سیدعباس موسوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: امکان جهش و چندبرابر شدن قدرت کرونا وجود دارد و می تواند سرعت انتشار افزایش یابد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران شرط مهار بیماری کرونا را منوط به تغییر سبک زندگی دانست و گفت: این امکان وجود دارد که بر اثر جهش، سرعت انتشار ویروس چندبرابر شود.

به گزارش سلام نو، سیدعباس موسوی در گفت‌وگو با ایسنا از تغییر سبک زندگی به عنوان عامل بازدارنده شیوع بیماری کووید۱۹ یاد و تاکید کرد: پی گرفتن شیوه زندگی دوران قبل از پیدایش کرونا، منطبق با جلوگیری از پیشرفت بیماری نیست و نمی توان با سبک و سیاق گذشته در شرایط همه‎گیری ویروس کرونا رفتار کرد.

موسوی با بیان اینکه تغییر سبک زندگی با توجه به گذشت سالیان متمادی، امری دشوار است، افزود: در این شیوه نوین، استفاده از ماسک یک مسئولیت اجتماعی قلمداد شده و همه باید از هر نوع ماسکی که مانع انتقال آلودگی و ترشحات تنفسی می شود استفاده کنند، بنابراین به عنوان یک وظیفه اجتماعی، استفاده از ماسک باید تمرین شود.

وی با تاکید بر اینکه باید فاصله فیزیکی که از گذشته در اذهان جا افتاده را افزایش دهیم، خاطرنشان کرد: پیشتر و قبل از به وجود آمدن ویروس کووید۱۹ مناسبات و پیوندهای اجتماعی در فواصل بسیار نزدیک انجام می گرفت که لازم است این فاصله حتی با یادآوری از سوی طرفین ارتباط افزایش پیدا کند چراکه تنظیم وضعیت ذهنی کنونی نیازمند یادآوری افراد است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران رعایت ۴ اصل را سبب مهار ویروس کرونا دانست و تصریح کرد: استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی، بهداشت دست ها به صورت دائم و عدم تجمعات و پرهیز از برگزاری مراسم و مهمانی ها حتی در سطح کوچک مانند خانواده ها و اقوام می تواند به مهار این بیماری کمک شایانی کند.

جهش ژنی در کرونا اتفاق افتاده است؟

موسوی به بحث های موجود درباره جهش ژنی ویروس و در نتیجه افزایش سرعت انتشار آن اشاره و اظهار کرد: این امکان وجود دارد که بر اثر جهش، سرعت انتشار ویروس چندبرابر شود بنابراین لازم است اصول فوق سخت‎گیرانه‎تر اجرایی شده تا بتوانیم از موج های جدید بیماری جلوگیری کنیم.

وی در پاسخ پرسشی مبنی بر کمبود داروی کووید ۱۹ در سطح استان تصریح کرد: در رابطه با داروهای مورد نیاز بیماران کرونایی در حاضر با توجه به پروتکل های مورد تائید وزارت بهداشت کمبودی وجود ندارد، هرچند باید مراقب بود جلوی گسترش ویروس تا حد توان گرفته شود تا بتوان نیاز به داروها را در حد متناسب نگاه داشت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران از پژوهش ها و مقالات در دست تحقیق این دانشگاه خبر داد و اظهار کرد: از نظر تعداد طرح های پژوهشی در دست بررسی در رابطه با انواع پروتکل های درمانی، دانشگاه علوم پزشکی استان در ردیف ۵ دانشگاه برتر کشور قرار دارد.

موسوی درباره شیوع وضعیت کرونا در شهرستان های استان مازندران، تصریح کرد: آمارها بر اساس شرایط و روز متغیر و متفاوت است، بعضی شهرستان ها در وضعیت قرمز و برخی دیگر در وضعیت نارنجی و زرد هستند و با توجه به نزدیکی شهرها از یکدیگر، اگر رفتار محسوسی در زمینه پیشگیری صورت نگیرد این احتمال و قابلیت وجود دارد که شهرستان های دیگر به سرعت درگیر شرایط قرمز شوند.

ممنوعیت تردد مشکلی را حل نخواهد کرد

وی با بیان اینکه در حال حاضر ممنوعیت تردد در دستور کار ستاد ملی کرونا نیست، گفت: از آنجا که شیوع ویروس در اکثر مکان ها وجود دارد ممنوعیت تردد مشکلی را حل نخواهد کرد بنابراین لازم است تعاملات کاهش پیدا کرده و بر لزوم استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی، بهداشت دست ها به صورت دائم و عدم تجمعات تاکید شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با ابراز تأسف از اینکه بسیاری از موضوعات توسط مردم رعایت نمی شود، تصریح کرد: برگزاری مراسم عروسی و ختم، ارتباطی به مسافرت ندارد، هرچند توصیه بر جلوگیری از سفرها است اما باید رفتارهای پرخطر کاهش پیدا کند.

موسوی با اشاره به اینکه سفرهای تقریبا ایزوله می تواند خطر ریسک مستقیم نداشته باشد، افزود: بیشترین مشکل مربوط به سفرهای استان به استان است که مثلا فرد بومی از یک استان دیگر برای برگزاری مراسم یا مهمانی و جمع شدن فامیل به مازندران مسافرت می کند و در نتیجه چنین تجمعاتی ریسک مستقیم ایجاد می کند.

وی مشکل دیگر مسافرت ها را مربوط به افزایش آمار تصادفات و انتقال بیماری های دیگر دانست و در این باره گفت: این عوامل باعث اشغال تخت های بیمارستان در قسمت های مختلفی نظیر آی سی یو می شود، بر این اساس خواهشمندیم برای پیشگیری از برزو چنین موقعیت هایی از سفر به مازندران که دارای شرایط حاد شیوع است خودداری شود.

قرص فاویپرایر اثر بخش بوده است؟

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در پاسخ به پرسشی مبنی بر تاثیر قرص فاویپرایر در بیماری کرونا کووید۱۹ خاطرنشان کرد: اثربخشی این دارو در پروتکل ها گزارش شده است اما مشخص شدن میزان اثربخشی فاویپرایر نیازمند تحقیقات بیشتر است، از طرف دیگر عمده داروهای بکار گرفته شده در روش های درمانی کشور نیز در دانشگاه علوم پزشکی مازندران استفاده می شود.

موسوی در ادامه پیرامون وضعیت تهیه و توزیع واکسن آنفلوآنزا در سطح استان مازندران، اظهار کرد: ازآنجاکه این واکسن وارداتی بوده و سالانه بر اساس آمارهای شیوع سنوات قبل و بروز رسانی سوش های ویروس تهیه می شود و همچنین با توجه به وضعیت امسال که تمامی کشورها به دنبال تهیه بیشتر واکسن انفلوآنزا هستند، نیاز به واردات بیشتر واکسن ضروری به نظر می رسد.

وی افزود: پیگیری های مختلفی انجام گرفته تا به میزان کافی واکسن در اختیار داشته باشیم اما با توجه به محدودیت های پیش رو، اینکه چه حجمی از واکسن نهایتا وارد کشور شود و سهمیه بندی دانشگاه ها چه مقداری باشد و چه گروه هایی اولویت دریافت واکسن را خواهند داشت، هنوز مشخص نیست.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***