایط کشور ویژه است و می‌طلبد که به کنکور هم نگاه فراگیر داشته باشیم؛ مجموعه‌ای مانند ستاد ملی کرونا و دستگاه‌های مختلف اجرایی باید کمک کنند؛ برخی کشورها برای برگزاری کنکور ادارات را تعطیل و از فضای دولتی استفاده کردند، باید حداقل به فضای فعلی برگزاری کنکور ۵۰ درصد اضافه کنیم. باید در یک ماه همه خودشان را موظف کنند که کنکور به خوبی برگزار شود.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که «برای آنکه امن‌ترین کنکور برگزار شود نظر شما چیست که موسسات کنکوری به میدان بیایند و خودشان هزینه برگزاری کنکور را تأمین کنند و از جیب خودشان برای این موضوع هزینه کنند؟»، گفت: از جیب خودشان هم نیست، از جیب کسانی است که برای کنکور هزینه کرده‌اند؛ از سودی است که تا کنون کسب کرده‌اند. از محل عدم برگزاری آزمون‌های حضوری است که پولش را قبلا گرفته بودند ولی مجازی برگزار کردند. درآمد انبوهی از این محل به جیب این موسسات رفته است؛ سازمان سنجش اینها را موظف کند که پای کار بیایند. حتما با این پیشنهاد موافقم زیرا حتما درآمدهای کلانی داشته‌اند؛ بر سردرشان می نویسند «وقف عام»، وقف عام برای چه روزی است؟

وحیدی درباره اینکه افراد در آموزش و پرورش با رسیدن به سن ۴۵ سالگی دیگر نمی توانند به عنوان مدیر مدرسه فعالیت کنند، بیان کرد: اگر برای کسی که می‌خواهد بعد از سال‌ها و برای اولین بار مدیر مدرسه شود، چنین سقف سنی گذاشته شود اشکالی ندارد اما یک اشتباهی که صورت گرفته این است که اگر کسی ۲۰ سال سابقه مدیریتی داشته، چندسال به کلاس رفته و حالا می‌خواهد در سال‌های آخر خدمتش دوباره مدیر شود دیگر بر اساس این مصوبه نمی‌تواند یعنی کسی که تجربه مدیریتی دارد کنار برود.

وی ادامه داد: باید سنوات مدیریتی افراد را به سن مدیریتی اضافه می‌کردند. نه اینکه مدیر را از مدیریت بردارند؛ چرا شرط سنی گذاشته شده است؟ اگر هدف این بوده که خیلی‌ها در سنین جوانی مدیر شوند یک افتخار است اما اگر کسی با ۲۰ سال سابقه بخواهد کنار گذاشته شود، یک نوع تبعیض است.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره مدرسه تلویزیونی نیز اظهار کرد: مدرسه تلویزیونی حتما خوب است اما یکسویه است؛ اگر تعامل بین دانش‌آموز و معلم برقرار نشود، کلاس ماهیت خودش را از دست می‌دهد؛ فقط آموزش می‌دهیم ولی نمی‌دانیم دانش‌آموز گوش می‌دهد یا خیر؛ آموزش آنلاین می‌تواند در کنار آموزش تلویزیونی باشد با ترکیب هر دو روش موافقم. در استان‌ها هر دو روش انجام شد و موفق بود. اما معتقدم در آموزش مجازی باری به تنهایی روی دوش آموزش و پرورش گذاشته شد که نباید به تنهایی این بار را به دوش بکشد.

وحیدی ادامه داد: وزارت ارتباطات، شرکت های اینترنتی که میلیاردها درآمد کسب می‌کنند نباید به کمک خانواده‌های محروم بیایند و زیرساخت‌های اینترنتی را فراهم کنند؟ اگر ستاد کرونا تصمیمی می‌گیرد و وزارت آموزش  و پرورش با فقر مالی‌اش شبکه شاد را راه اندازی می‌کند، دیگران نباید پشت آموزش و پرورش را خالی بگذارند. در ایام کرونا برخی از گرسنگی دارند تلف می شوند برخی هم از سیری دارند می ترکند. عده‌ای درآمدهای آنچنانی از بستر اینترنت دارند؛ سیم کارت ملی و تبلت ملی نیاز است.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***