عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان اظار کرد: بر اساس سند همکاری، روابط ایران و چین در یک ریل‌گذاری صحیح و اصولی وارد مرحله جدیدی می‌شود.

به گزارش سلام نو و به نقل از ایسنا ، سید عباس موسوی در ابتدای نشست خبری امروز خود بیانیه‌ای را  به مناسبت فرا رسیدن  پنجمین سالگرد توافق هسته‌ای قرائت کرد .

موسوی در ادامه نشست در پاسخ به سوالی در ارتباط با حادثه رخ داده در سایت نطنز گفت:  توضیحات لازم در مورد این موضوع توسط دوستان‌مان در سازمان انرژی اتمی و دبیر خانه شورای عالی امنیت ملی ارائه شد و بررسی‌های همه جانبه در باره این حادثه آغاز شده و به نتایجی نیز رسیده است ولی هنوز جمع بندی نهایی نشده است. بنابراین زود است در مورد این موضوع قضاوت کنیم که در این حادثه چه اتفاقی رخ داده و  علت چه بوده است.

وی افزود: موقعی که این بررسی‌ها و جمع بندی نهایی شود شورای عالی امنیت ملی یا سازمان انرژی اتمی در این زمینه اطلاع رسانی خواهند کرد و جمهوری اسلامی ایران متناسب با نتایج تحقیقات نسبت به این موضوع واکنش نشان خواهد داد.

این دیپلمات کشورمان در پاسخ به این سوال  که در پی اتفاق رخ داده در نطنز این موضوع چه  تاثیری بر روی فعالیت‌های هسته‌ای ایران در نطنز داشته است گفت: هیچ. مکانی که این اتفاق در آن افتاده سوله‌ای است برای آماده سازی برخی اقلام بوده.  کار اصلی نطنز روی زمین نیست و اتفاق انجام شده تاثیر آن چنانی بر روی فعالیت‌ها نداشته است و اقدامات برای بازسازی و جایگزینی در این حوزه ادامه دارد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی دیگری در ارتباط با گزارش روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در  مورد حادثه نطنز و این که آمریکا در جریان  انجام این حادثه از سوی رژیم صهیونیستی بوده است، اظهار کرد: ایران از هر گزارشی که منتشر می‌شود و ادعاهایی که در آن مطرح می‌شود به آسانی عبور نمی‌کند  و جدی تلقی می‌کند به خصوص اگر در این ادعاها مسئولیت‌هایی را متوجه کشورهایی کنند. قطعا این گزارش‌ها مورد توجه و بررسی قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: همانطور که اشاره کردم علت این حادثه در  حال بررسی است  و جمع بندی نهایی در مورد آن صورت نگرفته است و اگر در جمع بندی نهایی به این نتیجه برسیم که رژیم یا دولتی در این موضوع به صورت مستقیم یا غیر مستقیم دخالت داشته است طبیعی است که این موضوع با واکنش جدی ایران همراه خواهد بود و آنها خواهند دید که دوران بزن دررو تمام شده است.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد آخرین وضعیت پیگیری پرونده ترور سپهبد شهید  قاسم سلیمانی  با ارائه توضیحاتی در مورد اقدامات انجام شده گفت: پیگیری حقوقی در این زمینه ادامه دارد جمع بندی نهایی در حال صورت گرفتن است در این ارتباط باید یک سری همکاری‌ها و تشریک مساعی  با کشورهای منطقه از جمله عراق برای شواهد و قراین داشته باشیم که این موضوع نیز در حال تکمیل شدن است و ما بر اساس مدارک و شواهد مرحله به مرحله در ارتباط با پیگیری این پرونده به پیش می‌رویم.

وی همچنین در مورد آخرین وضعیت طلب  ۷ میلیارد دلاری ایران از کره جنوبی و اقداماتی که برای طلب این پول  انجام شده است، خاطر نشان کرد:  هم در سطح سفرا و هم مقامات وزارت خارجه این کشور و همچنین مقامات اقتصادی و بانکی دو کشور رایزنی‌ها و گفت‌وگوهایی انجام شده و ما این روند را ادامه خواهیم داد.

موسوی گفت: ما به صراحت به مقامات کره جنوبی گفته‌ایم  بهانه‌ای که آنها برای عدم پرداخت بدهی ملت ایران مطرح می‌کنند قابل قبول نیست ایران تحت تحریم هیچ نهاد بین‌المللی نیست بلکه یک کشور قلدر و یاغی اقدام به اعمال تحریم‌های یکجانبه علیه ایران کرده است و کره جنوبی موظف به اجرای تحریم‌های آمریکا نیست. بنابراین بهانه‌ای که کره جنوبی مطرح می‌کنند قابل قبول نیست و در هیچ محکمه‌ای قابل پذیرش نیست.

این دیپلمات کشورمان ادامه داد: ما انتظار داریم که هر چه زودتر مقامات کره جنوبی رویکرد خود را تغییر  داده و اقدام به پرداخت بدهی ملت ایران بکنند.

وی افزود: اگر روزنه‌هایی که در این زمینه وجود دارد بسته شود حتما سایر اقدامات براساس دستور رئیس جمهور در دستور کار وزارت خارجه و بانک مرکزی قرار می‌گیرد.

