به گزارش سلام نو، به نقل از ایرنا، ستاد عملیاتی هیات دولت جمهوری آذربایجان برای مقابله با ویروس کرونا با توجه به افزایش موارد ابتلای به این ویروس تصمیم گرفت رژیم قرنطینه ویژه در سراسر جمهوری آذربایجان را تا اول ماه اوت (۱۱ مرداد) تمدید کند.
"لیلا عبدالله اوا " سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان و عضو ستاد عملیاتی مقابله با کرونا اظهار داشت: تصمیم درباره تمدید رژیم قرنطینه تا اول اوت به ان معنی است که مرزهای کشور تا آن مدت بسته خواهد بود.
در پی بروز موارد ابتلا به کرونا ، هیات دولت جمهوری آذربایجان از ۳ مارس ( ۱۳ اسفند ۹۸) رژیم قرنطینه ویژه در سراسر این کشور به کار گرفته و در قالب این اقدامات پیشگیرانه ، ارتباط هوایی، زمینی و دریایی جمهوری آذربایجان با دیگر کشورها متوقف شده است ولی این محدودیت ها شامل حرکت کامیون های باری و ترانزیتی نمی شود.
در هفته های اخیر با افزایش شمار مبتلایان به کرونا در جمهوری آذربایجان، ستاد عملیاتی هیات دولت همچنین تصمیم به بازگشت به اعمال مقررات سخت دو هفته ای وضعیت ویژه قرنطینه در باکو و هفت شهر دیگر این کشور گرفت.
براین اساس از اول تیرماه به مدت دو هفته در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان و ۷ شهر دیگر از جمله سومقاییت، لنکران، یولاخ، جلیل آباد، آبشرون، گنجه و ماسالی مقررات سختگیرانه دو هفته ای قرنطینه اجرا خواهد شد.
مقررات سختگیرانه دو هفته ای ویژه قرنطینه در این ۸ شهر از بامداد یکشنبه اول تیر تا ۱۵ تیر اجرا خواهد شد و در این مدت ورود و خروج به این شهرها و همچنین خروج شهروندان از منزل بدون اخذ مجوز خروج از طریق سیستم الکترونیکی وزارت کشور ممنوع و فعالیت تمامی مراکز تجاری و خدماتی به غیر از داروخانه ها و مراکز درمانی و فروشگاه های مواد غذایی تعطیل خواهد بود.
طبق تصمیم ستاد عملیاتی هیات دولت، در این مدت هرچند به افراد بالای ۶۵ سال توصیه به ماندن در خانه شده است، اما در صورت نیاز ضروری این افراد هم با کسب مجوز می توانند از منزل خارج شوند.
تردد بین شهری هم در این مدت دو هفته ای ممنوع و تنها در صورت داشتن مجوز لازم امکان تردد فراهم خواهد بود.
مترو و شبکه حمل و نقل عمومی در باکو و هفت شهر دیگر جمهوری آذربایجان در این مدت فعال خواهد بود و ادارات دولتی نیز بصورت محدود و با تنظیم ساعت کاری به فعالیت خواهند پرداخت .
روند ابتلا به ویروس کرونا در جمهوری آذربایجان به دنبال کاهش تدریجی محدودیت های قرنطینه ای در ماه های گذشته همچنان روند صعودی و نگران کننده دارد بطوریکه بیش از نیمی از مجموع ۱۱ هزار و ۳۲۹ شهروند مبتلا به کرونا در این کشور در هفته های اخیر به این ویروس مبتلا شده اند
تاکنون از مجموع مبتلایان ۶ هزار و ۱۹۲ نفر بهبود یافته و ۱۳۹ نفر هم جان خود را از دست داده اند.