<br/>حکایت تلخی است که کسر قابل توجهی از متقاضیان فروش کلیه کمتر از سی سال سن دارند و تعداد زیادی از آنها متاهل هستند. این افراد آنقدر زیر بار زندگی کمرشان خم شده که به ناچار به این فکر می افتند که جانشان را حراج بگذارند.<br/><br/><br/><br/> <br/><br/>

سلام نو – سرویس اجتماعی: برگه های کاغذی که روی آن گروه خونی،قیمت کلیه و شماره تلفن نوشته شده یا شماره های بی شماری که بر روی دیوارهای اطراف بیمارستان ها نقش بسته است، همه و همه مربوط به اقشاری است که از سر ناچاری و برای فراهم کردن ابتدایی ترین امکانات زندگی مجبور به فروش کلیه خود هستند.

به گزارش سلام نو، رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی مشهد اخیرا اعلام کرده است قیمت کلیه که از سوی انجمن بیماران کلیوی به اهداکنندگان اعلام شده، تا سقف 20 میلیون تومان است که با توجه به وضعیت مالی بیمار و توافقی که میان دو طرف می شود این قیمت کلیه تا 25 میلیون تومان هم متغییر است. در حال حاضر شرایطی وجود دارد که وقتی بیماری نیاز به عمل پیوند کلیه پیدا می‌کند با مراجعه به انجمن باید در نوبت بماند، به همین دلیل بیمار به فکر تهیه کلیه از افرادی که خود فروشنده هستند، می‌افتد. هیچ بیمارستانی حق پیوند کلیه در صورت عدم تایید انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی را ندارد اما واقعیتی که در حال وقوع است با بخشنامه های قانونی متفاوت است.

قیمت کلیه

از همینجاست که دلال های کلیه پایشان را به زندگی خیل کثیری از بیماران باز می کنند و با درخواست پول های کلان درآمدهای میلیونی برای خود می کنند. تا پنج سال پیش قیمت کلیه در تهران و در بازار سیاه تا 70 میلیون هم می رسید. پر واضح است که این عدد در سال های اخیر سه برابر شده و دلالی اعضای بدن برای پیوند به عنوان یک از شغل‌های زیرزمینی ولی سازمان‌یافته درآمدزایی زیادی برای دلالان داشته است. هرچند وضعیت بد اقتصادی برای برخی آن قدر بد بوده که ترجیح داده اند بیماری را به جان خریده و زیر بار مالی خرید کلیه که توان خریداری آن وجود ندارد، نروند. در این بین کسانی هم هستند که به خاطر رفع نیازهای اولیه خود حاضر هستند به قیمتی کمتر از قیمت مصوب انجمن کلیه کلیه خود را بفروشند. با جستجویی کوتاه در اینترنت و سر زدن به بیمارستان های تهزان می توان عمق این فاجعه را از نزدیک لمس کرد.

مقامات مسئول می گویند تلاش خود را برای مقابله با دلالی کلیه کرده اند اما آمار و ارقام کسانی که پیوند کلیه دارند با کسانی که در انجمن حمایت از بیماران کلیوی ثبت نام کرده اند متفاوت است که این امر خود حکایت از دلالی کلیه در کشور دارد. مصطفی قاسمی، رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی با اشاره به همین مساله گفته است: قرار بوده است همه کسانی که پیوند کلیه می‌کنند از " انجمن کلیه " نامه بگیرند با این وجود تعداد نامه‌هایی که از ما گرفته شده  با تعداد پیوندهایی که در بیمارستان ها انجام شده، تفاوت دارد.

وزیر سابق بهداشت هم در گفت وگویی اظهار کرده بود:" لازم است مردم بدانند که در حال حاضر ٢٧ هزار بیمار کلیوی نیازمند به دیالیز در  ایران زندگی می کنند که تنها 8 درصد آنها می توانند تحت عمل پیوند کلیه قرار بگیرند، اما اهداکننده کم داریم. ضمن اینکه متاسفانه  سالانه بین 3000 تا 4000 نفر از بیماران در فهرست انتظار پیوند به دلیل نرسیدن عضو پیوندی فوت می کنند." آماری بهت آور که نشان از فراگیری مشکل کلیه در ایران دارد.

بیشتر بخوانید: عوارض فروش کلیه

داراب خاکی، متخصص کلیه و ارولوژی در رابطه با فراگیری بیماری نارسایی کلیه در ایران گفته است: وقتی بیماری نیازمند عمل پیوند کلیه می شود با مراجعه به انجمن باز در نوبت می‌ماند، به همین دلیل بیمار به فکر تهیه کلیه از افرادی که خود فروشنده هستند می‌افتد. او ادامه داده است: البته بیشتر افراد معتاد کلیه‌هایشان را می‌فروشند و بعد جوانان که در بیکاری به سر می‌برند و به علت هزینه‌های بالای زندگی تحت فشار قرار دارند.

حکایت تلخی است که کسر قابل توجهی از متقاضیان فروش کلیه کمتر از سی سال سن دارند و تعداد زیادی از آنها متاهل هستند. این افراد آنقدر زیر بار زندگی کمرشان خم شده که به ناچار به این فکر می افتند که جانشان را حراج بگذارند. در این بین جوانانی هم هستند که برای کمک خرج خانواده‌‌شان آستین های خود را بالا زده‌ و با جان‌شان به جنگ سرنوشت می روند .هرچقدر هم مسئولین بگویند تخلف است یا فروش این عضو قرمز رنگ با قیمت نجومی وجود ندارد یا کمرنگ است،تغییری در صورت مساله ایجاد نمی شود. پاسخ به این سوال که چرا باید جوانان دیوارهای این شهر را با شماره‌هایشان برای فروش کلیه، پر کنند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***