سخنگوی وزارت امورخارجه در مورد آخرین وضعیت پرونده قاضی منصوری گفت:  به رغم عدم همکاری‌های اولیه مقامات ذی‌ربط  رومانی در مورد این پرونده  ، به تازگی مقامات ذی‌ربط در سفارت کشورمان در رومانی ، دیداری با مقامات پزشک قانونی این کشور  داشته‌اند و آنها اعلام کرده اند که جسد متوفی با ذکر دلایل مرگ به دادگاهی در این کشور ارجاع داده شده است و پس از بررسی این دادگاه ، اجازه داده خواهد شد که جسد متوفی با وکالت خانواده‌اش و با کاهش محدودیت‌های پروازی در پی شیوع ویروس کرونا ، طی پروازی به ایران منتقل شود.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه نشست خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی  مبنی بر این که در چند روز اخیر در فضای مجازی و افکار عمومی مطالب زیادی در ارتباط با سند جامع همکاری ۲۵ ساله ایران وچین مطرح شده است و چرا وزارت خارجه برای ایجاد شفافیت در ذهن افکار عمومی اقدام به انتشار متن این سند نمی‌کند، گفت: این سند هنوز نهایی نشده است و در حال چکش کاری است. بحث و گفت‌وگوها در مورد این سند ادامه دارد و وقتی که نهایی شود و طرف چینی نظرات و دیدگاه‌های خود را مطرح کنند حتما افکار عمومی را در جریان این موضوع و سند قرار می‌دهیم.

وی ادامه داد: جو سازی‌های ایجاد شده نیز برای مختل کردن همکاری‌های راهبردی بین ایران و چین است و هر گونه پرداختن اضافی به این موضوع به پیشبرد اهداف دشمنان  ملت ایران  و کسانی که خواستار رابطه خوب ایران و چین نیستند در این زمینه کمک می‌کند.

وی افزود:  بعد از تایید این سند از سوی چینی‌ها و نهایی شدن آن مطالب مرتبط با آن  به اطلاع افکار عمومی رسانده می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با آتش سوزی  ایجاد شده در یکی از ناوهای آمریکایی در کالیفرنیا گفت: این موضوع ارتباطی به ما ندارد و ما موضعی در مورد آن نداریم ولی جالب است که ناوهای آمریکایی چه زود آتش می‌گیرند.

وی همچنین در مورد درگیری ایجاد شده مرزی بین آذربایجان و ارمنستان  طی روزهای اخیر گفت: در خصوص اتفاقی که در همسایگی ما در مرزهای ارمنستان و آذربایجان رخ داد و منجر به کشته شدن تعدادی از نیروهای جمهوری آذربایجان شد متاسف و متاثر هستیم ما طرفین را به خویشتن داری دعوت می‌کنیم و خواستار حل و فصل اختلافات هستیم امیدواریم این موارد اختلافی با حسن نیست و براساس قوانین بین المللی حل و فصل شود و جمهوری اسلامی ایران نیز بارها آمادگی خود را برای کمک و مساعدت در این زمینه اعلام کرده است.

این دیپلمات کشورمان همچنین در مورد اقدامات وزارت خارجه برای حل برخی از مشکلاتی که برای تجار و بازرگان ایرانی در تعامل با کشورهای همسایه با توجه به شیوع ویروس کرونا به وجود آمده است گفت: وزارت خارجه با  همسایگان و کشورهایی که ما در آن جا بازار داریم از نزدیک در تعامل است و علیرغم فشارها سعی کردیم که مکانیزم دو جانبه‌ای را ایجاد کنیم که صادرات و واردات ادامه پیدا کند. در همین چارچوب بحث قوانین و اجرای توافق نامه‌ها و تعرفه‌ها و همچنین استفاده از ارزهای ملی و محلی در جریان تعاملات مورد پیگیری قرار گرفته است تا بتوانیم از فشارها فاصله بگیریم.

موسوی افزود: البته باید به این موضوع توجه داشت که وظیفه وزارت خارجه در این حوزه تصدی گری نیست بلکه تسهیل گری است و این وزارت خانه نمی تواند جای وزارت اقتصاد را بگیرد.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات روز گذشته مقام معظم رهبری در ارتباط با اهمیت تعامل قوا با یکدیگر و خودداری نمایندگان از توهین به وزرا که در جلسه مجلس شورای اسلامی برای ارائه گزارش حضور پیدا می‌کنند گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری در تمام زمینه‌ها فصل‌الخطاب است و قوا ضمن حفظ استقلال باید برای رفع مشکلات و پیشبرد امور همکاری و هم افزایی داشته باشند. وزارت خارجه آمادگی خود را برای تعامل سازنده با دیگر قوا به ویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام می‌کند. ما از فرمایشات مقام معظم رهبری استقبال می‌کنیم و این فرمایشات را آویزه گوش خود قرار می‌دهیم.

وی ادامه داد: در وضعیتی قرار داریم که هر گونه انشقاق داخلی باعث سوء استفاده دشمنان می‌شود. کشور در مرحله حساسی قرار دارد ما با تحریم‌های آمریکا رو به رو هستیم. ویروس کرونا در کشور همچنان وجود دارد و  لازم است که همه قوا هم افزایی لازم را با یکدیگر داشته باشند تا بتوانیم از این مرحله عبور کنیم.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***